Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2020 20:45 - Намерена е положителна асоциация сред смъртните случаи на COVID и случаите на грип при възрастни хора в световен мащаб
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 487 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 27.10.2020 20:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Намерена е положителна асоциация сред смъртните случаи на COVID и случаите на грип при възрастни хора в световен мащаб


image

Публикувано преди 2 дни 

На 25 октомври 2020 г.

От Арджун Валияimage

image


НАКРАТКО
  • Фактите:

    Наскоро публикуван доклад установи положителна връзка между смъртните случаи на COVID-19 и нивата на ваксинация срещу грип при възрастни хора по света.

  • Отразяват върху:

    Защо колебанието на ваксините продължава да нараства в световен мащаб? Какво става? Каква информация / фактори допринасят за това колебание?

Какво се случи:  А наскоро публикувано проучване в  PeerJ   от Кристиан Wehenkel, професор в Universidad Хуарес дел Estado де Дуранго в Мексико, е намерил положителна връзка между COVID-19 смъртни случаи и цени ваксинирането срещу грип в възрастните хора от цял свят.

Според проучването „Резултатите показват положителна връзка между смъртните случаи на COVID-19 и IVR (степен на ваксинация срещу грип) на хора на възраст ≥65 години. В света има значително увеличение на смъртните случаи от COVID-19 от източните до западните региони. Необходими са допълнителни проучвания, за да се обяснят тези констатации и допълнителна работа по тази линия на изследвания може да доведе до предотвратяване на смъртни случаи, свързани с COVID-19.

За да се определи тази асоциация, бяха анализирани набори от данни от 39 страни с повече от половин милион души.

Изследването е публикувано на 1 октомври, а две седмици по-късно се появява бележка от издателя, която подчертава, че корелацията не е равна на причинно-следствената връзка и че тази статия „не трябва да се приема, за да се предположи, че получаването на грипна ваксинация води до повишен риск смърт на лице с COVID-19, тъй като може да има объркващи фактори. "

Документът предоставя доказателства от други, които наскоро бяха публикувани, които обмислят дали грипната ваксина може да увеличи шансовете за заразяване и смърт от COVID-19.

Например, това проучване, публикувано през април 2020 г., отчита отрицателна корелация между нивата на ваксинация срещу грип (IVR) и свързаната с COVID-19 смъртност и заболеваемост. Marнn-Hernбndez, Schwartz & Nixon (2020)  също така показват епидемиологични доказателства за връзка между по-високия прием на грипна ваксина от възрастни хора и по-ниския процент на смъртните случаи от COVID-19 в Италия, което директно противоречи на собствените открития на автора и предполага, че грипната ваксина може помагат за предотвратяване на смъртни случаи, свързани с COVID-19.

Той продължава да споменава друго проучване:

В проучване, анализиращо 92 664 клинично и молекулярно потвърдени случая на COVID-19 в Бразилия,  Fink et al. (2020)  съобщават, че пациентите, получили наскоро грипна ваксина, са имали средно 17% по-ниски шансове за смърт. Освен това,  Pawlowski et al. (2020)  анализира имунизационните записи на 137 037 индивида, които са тествани положително при PCR на SARS-CoV-2. Те открили, че полиомиелитът, Hemophilus influenzae тип-B, морбили-паротит-рубеола, варицела, пневмококов конюгат (PCV13), гериатричен грип и ваксини срещу хепатит А / хепатит B (HepA-HepB), които са били прилагани в миналото 1, 2 и 5 години бяха свързани с намалени нива на инфекция с SARS-CoV-2.

И така, важно е да се спомене, че корелациите между грипната ваксина също са установили, че тя може да намали вероятността за смърт от COVID-19.

Но има ли проучвания, които показват повишен шанс за смърт или заразяване с други респираторни вируси в резултат на грипна ваксинация? Да.

Това също е обсъдено в статията. Например той споменава статия, публикувана през 2018 г .:

В проучване с 6 120 субекта,  Wolff (2020)  съобщава, че ваксинацията срещу грип е свързана значително с по-висок риск от някои други респираторни заболявания, дължащи се на вирусна намеса. При специфично изследване на негрипни вируси шансовете за коронавирусна инфекция (но не и за COVID-19 вирус) при ваксинирани лица са били значително по-високи в сравнение с неваксинираните индивиди (коефициент на шанс = 1,36).

Изследването по-горе установи, че грипната ваксина увеличава риска от други коронавируси сред тези, които са били ваксинирани с грип с 36 процента. Изследването е проведено преди COVID-19, така че не е включено и се отнася само за вече съществуващи коронавируси. Проучването също така установява още по-голям шанс за заразяване с човешки метапневмовирус сред тези, които са получили грип.

По-долу има още няколко проучвания относно грипна ваксина и вирусни инфекции, които намекват за същата идея.

  • Проучване на  CDC от 2018 г.  (Rikin et al 2018) установи, че противогрипните ваксини увеличават риска от негрипни остри респираторни заболявания (ARI), включително коронавирус, при деца.
  • Австралийско проучване от 2011  г.  (Kelly et al 2011) установи, че ваксините срещу грип удвояват риска от вирусни белодробни инфекции без грип.
  • Проучване от  Хонконг през 2012 г.  (Cowling et al 2012) установи, че ваксините срещу грип увеличават риска от негрипни респираторни инфекции с 4,4 пъти.
  • Проучване от  2017 г.  (Mawson et al 2017) установи, че ваксинираните деца са 5,9 пъти по-склонни да страдат от пневмония, отколкото техните неваксинирани връстници.

Защо това е важно:  Ние живеем в епоха, в която ваксинациите се продават силно. Виждали сме това с грипна ваксина отново и отново и също така живеем в епоха, в която натискът за по-задължителни ваксини изглежда нараства.

Д-р Питър Доши е асоцииран редактор в  The BMJ (British Medical Journal),  а също и асистент по изследвания на фармацевтични здравни услуги в Училището по фармация на Университета в Мериленд. Той  публикува статия в  BMJ,  озаглавена  „ Грип: маркетинг на ваксини по маркетингова болест“.  В него той посочва, че CDC се ангажира „да основава всички решения в областта на общественото здраве на най-високото качество на научните данни, открито и обективно извлечени“, и как това не е така, когато става въпрос за грипната ваксина и нейното предлагане на пазара. Той подчертава, че „ваксината може да бъде по-малко полезна и по-малко безопасна, отколкото се твърди, и че„ изглежда, че заплахата от грип е надценена “.

Това е чувствителна тема, която се впуска в медицинската етика и връзките, които големите фармацевтични компании имат с нашите федерални агенции за здравно регулиране и здравни асоциации. Ваксините са индустрия за милиарди долари.

На неотдавнашна конференция на Световната здравна организация за безопасността на ваксините беше изразено, че колебливостта на ваксините нараства с доста бързи темпове, особено сред лекарите, които сега се колебаят да препоръчват определени ваксини по график. Можете да прочетете повече за това и да намерите връзки към конференцията тук .

 

Трябва да се запитаме защо се случва това? Дали защото хората и професионалистите стават наясно с определена информация, която гарантира свободата на избора? Трябва ли винаги да остане свободата на избор по отношение на това, което влагаме в тялото си? Защитаваме ли наистина „стадото“, като предприемаме тези действия?

През 2014г  анализ  в  Oregon Law Review  от Нюйоркския университет (Ню Йорк) юридически учени Мери Холанд и Чейс Е. Захари (който също има докторска степен по химия, предоставена от Принстън), авторите показват, че 60-годишните задължителни политики за ваксини „имат не е постигнал стаден имунитет за каквато и да е детска болест. " Време е, предполагат те, да отхвърлим принудата в полза на доброволния избор.

Що се отнася до грипната ваксина, поставям повече информация и наука защо толкова много хора изглежда я отказват, в тази статия, ако се интересувам .

Понастоящем Калифорнийският университет е съден за налагане на грип за всички служители, преподаватели и студенти. В резултат на това съдия им е попречил да го направят, докато не бъде взето решение. Можете да прочетете повече за това тук .

В Южна Корея 48 души вече са починали, след като са получили грип през този сезон, което предизвика много противоречия. Можете да прочетете повече за това тук .

Вземането:  Има много опасения по отношение на ваксините и нараняванията с ваксини са един от тях. Националният закон за детските ваксини  е изплатил  над 4 милиарда долара на семейства на деца, ранени от ваксини. A  2010 ДХС пилотно проучване  от Федералната агенция за здравеопазване изследвания (AHCR) установи, че 1 от всеки 39 ваксини причинява вреда, шокиращо сравнение с твърденията от CDC на 1 на всеки милион.

Само тази статистика трябва ли да гарантира свободата на избора? Трябва ли правителството да има способността да ни принуждава към мерки или просто би било по-добре за тях да представят науката, да правят препоръки и да призовават хората да ги следват? Когато гражданите са принудени и принудени към определени действия, понякога под прикритието на добра воля, винаги изглежда, че има огромен шум и хора, които не са съгласни. Защо тези хора са мълчаливи? Защо са цензурирани? Защо им се подиграват? Защо независимите здравни организации не получават същия глас и не достигат до правителството и държавните „притежавани“ или организации? Какво става тук? Наистина ли живеем в свободен, отворен и прозрачен свят или просто сме подложени на огромни количества манипулация на възприятието?

Що се отнася до грипната ваксина, има много информация от двете страни на монетата, която сочи към нейната ефективност, а от друга страна има информация, която сочи към пълната противоположност. Когато нещо не е на 100 процента ясно, според мен винаги трябва да остане свобода на избора на всички места.




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39936443
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930