Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2016 22:14 - Бермудският триъгълник
Автор: barin Категория: Новини   
Прочетен: 2943 Коментари: 5 Гласове:
16

Последна промяна: 03.09.2016 22:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Една от големите загадки, които още не са разрешени е Бермудския триъгълник. Намира се в Атлантическия океан близо до Флорида, Пуерто Рико и  Бермудските острови. Загадките около него не са отскоро. Като са минавали кораби и самолети през него повечето са изчезвали при загадъчни обстоятелства. Има и случаи, при които нищо не се случва. Значи има нещо свръхестествено и необяснимо, което не всеки път
се случва.

          
Бермудският триъгълник започва постепено да става популярен след публикация от 16-ти септември 1950 г. във вестник "Асошиейтед прес". Конкретният повод за статията е изчезването на 56-метровият кораб Сандра през април същата година, но тя включва и странните случаи на безследно изчезналите през втората половина на 40-те години самолети Авенджър, DC-3, Стар Тайгър и Стар Ариел. Тези случаи, както открити подобни от предишните десетилетия и новопоявили се с времето биват популяризирани от медиите в световен мащаб. Мистериозни самолетни катастрофи, безследно изчезнали кораби - съвременната история буквално е изобилно подплатена с всякакви загадки от този род.
Бермудския триъгълник е показан на картата с по-светъл цвят
            Много от тях си остават мистерия, разгадаването на други пък носи неочаквани изненади."Дойче веле" предлага обзор на най-загадъчните случаи на всички времена. Ето част от тях: на 5-ти декември 1945 г. 6 бомбардировачи с 14 души от Военноморските сили на САЩ на борда изчезват безследно - и така поставят началото на мита за Бермудския триъгълник. Няколко часа след старта на учебния полет на ескадрилата, във военноморската база Форт Лодърдейл постъпва бедствена радиограма, че ескадрилата е загубила ориентация източно от Флорида Кийс. Пилотите заедно със самолетите изчезват няколко часа по-късно. След 6-дневно издирване със самолетоносачи и спасителни самолети не са намерени нито части от самолетите, нито трупове. Трагедиите обаче не свършват дотук - безследно изчезва. 
              Многото изчезнали мореплавателни и въздухоплавателни съудове подклаждат легендата за нещо необикновено, свръхестествено, което се случва в Бермудския триъгълник.

Вероятно нещо подобно се случва на преминаващите
през Бермудския триъгълник

               Предлагам някои версии,които да обяснят случващото се в Бермудкия триъгълник:
          1. Океанографите, изследващи някои опасни области на морското дъно, са открили места на древни изригвания с голямо струпване на метанови хидрати. Според предположенията на учените метанът, освобождавайки се от естествени пукнатини на морското дъно, се превръща в огромни газови мехури, които след това се разширяват, издигат се на повърхността на водата и там се взривяват. После газът се издига във въздуха. Това предположение е изказвано и преди от учени, но според него не винаги може да се случи нещо при преминаването през опасния район. Напоследък тази версия се котира най-високо като най-вероятна.
           2. Съществува мнение, че Бермудският триъгълник е мястото, където е потънала Атлантида. Според легендата източник на енергия за града били кристали, изпращащи вълни от дълбините на океана, които предизвикват прекъсвания в работата на навигационните уреди на корабите и самолетите. Аз мисля, че Атлантида не е била на това място, а някъде може би в Средиземно море.
               3. Портали, водещи към други измерения, прекъсвания в пространството и времето… Според някои данни за 500 години са погубени 1000 живота, а за последното столетие – 50 кораба и 20 самолета. Бреговата охрана твърди, че има доказателства за аномалии в тази област, но чак за пътешествия във времето… Ентусиастите обаче вярват, че в Бермудския триъгълник има „сини дупки” – останки от тунели на времето, по които извънземните пресичали измеренията, за да стигнат до Земята. Тази теория се поддържа от уфолозите, но ако  е вярна, би следвало да има още няколко подобни такива места по Земята. На Земята има много други неразрешени загадки, но те са по-различни от Бермудския триъгълник. При още някои уфолозите намесват н
амеса на извънземни.          
             4. Умишлени атаки по въздуха и по вода. Това е причина, неподкрепена от нищо освен от многобройните нещастни случаи във водата и въздуха. Мнозина вярват, че това може да е причината за изчезването на други кораби и самолети. Тези умишлени атаки включват както военни действия, така и случаи на пиратство. Не мога да повярвам и на тази хипотеза, защото тези атаки трябва да се извършват от някъде и ще се хванат на радарите.При съвременните високи технологии е труднонякакъв плавателен съд или летателно средство, от което да се изввършват атаки да остане скрито за дълъг период. Не бива да се правят аналогии с немската подводница"Бисмарк" през Втората Световна война, където технологическите възможности на средствата за навигация и радиолокация са били на значително по-ниско нива.
                5. Странните изчезвания в Бермудския триъгълник може да се дължат на геомагнитни полета, които да създават проблеми в навигационните уреди. Затова геомагнитните полета може да станат реална причина за нещастни случаи. Съществува теория, че в тази област има магнитни аномалии и че триъгълникът е едно от двете места на Земята, където се изравняват истинският север с магнитния север, което може да доведе до проблеми с навигационните уреди. Тази теория ми изглежда по-вероятна, сравнено с предните три.  В света има още магнитни аномалии, които объркват магнитните компаси.
             
6. Течението "Гълфстрийм" е като река в океана, която започва от Мексиканския залив и тече през протока Флорида в Северния Атлантик. Това течение заема област с ширина 64-70 км. Гълфстрийм лесно може да отклони самолет или кораб от курса, а в Бермудския триъгълник се намират едни от най-дълбоките падини в морето, някои от които отиват на 8534 м, където да са потънали морските съдове. Мястото на Бермудския триъгълник се засяга от течението "Гълфстрийм", но няма данни то да е по-силно точно на това място. Потънали кораби има из целия Атлантически океан. Поради голямата дълбочина най-долните водни слоеве на Бермудския триъгълник остават недостижими за човек и за извършване на подводни изследвания. Тук мнението ми е неустановено дали е вероятно да бъде по този начин.
              7. Големи океански вълни. В
Карибския регион атлантическите бури водят до непредсказуемо време в областта на Бермудския триъгълник. Това може да е една от причините за изчезванията. Твърди се, че всички нещастни случаи са предизвикани от времето. Тук често се наблюдават опостушителни урагани, както и големи вълни, които могат да потопят големи корабите и нефтените платформи. Неотдавнашни данни от спътници са фиксирали 25-метрови вълни в открито пространство. Толкова много нещастни случаи и катастрофи, каквито не се случват на никое друго място да са свързани с метеорологични явления ми изглеждат по-малко вероятни, но не ги изключвам като евентуално обяснение на загадъчните случаи. Има случаи на потънали много големи кораби при загадъчни обстоятелства при появила се внезапно изневиделица гигантска вълна.
                    8. Хилядолетна комета, паднала на това място преди около 11000 г. Вероятно е кометата да е запазила своетомагнитнополе и при определени условия то да се появява и да предизвиква различни явления. С това може да се обяснят изчезванията и магнитните аномалии. Обяснимо е и защо не винаги се случват явленията и изчезването на кораби и самолети. Магнитното поле на кометата е способно да извади от строя навигационните прибори на кораби и самолети.

карта на Бермиудския триъгълник
                   С това горе-долу обясних известните осем различни теории, с които учените от цял свят се опитват да обяснят загадката на  Бермудския триъгълник. Откакто започнаха да изчезват съдове територията на Бермудския триъгълник  ообикновено се избягва. Капитаните наричат мястото"Дяволско" и го заобикалят.Имало е и други случаи, прикоито са намирани здрави кораби,но без екипаж. Дори чая, който бил налят в чашите бил още топъл. Значи нещо неестествено се е случилосъвсем скоро. Като малък съм чел подобни няколко случая от една книга, ноне се сещам за името ѝ. 
                Случаят  с 
"Мария Целеста" е от този тип:

             Особена страница в летописите за Бермудския триъгълник заема удивителното произшествие с бригантината "Мария Целеста". И тя, както "Розали", била открита цяла и невредима, но... без екипаж. Всички събития, свързани с нея, не са обяснени от учените до днес. Ето, хронология на събитията. На 7 ноември 1872 година, "Мария Целеста" потеглила под командването на капитан Бенджамин Бригс, от Ню-Йорк към Гибралтар. Екипажът се състоял от седем човека, а капитанът бил придружен от семейството си. Корабът бил запасен с продоволствия за шест месеца. "Мария Целеста" била изключително лека и маневрена. Условията за пътуване били великолепни, но бригантината така и не пристигнала в крайния пункт. Изчезнала. Следите й се губят в района на Азорските острови. След месец я регистрирали в списъците на пропадналите без вест. Скоро след това, "Мария Целеста" била открита в близост до Азорските острови, плуваща с опънати платна. Капитан Дейвид Морхауз, който открил бригантината, заедно с отряд въоръжени моряци, се качил на борда на изгубения кораб. Там нямало жива душа. Помещенията били празни. Цялото имущество и ценности на изчезналите хора, били налице. Товарът на кораба бил непокътнат. Не били открити никакви следи от паническо бягство или наличие на някаква опасност. На масата в капитанската каюта имало карти, на които бил отбелязан маршрута от Ню-Йорк до Гибралтар. Последен запис бил направен на 24 ноември, когато корабът се намирал в района на Азорските острови. И така, тайната на "Мария Целеста" остава неразкрита до днес. Междувременно списъкът на изчезналите съдове в този район продължавал да нараства. В краят на Януари 1880 година, от Бермудските острови потеглил британският учебен платноход "Атланта" с 290 офицери и курсанти на борда, но не пристигнал в крайното пристанище, нито пък се върнал в родината. Повече никой не го видял и нищо не е известно за съдбата му. През октомври 1920 година, в Атлантическия океан бил открит немският търговски кораб "Фрея", без екипаж на борда. На 4-ти март 1918 година, от Барбадос за Балтимор потеглил американският търговски кораб "Циклоп". Той бил един от най-големите морски съдове по това време, с водоизместимост 19000 тона и 309-членен екипаж. Дължината му била 180 метра и притежавал отлични мореходни качества. "Циклоп" не пристигнал в Балтимор. Не били засечени никакви сигнали за бедствие. Просто изчезнал. Списъкът на пропадналите морски съдове в зоната продължавал да расте, а междувременно започнали да изчезват и... самолети.
                 Не зная кога ще се даде еднозначен задоволителен отговор на въпроса какво се случва в зоната на Бермудския триъгълник, но той си остава една от световните неразрешени мистерии.  Чета в различни списания, че са я разрешили, но пише различни теории и обяснения.

 

 





Гласувай:
16



1. zaw12929 - ПОЗДРАВ ЗА ИНТЕРЕСНИЯ МАТЕРИАЛ! ...
04.09.2016 07:50
ПОЗДРАВ ЗА ИНТЕРЕСНИЯ МАТЕРИАЛ!
УСПЕШЕН ДЕН!
цитирай
2. emi1ts - Поздрави,
04.09.2016 08:33
за интересната тема.Чувала съм за мистериозния Бермудски триъгълник и ми беше много интерeсно да се запозная с изобилието от информация при теб!Благодаря!Хубави септемврийски дни! .
цитирай
3. raders - Планетата ни крие още много тайни. ...
04.09.2016 21:02
Планетата ни крие още много тайни. Особено това с изчезването на хората от плавателен съд, при положение, че той е невредим е трудно обяснимо по традиционен начин. Може би тези, които допускат намесата на извънземни не са съвсем луди.
цитирай
4. barin - Благодаря на zaw12929, Еми, raders ...
04.09.2016 22:15
Благодаря на zaw12929, Еми, raders и анонимния потребител за положителните коментари.Мога да допълня, че при експериментът"Филаделфия" през 1943 г.след 40 години са намерени няколко души, участвали в експеримента, които са били изчезнали и са се появили изведнъж. Това е подобен случай на описания в първия коментар, а за него съм писал в темата за Никола Тесла в блога. Има още много тайни на планетата ни, като за някои от тях планирам да пиша по-нататък. Бермудския триъгълник има нещо общо с Тунгуския метеорит, за който също имам тема.Приличат си по тази теория, която включва извънземна намеса. При Тунгуския метеорит също има много теории,но съм ги свел до четири.
цитирай
5. mariniki - и това е много вероятно...
04.09.2016 22:22
Портали, водещи към други измерения, прекъсвания в пространството и времето…
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: barin
Категория: История
Прочетен: 3647470
Постинги: 423
Коментари: 5974
Гласове: 67335
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031