Постинг
30.11.2020 11:43 -
ПЪЛНЕН ШАРАН С ПРАЗ ЛУК, ГЪБИ, ДОМАТ И ОРЕХИ ЗА НИКУЛДЕН
Необходими продукти:
средно голям шаран
3 стръка праз лук
1 домат
1 морков
200 гр. гъби
100 гр. орехи
1 връзка магданоз
1/2 ч.л. черен пипер
3 глави лук
1 ч.ч. бяло вино
сол на вкус
олио
при желание може да се сложат и крутони в плънката, ефекта е невероятен.
Начин на приготвяне:
средно голям шаран
3 стръка праз лук
1 домат
1 морков
200 гр. гъби
100 гр. орехи
1 връзка магданоз
1/2 ч.л. черен пипер
3 глави лук
1 ч.ч. бяло вино
сол на вкус
олио
при желание може да се сложат и крутони в плънката, ефекта е невероятен.
Начин на приготвяне:
Шаранът се почиства от вътрешностите, измива се, подсушава се и се посолява отвътре и отвън.
В дълбок тиган се задушават в малко олио ситно нарязаният праз лук, орехите и морковът. Щом зеленчуците омекнат, се добавят ситно нарязаните гъби и обеленият и нарязан на дребни кубчета домат. Плънката се оставя за още няколко минути на котлона, след което се подправя със сол и черен пипер. Накрая се добавя ситно нарязаният магданоз и с плънката се запълва шаранът. Зашива се старателно и се поставя в тавичка върху колелца лук. Това се прави, за да не залепне рибата. Залива се с бяло вино и се покрива с фолио.
Пече се на умерена фурна около час, след това фолиото се отстранява и ястието се пече още 10 минути до получаването на апетитен загар.
Вълнообразно
Tales from another broken home
София - home, sweet home...
Песен на деня - Zero 7 - “Home” (Video+L...
София - home, sweet home...
Песен на деня - Zero 7 - “Home” (Video+L...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари