Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2022 21:32 - По въпроса за бежанците
Автор: barin Категория: История   
Прочетен: 6620 Коментари: 53 Гласове:
59

Последна промяна: 09.03.2022 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                    През 2016-2017 г. се говореше много за бежанци от  арабските страни от Близкия изток и Северна Африка. Сега на дневен ред идват украинците. Дали има нещо общо или не? Вчера видях във facebook снимка и въпрос "Не е ли расизъм приемането на украинци и изгонването на арабите?" Моят отговор е по-особен и ще го обоснова. В България към момента има демографски срив. Населението постоянно намалява от десетилетия. Последното преброяване сочи, че сме някъде 5,8-5,9 милиона. Има отлив на българи към други държави, предимно САЩ и Западна Европа, раждаемостта е малка, коронавирусът взема жертви, а и други причини за това. Ако бяхме приели арабските емигранти преди 5-6 години нямаше да бъде добре за бъдещето на България. България се нуждае от хора за работа и увеличаване на населението, но не точно от араби и мюсюлмани.  
           България не се нуждае да приема хора от арабски държави и места. Освен прекалено големите различия между арабските народи и европейските по отношение на религията, начина на живот, бита, нравите има и разлика в чертите, гените, умствено отношение. За българите последните изследвания по отношение на интелектуалното равнище сочат, че винаги сме или на първо място, или сред първите пет. Имаме много победители и добре представили се  българи на международни конкурски и състезания по информатика, математика, моделиране, техника. Примерно от хуманна гледна точка да бяхме приели около 200-300 души, но не повече. Впрочем според мен и тази бройка е голяма, но не трябва да се цепим от останалите европейски държави. Обратното също  важи- не трябва да се престараваме. Ние нямаме възможностите на развитите държави да приемаме и осигуряваме бежанци.  Арабите са много мързеливи и живеят добре, защото имат богати нефтени залежи.
image
              Иска ми се да доживея времето, когато петролните кладенци ще пресъхнат и арабите ще станат бедни, като църковни мишки, защото ще спрат парите и помощите от САЩ и Западноевропейските страни. За мое неудовлетворение петролните кладенци са достатъчно дълбоки и няма да живея толкова дълго, че да стана свидетел на тяхното пресъхване. Има разлика между арабски и украински бежанци. Тя е несравнимо голяма: арабите са мързеливи, бежанците от Близкия изток бяха преобладаващо млади хора на 20-30 години. Нормално е те да искат да имат наследство и да създадат поколение. Затова за необходими жени, но в случая на наша територия ще са български момичета, които ще се излъжат. Арабите, както останалите мюсюлмани имат по 4-5, че и повече деца. При 1-2 за България излиза, че ще минат години, когато те ще се увеличат. С това ще поискат привилегии. Първо- изучаване на език в българските училища, после този език да се признае и да бъде като втори за България, после следва наместване в различни високи постове на местно управление, създаване на партия, подобна на ДПС, насочена срещу интересите на България, участие в Парламента и в управлението под формата на коалиция. Дотук спирам, защото не ми се мисли какво може да последва. Арабите са с различно вероизповедание, а украинците са източноправославни християни. Украинците идват от старите български земи. Възможно е много от тях да са с българско потекло от старите българи по тези земи. Да припомня, че кан Аспарух се е заселил покрай Онгъла, който е бил в делтата на р. Дунав, а е дошъл от североизток, т.е. от сегашните украински земи. Украинците са близки с руснаците и не пречи да си имат училкща, лагери, къщи в български села. Англичани също живеят тук и обикновено хората от селата са доволни от тях. От украйна започнаха да идват предимно жени и деца. Мъжете останаха да изпълняват своя дълг към родината и да я защитят.
       
 За анализирането на проблемите с бежанците към Европа и кризата в Арабския свят може да отбележа, че част от емигрантите са афганистанци. Афганистан не е арабска държава по етнически състав, но позва арабската азбука и по много неща е близка до арабскитер страни. Всъщност Афганистан не е единна държава, а е обединение на група племенни групи и народности, най-много от които са пущуните и таджиките. Страната е воювала с много държави, включително и с три от т.н."Велики сили"- САЩ СССР и Великобритания. Беше подложена и на ударите на международните сили, начело с американците, поради преследването на талибаните.
image
              Тази картина беше актуална преди години, особено като се има предвид, че през 2017-2918 г. се навършват 1300 години от победата на княз Тервел  над Арабския халифат край Константинопол и спасяването на източната част на Европа. Припомням, че две десетилетия по-късно западната част е спасена от майордома на франките Карл Мартел( Чука). Под моята снимка дори имаше шеговит коментар" Ако Тервел разбере, че го наричаш чичо ще ти отреже главата".

             Много хора поемат към стария свят с надежда за по-добър живот. Друга държава с голям приток на население към нас е Пакистан. Държавата е изкуствено създадена- разделена от Великобритания на религиозен принцип и отделена от Индия при даването на ннезависимостта ѝ. Лошо за много държави е, че Пакистан е ядрена сила.
               Тук е мястото  на една снимка, която не можах да намеря. Ще я опиша накратко с думи: годината е 2055; малко момиче стои на раменете на баща си и гледа назад. Виждат се много хора в черно, жени с фереджета. Детето казва" Тате, защо не направи нещо преди"?
                Поначало в арабския свят и близкия изток обстановката винаги е била нажежена, но като сега изглежда не. Действително ми се струва, че изкуствено се създава напрежение. Да не забравяме, че държавите, производители на оръжие трябва някъде да пласират продукцията си, за да печелят, а от оръжейния бизнес печалбите са много големи. От 2010 г. от Тунис започнаха масови протести срещу тираничния режим, който се пренесе в другите арабски държави: Египет, Сирия, Либия, Алжир, Йемен.....За няколко години бяха свалени от власт почти всички диктатори и паднаха най-суровите репресивни режими на управление. 
             До преди години не харесвах особено държавата Украйна, но сега, когато виждам по новините на българските телевизии какво се случва няма как да не симпатизирам на бежанците. В момента Полша приема най-много бежанци украинци. Обяснимо е за мен, защото омразата между Полша и Русия е много голяма. Украйна е срещу Русия и на принципа" Враговете на моите врагове са мои приятели" поляците са склонни да помогнат на Украйна. 
 
image
               За нас българите ползата от украински бежанци е в пъти по-голяма от тази от арабски. Шест години не са толкова голям период от време, че да се променят кардинално условията. Украинците, освен че са близки до нас по вероизповедание имат общи празници, традиции, обичаи. Те се кичат с мартеници, като съм слушал техни ансамбли поо време на фолклорните фестивали съм забелязал приликата с нашите народни танци. Арабската музика, кухня, традиции, манталитет, духовност са коренно различни от българските. Ние нямаме нищо общо с арабите, докато с украинците имаме. В Украйна има Бесарабски българи, наследници на Волжка България и други народности, близки до нас, които по сталио ново време насилствено бяха сменени. Българите, както нямаха нищо против заселването и изкупуването на имоти от руснаци преди години, така и сега не би следвало да имат нещо против украинците. 
             Тъй като  малко от бежанците, идващи от арабския свят ще учат висше образование,  ще опитат чрез промяна в изискванията да се доберат до ръководните постове.  Това ще доведе до намаляване на потенциала на българите и" Затъпяване на населението". При смесване между българи и араби какво ще се получи?  Ще отговоря на въпроса малко шеговито: Какво ще получим, като кръстосаме Немска овчарка с помияр? Леко подобрен помияр, а не нова порода или влошена немска овчарка. От биологията е известно, че по-нисшите гени надделяват. Затова съм категорично против приемането и даването на постоянни адреси на много хора, дошли от изток. Има примери в историята, където по-ниско стоящите народи в интелектуално отношение, поради м ногобройността си надделяват и изместват по-развитите цивилизации. Една от теориите за Атлантида сочи като причина прекомерното увеличаване на нисшата лемурийска раса, която унищожила атлантите. Само още един пример в подобно отношебние ще приведа: На Великденските острови около век, преди да дойдат европейците късоухите успяли да победят по-развитите дългоухи в една битка и станали причина за унищожението на високоразвита цивилизация, построила гигантските скулптури. Има и друга теория  за унищожението и изчезването, за която може да добиете информация от моята тема: 
Блогът на barin :: Загадката на Великденските острови
image
               Арабите се бият, откакто по-големите мен се помнят. Шиитите са клон на  исляма, който се основава на учението на свещената книга Корана и посланието на последния пророк на исляма, Мохамед. За разлика от другите клонове на исляма, шиитите смятат, че само Бог има право да избере представител, който да защитава исляма, Корана  Шиитският ислям е създаден като политическо движение, подкрепящо Али – братовчед и зет на Пророка Мохамед. Близостта на Али до Пророка дава на шиитите самочувствието, че това религиозно течение е приближено на самия Мохамед. След смъртта на Али през 661 г., култът е пренесен върху неговия син Хасан, а след смъртта на Хасан – върху по-младия му брат Хюсеин. Мъченическата смърт на Хюсеин в Кербала (на територията на Ирак) през 680 г. прави този град свещен за шиитите. Ето защо шиитите не признават легитимността или избора на Абу Бакр, Омар и Осман ибн Афан да представляват исляма. Така шиитите не смятат, че Али е четвъртият халиф, а първият Имам.
              Сунитите не признават възможността за посредничество между Аллах и хората след смъртта на Пророка Мохамед. Те отхвърлят идеята за особената природа на Али и правото на потомците му. Също така има значителни различия в принципите на решаване на юридически въпроси, в характера на празниците, в отношението към друговерците, в молитвите и др. За сунитите особено важно е следването на постъпките на Пророка, на спазването на традициите, на участието на общността в избора на своя глава халифа. Като направление в исляма сунитите се оформя през 15. век по време на противоборството с шиитите.     
 
image
               Основните направления в исляма са шиити и сунити. Освен това араби и евреи не се понасят от хилядолетия. Самите арабски държави са ориентирани към различни силни държави и са на различно равнище на развитие. Наскоро САЩ влоши отношенията си с основния си съюзник в Арабския свят- Саудитска арабия. Остави ги сами да се оправят със своята коалиция срещу Йемен и се провалиха. Трудно успяха да се справят с една слаба изостанала страна. При конфликта с Катар "великите сили" решииха, че петролът и търговията са достатъчно важни, за да не се намесват.  Сега положението в Украйна е по-различно. НАТО се ограничава само със санкции спрямо Русия, защото при открита намеса може да се стигне до Трета Световна война. В нея е ясно, че победители няма да има, защото има прекаленио много ядрени бпойни глави у различни държави. Най-опасни обаче ми се струват не руските, а севернокорейските. Днес, по-точно в сутрешната новинарска емисия малко се изненадах, като споменаха, че България попада в кръга на неприятелските държави за Русия. Освен с някое друго изказване на министър-председателя не съм видял никакви враждебни действия към Русия.
            Конфликта между Русия и Украйна не е от вчера. В основата му беше анексирането на Крим през 2014 г. Последваха недоволства в Донецка и Луганска автономни републики, които са проруски настроени. Русия, начело с Путин само това и чакаше. Под предлог, че им помага нахлу в Украйна и войната започна. Истината е, че Украйна без помощ от НАТО не може да се оправи и защити цялостта си. Как ще се развият нещата не може да се предположи, защото първите три кръга от мирни преговори не донесоха мир и някакъв резултат. Обикновено победителите диктуват условията, но в 21-вия век не стоят точно тайка нещата. Държавите са включени в политически и военни съюзи, а силните държави( САЩ, Китай, Русия...) се борят са сфери на влияние. Всичко опира до икономически и политически интереси. Може би Русия ще поиска да се признае Крим за техен и да се даде независимост на Донецка и Луганска републики. Ако това стане ще се случи прецедент, имащ аналог в световната история и други автониомни републики ще поискат суверенитет. В Косова обстановката беше напрегната и, независимо, че получи независимост има държави, като Испания и Унгария, които не признаха Косово  за самостоятелна държава. В
се пак мисля, че имаме възможност да приемем малко бежанци от Украйна, стига те да пожелаят България, вместо друга държава. 



Гласувай:
59


Вълнообразно


1. noir - ~ N ~
08.03.2022 21:39
В много от конфликтните зони в близкия изток, бежанците не са точно араби - Сириците, Кюрдите. В Афганистан има и Перси/Персийци. Едно време имаше конфликт в Ливан, там същото. Както и в Иран. Принципно, всички те биха се засегнали, ако някой им каже араби :-)
цитирай
2. barin - Имаш право, noir. В Близкия изток ...
08.03.2022 21:49
Имаш право, noir. В Близкия изток живеят и други народи, различни от арабите, но с течение на времето ислямизирани.
Поздрави!
цитирай
3. kvg55 - barin,
08.03.2022 22:23
И с мигранти, и без мигранти, българският етнос е на изчезване поради налазилата го демократична простотия и глупост. Ние нямахме духа да асимилираме циганите и турците за 144 години свободна държава. При социализма ги бяхме вкарали в правия път, нямаше циганин, който да не работи. Нямаше социални помощи, нямаше НПО-та.
А това е било задължение на българската буржоазия след Освобождението – да задължава турците да именуват новородените с български имена. Но тази буржоазия се втурна да забогатява от труда на народа.
Познавам 7 български момчета над 30 години, които не сключват брак и нямат деца.
И украинските мигранти няма да ни оправят генофонда.
цитирай
4. анонимен - И в Сирия, и в Ливан живеят араби.
08.03.2022 22:28
noir написа:
В много от конфликтните зони в близкия изток, бежанците не са точно араби - Сириците, Кюрдите. В Афганистан има и Перси/Персийци. Едно време имаше конфликт в Ливан, там същото. Както и в Иран. Принципно, всички те биха се засегнали, ако някой им каже араби :-)

цитирай
5. nkf - Прав си по отношение на така наре...
08.03.2022 23:12
Прав си по отношение на така наречените арабско-африкански "бежанци" - не би следвало да се приемат в Европа въобще, а за България пък - в никакъв случай. Петролът на арабите едва ли ще свърши, но Европа и САЩ ще минат на друг тип енергоизточници - това е въпрос на технологично развитие, което доста е напреднало. Така, в един момент въглеводородите ще бъдат изоставени и бананови републики като русия, нигерия, петролните шйхства, ще изпаднат от световния тренд изобщо. Всъщност, това е истинската линия на противопоставяне в съвременния свят, но не се забелязва ясно, не е на повърхността. Заселването на араби в Европа започва след 60-те години на 20-ти век и това е страховито предателство извършено от социалистическите партии в Западна Европа, а в някакъв смисъл и от съветските, комунистически, колониални администрации в окупирана Източна Европа. Колкото до украинците - да, трябва да се изработи специален план за бързата им интеграция - гражданство, работа, и асимилация. Колкото повече украинци идват тук, толкова по-добре. Например половин милион украински бежанци, натурализирани в България, ще са един чудесен демографски потенциал, още повече, че те са не друго, а стари Българи.
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Адаш!
09.03.2022 00:45
Персите не са араби, афганите- също Сирия и Ливан са един народ, изкуствено разделен Те са наследници на финикийците и на арамейците Има и християни, маронити, от първите последователи на Христос, до нас има един, свестен човек, женен за Българка
Украинците, обикновените хора са наша кръв Тези в западна Украйна са гадняри, поеврейчени са и ни мразят Наследници на хазарите, които са също Български клон Но религията ги е деформирала
Ако дойдат свестни хора у нас-ще спечелим! Но , ако са мутризирани или платени убийци, каквито вилняха тук през 90-те години, спукана ни е работата! Но те ще предпочетат лукса на запада,тук поразчистиха сметките между нашите мутри!
Франция има квота от един милион души годишно прием на хора от бившите си колонии, най- вече от африканските, без никакви специални изисквания Официално те съставят около 20% от населението Тя има положителен прираст, дължащ се само на тях но ,някои твърдят че тези проценти са 40, дори 50 реално в момента Обречен е местният французин Но така е и в Испания, Англия, Германия....Преди няколко години гледах надпис над общината в Барцелона-" Бежанци, добре сте дошли у нас"!? И при тях гонят 50- те процента Лондон например, вече не е английски град! Над 50% са чужденци и кметът му е чужденец, натурализиран!
Ние загиваме Проспаха, трябваше да приемат македонци, бесарабски,таврийски, кримски Българи Неофициално, в Русия и в Украйна, Молдова- също живеят над 10 милиона души с Българско самосъзнание
Но,трябваше да се отделят средства за тях, затова бяха нежелани от управляващите Не може ли тези пари да ги сложат в джоба си!
Те не са националисти, от планетарен тип са

Лека нощ!
цитирай
7. barin - Здравей, Краси. Не става лесно да се ...
09.03.2022 06:00
Здравей, Краси. Не става лесно да се оправи прираста. Зависи преди всичко от икономиката. Циганите раждат по много деца и не мислят как ще ги отгледат. Българите мислят първо за това, освен ако не се случи от нежелана бременост.
Поздрави!
цитирай
8. barin - Здравей, Чу. В близкия изток има ...
09.03.2022 06:03
Здравей, Чу. В близкия изток има много народи. В Ливан имаше много християни, но след войните не е така. Сирия и Ирак също са съсипани от непрестанни войни. Затова има много бежанци.
Поздрави!
цитирай
9. barin - Здравей, Мартине. С развитието ...
09.03.2022 06:07
Здравей, Мартине. С развитието петролът ще бъде заместен с някакво друго гориво. Русия засега държи един коз- газът за Европа. Това няма да продължава вечно и е възможно да обеднее. Обикновено след война често държавите дърпат назад, както се случи с Югославия, Ирак и други. След Втората Световна война Германия и Япония се оправиха бързо, но те са развити и организирани държави. Украйна и Русия не са като тях, а сега една война засяга много държави.
Поздрави!
цитирай
10. barin - Здравей, Адаш. Франция е гиоляма ...
09.03.2022 06:12
Здравей, Адаш. Франция е гиоляма страна с много възможности. Един милион бежанци от колониите не ги притесняват. Това е една малка част от населението им. При нас двадесет хиляди изглеждат много и трудно може да ги поемем. От Украйна идват предимно жени с деца, дори в новините даваха една жена от абхазките републики как родила в България третото си дете. Обикновено за да избяга някой трябва да поеме много голям риск за бъдещето си. Свестните мисля, че ще предпочитат свестни държави, разположени доста по- на запад от България.
Поздрави!
цитирай
11. emi1ts - Интересна
09.03.2022 07:52
и актуална тема и още повече ценна заради изказаното лично мнение!Благодаря Иво!Моето мнение може да ти се стори повече философско отколкото пряко свързано с темата но лично аз бих искала да няма предизвикани конфликти ,които да са причината за трагедията и нещастието на толкова много хора.Мисля, че такова преселение е неразумно и не води до нищо добро.В такива ситуации хората се стремят да изберат по- малкото зло но по повод по- голямото зло и причините за тези бедствия на човечеството - предизвиканата агресия и конфликти от световните елити за сега не се очертава възможност да се направи нещо съществено!
Както и в живота разумният начин за справяне с проблем не е стремеж за справяне с последствията а да се стигне до основните причини за тях и по този начин да се стигне до решаването им.Вярвам ,че и в тези среди (като изключения)е възможно да има или да се появят разумни хора ,които да намерят или създадат подходящи условия за повече дипломация и разумно решаване на такива конфликти с резултати удовлетворяващи участващите страни!Това ще е от огромна полза за човечеството ,за всички нас! Хубав ден!
цитирай
12. barin - Здравей, Еми. По-добре би било да ...
09.03.2022 08:50
Здравей, Еми. По-добре би било да няма проблеми между държавите и особено войни. Няма как да се случи- омразата между народите, особено съседните е наслоена от векове и трудно ще изчезне. Българите още като чуят думата турчин си представят зверствата и потурчванията. Не, че другите ни съседи са кой знае колко по-свестни. За разрешаване на споровете се иска силна дипломация. Ние от това страдаме след двете Световни войни.
Поздрави!
цитирай
13. elizabethborislavova - Безспорно по-добре украинци, отколкото арапи
09.03.2022 09:49
Обаче те също няма да се интегрират в обществото ни. А не е без значение и това, че и от тях ще има голям брой хора, които са свикнали да грабят и колят. Това значи, че ще има скок на организираната престъпност, убийства, рекет. Не е безобидна ситуацията. Аз мисля, че на първо място, преди всичко трябва да се фокусираме върху българите в Украйна. Не ни трябват никакви чужденци. Нека да се погрижим първо за българите. А погрижихме ли се?
цитирай
14. barin - Здравей, Елизабет. Българите са на ...
09.03.2022 09:55
Здравей, Елизабет. Българите са на първо място. Ако дойдат по някаква причина чужденци тук трябва да се съобразяват с нас, а не ние с тях. Не съм сигурен дали беше Швейцария или друга държава, където преди даване на гражданство трябва човекът да е живял 5 години, да положи изпит по език, география и история на страната. По този начин ще се впише в обществото и ще се гарантира, че ще спазва правилата.
Поздрави!
цитирай
15. elizabethborislavova - Точно така трябва
09.03.2022 10:41
Затова казвам, че не ни трябват нито украинци, нито араби. И в двата случая за нас и за държавата е лошо. Нека се фокусираме върху българите там.
Някой нещо да е направил пред последните 2 седмици за тях?

barin написа:
Здравей, Елизабет. Българите са на първо място. Ако дойдат по някаква причина чужденци тук трябва да се съобразяват с нас, а не ние с тях. Не съм сигурен дали беше Швейцария или друга държава, където преди даване на гражданство трябва човекът да е живял 5 години, да положи изпит по език, география и история на страната. По този начин ще се впише в обществото и ще се гарантира, че ще спазва правилата.
Поздрави!

цитирай
16. vladtepes - За бежанците
09.03.2022 11:23
Има държави в ЕС с големи свободни територии, които трябва да приемат бежанците примерно Франция разполага с южните владения Амстердам, Кергелен и Крозе - тихи и спокойни места на повече от 2000 km от друга по-голяма суша с мек океански климат без горещини и без сериозни студове, със свежи западни и юго-западни ветрове през цялата година, има годни за ядене растения, птици, тюлени както и риба в океана. Друг пример е Дания с Гренландия, при това в северната част на Гренландия има отлични условия за пълноценен Рамазан за мюсюлманите - Слънцето не залязва месеци. Евентуално би могло ЕС да се договори с Великобритания за настаняване на бежанци на Фолклендски острови, Южна Джорджия, Южни Сандвичеви острови и т.н.
цитирай
17. barin - Здравей, vladtepes. Интересно се ...
09.03.2022 11:33
Здравей, vladtepes. Интересно се получава. Трябва да се заселят всички земи. Отвъдморските територии са също земи на държавата, а не колонии, както преди. Никой обаче няма да иска да насели Гренландия. На юг има цял континент без население( ако не се броят 500-600 души от експедициите)- Антарктида.
Поздрави!
цитирай
18. vladtepes - За бежанците
09.03.2022 11:50
За Антарктида има специална конвенция и ще е сложно, а и е почти цялата заледена. Гренландия има свободни от лед територии по крайбрежията. Крозе има малки ледници по най-високите върхове, Кергелен има вулкан с ледник в единия край, но общо има малко над 7000 km2 обитаема суша на двата архипелага и могат да се настанят спокойно около милион бежанци. Фолклендски острови нямат ледници и са около 12 000 km2 съответно могат да приемат до два милиона бежанци, Южна Джорджия и Южни Сандвичеви острови имат сумарно приблизително 3000 km2 незаледена суша и могат да приемат половин милион бежанци. В Южна Джорджия има остатъци от бивши китоловни бази, които могат да бъдат обновени и пригодени за настаняване на бежанци. Евентуално ЕС може да се договори и с Норвегия за настаняване на бежанци на Ян Майен и Свалбард - сумарно около 25 000 km2 обитаема суша с възможност за настаняване на няколко милиона при това с отлични условия за пълноценен Рамазан на мюсюлманите - над два месеца без залез на Ян Майен и около четири на Свалбард.
цитирай
19. vled - Украинците са ни един от най-близките народи.
09.03.2022 12:00
Една госпожа тук се изказа компетентно и по думите си ще се познае:

„Обаче те също няма да се интегрират в обществото ни. А не е без значение и това, че и от тях ще има голям брой хора, които са СВИКНАЛИ ДА ГРАБЯТ И КОЛЯТ”

Госпожо,
коя от тези в огромното си мнозинство млади, цивилизовани и явно образовани жени с малки дечица с мечета и играчки ще ви грабят и колят?

Ще ви припомня, че в първите години след като се отвориха границите, на запад се изсипаха първо престъпниците и циганите и оформиха представата за нас българите като за престъпници и цигани, която важи в известна степен и до днес. Западняците и до днес не знаят, че в България има и такива качествени хора като вас.

Ще цитирам един от големите в Русия и СССР, АЛЕКСЕЙ ТОЛСТОЙ:
„Има две Русии. Първата – Киевската е с корени в световната и в европейската култура. Идеите за доброто, честта, свободата и справедливостта тази Русия ги разбира така, както ги разбира и целия Западен свят.

А има и една друга Русия – Московската. Това е Русия от тайгата, монголска, дива и зверска. Тази Русия направи свой национален идеал кървавата деспотия и дивата жестокост. Тази московска Русия от най-стари временна е била, е и ще бъде пълно отрицание на всичко европейско и е заклет враг на Европа!”

Семитите (Евреи и Араби) са едни от много малкото народи, които са правели човешки жертвоприношения в древността. Сигурно не е случайно, че имат такава нерадостна съдба в историята и се избиват и до днес.



цитирай
20. barin - Здравей, Влед. Руснаци и украинци ...
09.03.2022 12:12
Здравей, Влед. Руснаци и украинци са близки, но на нас българите украинците ни изглеждат по-близки. Не виждам причина за безпокойство, ако приемем малко украинци. Обикновено българите сме солидарни с тежките последици от войни или природните бедствия. Самият аз започнах да правя дарения след голямото бедствие в Далечния изток по Коледа 2004 г. и вече съм направил 20. През миналата година постигнах тази си цел и приключих с даренията.
поздрави!
цитирай
21. nedovolen - Природата при различни поводи не ...
10.03.2022 09:25
Природата при различни поводи не търпи празни пространства. Всичко, макар и да изглежда зло, е за добро.
:)))
цитирай
22. barin - Мъдро казано, Николай. За всичко си ...
10.03.2022 09:31
Мъдро казано, Николай. За всичко си има обяснение, но обикновено късно го научаваме. Като минат повече години може да се направи реална преценка на станалите събития.
Поздрави!
цитирай
23. elizabethborislavova - Най-после един който ще приюти две украински семейства
10.03.2022 11:43
Може ли адрес за да Ви свържа с ДАБ?
И второ: сигурен ли сте, че няма да дойдат неофашисти и да се занимават с рекет и убийства? Откъде сте сигурен?


[/quote]
цитирай
24. leonleonovpom2 - А, дойдохме си на думата , Елизабет!
10.03.2022 13:46
През деветдесетте години, не знам какво ги беше подгонило, но от Украйна дойдоха едни, които стреляхя по улиците? Не съм в течение, защо и как, а и за какво, но беше факт!
Бяха замесени в знакови убийства! Който не вярва ,да провери течението на вестниците , демек -изворите от него период! Дори и на А. Л. , на тях беше приписано убийството!
Нищо повече не казвам, само нека да помислят тези, които много ги обичат!
цитирай
25. vled - Украинците
10.03.2022 19:10
Барин: „Здравей, Влед. Руснаци и украинци са близки, но на нас българите украинците ни изглеждат по-близки”

Барин, не само ни изглеждат, но след северномакедонците и сърбите те са ни най-близкия народ, независимо, че днес нямаме обща граница. Не по политически, а по генетически и исторически причини. Всички, които се занимаваме с история знаем, че нашите праотци Траките са се разселили освен в Румъния и Молдова и по Северното Черноморие, където дълги години е съществувало тракийското Боспорско царство. Всички знаем, че Стара Велика България е съществувала много векове основно в земите на днешна Украйна, където българите неминуемо са се смесвали с хората от местните славянски племена. Ще добавя само, че не Фанагория, а днешният украински град Николаев е най-дългогодишната столица на тогавашната българска държава. Ще прибавя още в по-ново време 150 хиляди българи, прогонени от войните между Турция и Русия. които и днес живеят в украинските и молдовските земи. Добре е някои русопатриоти да прочетат мнението за руския политически елит на най-светлите умове на нашето Възраждане – Раковски, Левски, Ботев, Стамболов и др. Нищо не се е променило от тогава.
Освен това ние сме дали азбуката, книгите, културата и част от традициите на Православието на КИЕВКА РУС, а не на несъществуващата тогава Московия, преименувала се по-късно на Русия!


цитирай
26. kirk - Значи във футболния мач
12.03.2022 13:13
Значи във футболния мач Визнатия:Халифата била победила... България, защото в резервите били пуснали някакъв българин, ти да видиш???!!! Жалка смешка и още по-жалки комплексарчета-текезесарчета!!!
цитирай
27. barin - Не точно така, Киркоре. България ...
12.03.2022 13:17
Не точно така, Киркоре. България побеждава Арабския халифат и то два пъти по времето на най=голямото им могъщество. Колко държави могат да се похвалят с това? Кан Тервел е канонизиран за светец под името св. Тривелий, Теоктист(празнува се на 03.09., но е изваден от църковния календар и сега го няма). Признат е дори и от католиците. Мисля, че победата от 717-718 г. е славна част от нашата дългогодишна история.
Поздрави!
цитирай
28. vandela007 - barin, като видя голям постинг,
12.03.2022 17:28
Почти не го чета, но този го прочетох, барабар с коментарите.
Поздравления!
Нашето градче е малко и невзрачно, но тук имаме около 50, ако не и повече вече, украинки с деца и бебета.
Всички помагаме - кой с каквото може - даже с кукли, блокчета за оцветяване и фулмастри.
Тези, които нямат деца, искат да си заработват помощта, да не са ни в тяжест и нашата кметица работи по въпроса.
И други неща мога да разкажа, но да не отегчавам тези, които не харесват дълги коментари :)
цитирай
29. barin - Здравей, Вандела. Ние българите ...
12.03.2022 17:33
Здравей, Вандела. Ние българите трябва да сме съпричастни към бежанците от Украйна. Русия и Украйна са ни близки, а между тях разликатъа е малка, но едните са ориентирани към запад, а другите офрмят съюз с азиатските и няколко европейски държави. Поради противопоставянето се води тази, смея да я нарека братоубийствена война.
Поздрави!
цитирай
30. kirk - Нищо подобно
12.03.2022 19:33
Нищо подобно няма в реалната, обективна, естествена история - те дори не граничат, никога не са били съседни държави, а по онова време не е имало самолети, че да прескочат Византия, забрави!!! Вземи мискроскопа и открий нещо друго с което да се похвалите, щото това е Фашак!!! Ф=T!!!
цитирай
31. leonleonovpom2 - Здравей, Адаш!
13.03.2022 00:43
Радио Ереван, на дълги вълни! Защото, ако беше на къси, нямаше да прескача България!
Радио Ереван, , ако не е къркано, трябва да приключва вечерната си програма с благодарност към България, че я е имало, когато с врявата си е проглушило ушите на комшиите И ,че сме съседи с Турската Византия , та сме подали ръка, не на комшиите, на радиото!
Уж професор, а не знае ,че в Осми век Византия не е в оборот Естествено ,че няма да сме съседи с Византия, по простата причина ,че на картата от Осми век такъв съсед просто нямаме! Не с микроскоп , с телескоп не може да се открие!
А арменското радио през вековете, може да се открие само на картата на геноцида на ООН-ето!
АТя и Анджела Дейвис беше професор, какво остава за някой с голяма уста, да не го назначат за такъв Просто да пише ,че е такъв!
Така стои въпросът с професурата зад океана!

Това радио е "зубрач", както казва Айнщайн То жадно поглъща всякакава информация, дори и клозетна!
Веднъж ме засипа с последната! За цар Самуил, за Сермон, за Стримон, свят ми се зави от алкохолните пари, които я придружаваха И за капак, златен печат от 1 грам?. Там дълго мислех, от каквъв паяк е конецът, който преминава през него, за да се слепи с восъка?
Така е, казвал съм му, като пише коментар, да не го прави мъртво пиян? Защото после ме пита, кога бил казал подобно нещо?
Той самият не знае, кога го е казал, аз да нося отговорност за това?Че не знае, какви ги плещи?
Дори и изтрезнял, не увира, какви ги е забъркал!
Адаш, в такива случаи, казвай му да минава, след като изтрезнее!
Да не се прави на трезвеник от клуба на Бай Ганьо, носът го издава ,че не е!
цитирай
32. barin - Здравей, Адаш. За първи път виждам ...
13.03.2022 05:49
Здравей, Адаш. За първи път срещам човек, който отрича голямата победа на княз Тервел над арабите. Има го в източниците, не е художествена измислица. За 2021 и 2022 г. е включен в църковния календар, св. Тривелий Теоктист, чества се на 3-ти септември.
Поздрави!
цитирай
33. kirk - Ахтополския плужек пак изпълня от селския нужник
13.03.2022 12:40
Ахтополския плужек пак изпълня от селския нужник, за да ни усмърди всичко!!! Дементиралият графоман просто не се спира, няма спирачки за глупостите, които плещи и повтаря...! Я разкажи пак някоя позоряща семейството и рода ти историкия!!! Barin, хората като чуят подобни неприемливи алтернативни истории и прсто не искат да се занимават с такива като теб, срам ги е че сред тях има толкова отместени, комплексирани извратеняци. Тия приказчици са за хоремага, ако все още някъде съществува там при вас по маали и паланки... Няма никаква голяма победа на хан Тервел над арабите - факт!!!
цитирай
34. leonleonovpom2 - Я виж ти, гузен негонен бяга!
13.03.2022 12:58
А бе пияндурник, някъде да съм споменал името ти? Как така ,веднага се разпозна?
За позор ли говориш? Заради позора от тебе, брат ти е с Български имена! Не е могъл човекът да понесе това, което му причиняваш ! И се е разграничил от тебе!!
Я се скрий в дупката си, ясен си като бял ден, трета програмо на радио Ереван!
Българската история не е за джендъри като тебе, занимавай се с араменянската, докато те изритат и оттам!Кой би търпял подобно чудо?
цитирай
35. kirk - barin, така и така започнах
13.03.2022 17:43
barin, така и така започнах с Леон Порното 2, та сега ти си ред, дето уж носиш име на древнобългарски бог?????: да те питам защо се изказваш така неласкаво за евреите??? Да знаеш, че онзи дето те ева като малък те е излъгал, не е бил евреин, а циганин или ислямизиран българин, потурнак. За нищо не са ти виновни евреите, само дето някак си не могат да схванат, че сте ги спасили, избивайки само 12-30 хиляди вместо всичките 50-ина хиляди. Сега относно - бежанците: абе прост селянино, вие сте бежанците, агресорите и навлеците тука на Балканите. Ние и евреите сме местни, гърците - също!!! Не можете постоянно да лъжете света в очите и те да ви вярват!!! От варненското съкровище досега все българи, а??? Та вие нямате нищо общо дори с онези от Ханска България?! Не питам - констатирам!
цитирай
36. barin - Ще отговоря, Киркоре. Аз се изка...
13.03.2022 17:54
Ще отговоря, Киркоре. Аз се изказвам неласкаво не само за евреите, а и за много други народи, но не винаги. Всички си имат положителните и отрицателните качества. Държа си на българското. Българите дори и да не са местни, те са тук от 13,5 века. Всички държави, с малки изключения са се местили и са търсили по-благодатни места за живот и оцеляване. Аз не съм сигурен с коя част от българите имам родство, но си зная рода 5 поколения назад. Намерих информация за 7 пра-пра баби и 7 пра-пра дядовци( от 8). Петте века Османско владичество са много.
цитирай
37. leonleonovpom2 - Здравей, Адаш!!
13.03.2022 21:34
Този е кьор кютук пиян!
Ние не знам с кого имаме общо, но за такива като него знаем, че са от рода на циганите!
Той е циганин, правиш му добро, а той те краде? От лошите цигани е!
Това ,че е циганин, не е проблем, проблемът е ,че е кофти циганин!
Пиян е завалията, затова плещи такива идиотщини, не е от това, че е идиот!
Според мене, пускай го в блога си само след отрицателна алкохолна проба!

Настъпал си го по бежанската вълна, тази клета отломка е бежанка, също! Затова кряка като настъпана жаба!
Иди помагай после на такива уроди,ако си нямаш друга работа, да те засипят с фекалии след това!
цитирай
38. notfun - ...точен коментар...Не обръщайте внимание, на Елизабета/ Расса Путина/, е абсолютна опасна сектантка..хомофоб, и върл нацист..
13.03.2022 21:44
vled написа:
Барин: „Здравей, Влед. Руснаци и украинци са близки, но на нас българите украинците ни изглеждат по-близки”

Барин, не само ни изглеждат, но след северномакедонците и сърбите те са ни най-близкия народ, независимо, че днес нямаме обща граница. Не по политически, а по генетически и исторически причини. Всички, които се занимаваме с история знаем, че нашите праотци Траките са се разселили освен в Румъния и Молдова и по Северното Черноморие, където дълги години е съществувало тракийското Боспорско царство. Всички знаем, че Стара Велика България е съществувала много векове основно в земите на днешна Украйна, където българите неминуемо са се смесвали с хората от местните славянски племена. Ще добавя само, че не Фанагория, а днешният украински град Николаев е най-дългогодишната столица на тогавашната българска държава. Ще прибавя още в по-ново време 150 хиляди българи, прогонени от войните между Турция и Русия. които и днес живеят в украинските и молдовските земи. Добре е някои русопатриоти да прочетат мнението за руския политически елит на най-светлите умове на нашето Възраждане – Раковски, Левски, Ботев, Стамболов и др. Нищо не се е променило от тогава.
Освен това ние сме дали азбуката, книгите, културата и част от традициите на Православието на КИЕВКА РУС, а не на несъществуващата тогава Московия, преименувала се по-късно на Русия!



цитирай
39. notfun - г жа Вандела, моите аплодисменти, за вашата позиция, и кауза..Ето,така..действа Вярата, активно..
13.03.2022 21:48
vandela007 написа:
Почти не го чета, но този го прочетох, барабар с коментарите.
Поздравления!
Нашето градче е малко и невзрачно, но тук имаме около 50, ако не и повече вече, украинки с деца и бебета.
Всички помагаме - кой с каквото може - даже с кукли, блокчета за оцветяване и фулмастри.
Тези, които нямат деца, искат да си заработват помощта, да не са ни в тяжест и нашата кметица работи по въпроса.
И други неща мога да разкажа, но да не отегчавам тези, които не харесват дълги коментари :)

цитирай
40. kirk - Приветствам, адмирирам...
14.03.2022 05:38
Приветствам, адмирирам... хора, които се грижат да фиксират родовото им дърво. Направил съм и на македонския род на мама - Бахчеванови от Битоля, а иначе моят род е записвал всички по-важни събития от XI в. насам в едно пергаментно ръкописно евангелие на последните специално оставени бели страници - първите 10-15-ина листа са отпреди X в., преписани от вече похабено по-ранно евангелие!!! Сам си направи сметка...!!! Относно българите - пак нищо не си разбрал от историята: дунавските българи тук се консолидират като етнос IX-Х век, а прабългарите са агресори плюс разни там навлеци печенеги, татари... Варненското съкровище е направено от смес от злато и сребро, наречена електрон, който е произвеждан, добиван единствено в Армения, Мала Азия...!
цитирай
41. barin - Здравей, Юлия. Очаквано за мен тази ...
14.03.2022 06:08
Здравей, Юлия. Очаквано за мен тази тема предизвика полемика и много коментари. Чрез тях се изясниха позициите. Все пак всичко тръгна от една публикация във Facebook, където обещах да отговоря и напиша. И там след моята препратка има сходни коментари.
Поздрави!
цитирай
42. blagovesteliseev - Отрича я, защото не му изнася
14.03.2022 10:20
Той да не е араПин?
barin написа:
Здравей, Адаш. За първи път срещам човек, който отрича голямата победа на княз Тервел над арабите. Има го в източниците, не е художествена измислица. За 2021 и 2022 г. е включен в църковния календар, св. Тривелий Теоктист, чества се на 3-ти септември.
Поздрави!

цитирай
43. barin - Добре дошъл при коментиращите, ...
14.03.2022 12:17
Добре дошъл при коментиращите, Благо. Изненадвам се, че има човек, който отрича княз Тервел. Поставих въпроса в групата на една конференция и те също се изненадаха и дори недоумяваха.
Поздрави!
цитирай
44. kirk - Няма защо чак толкова да се изненадваш
14.03.2022 14:35
Няма защо чак толкова да се изненадваш, когато цялата тази история е фейк и който и да я погледне отстрани, ще ти го каже!!! Трябва да се адски скаран с логиката, за да не осъзнаеш, че прабългарите и хан Тервел са паразити върху тялото на Римската империя, и ако веднъж са помогнали, за да се отблъсне някакво нашествие, това не е аргумент, че са Спасители на Гелактиката. Само във формалната логика може да се правят такива обобщения: Луната е (нарисувана) върху табакерата ми, табакерата ми е в джоба ми, следователно Луната е в джоба ми!!! Друг пример - да вземем сърбите или румънците, които инцидентно взели, че помогнали на Византия и кво - вече са готови за Нобелова премия ли??? Мисли с главата си, а не с гъзо!!!
цитирай
45. leonleonovpom2 - Явно някой е минал покрай историята!
14.03.2022 16:15
Имам предвид коментиращ!
Като експрес край малка гара
Електронът е природна сплав на злато и средро в различносъотношение, обикновено златото е под 50 % Счита се, че родината м, е Мизия-в Мала Азия там са отсечени и първите златни монети от тази сплав- статери, с тегло около , 16 г Така наречените Кизикени, на името на град Кизик Нищо общо нямат с армения
Посмали Манго!

всичко най- добро, Адаш!
цитирай
46. vled - Барин, ще продължа темата
15.03.2022 16:01

Като варненец ще ти посоча дълбоката още от древността връзка между днешните българи и днешните украинци. Това е думата О̀ДЕСА, (с ударение на първата сричка), която е тракийска дума и означава езеро до море, ЛИМАН/ЛАГУНА. Думата ОДЕСА означава, че и днешната Варна и днешна Одеса са основани от едни и същи хора, говорили на един и същ тракийски език. Древната ОДЕСА (гърцизирано на Одесос) е основана около тази лагуна, днес Варненското езеро, по крайбрежието на което има много древни селища и Варненския халколитен некропол! Същото вероятно се е случило и с основаването на украинската Одеса, запазила и до днес тракийското си име.

Барин,
Моля те отвори официалния сайт на община Варна и прочети следното:
„Одесос (Οδησσος, Odessos, Odessus) е сред най-древните антични селища в България. ОСНОВАН !!!??? е във втората четвърт на VІ в пр. Хр. (около 585–550 г. пр. Хр.) от гръцки изселници от малоазийския град Милет, на мястото на населено от тракийското по-древно селище, чието име гърците запазили
https://www.varna/bg/94

Обърни внимание - името е тракийско, селището е тракийско,
но е основано от гърци???!!!
Той Плетньов умря, но наследниците му не се и сещат каква историческа и дори граматическа глупост са написали в сайта на Варна.
Гъркоманството е детската болест на българската историческа и археологическа наука и тя се предава в наследство от поколение на поколение.
Засега не е открито лечение...




цитирай
47. barin - Ще видя на указаното място, След. Аз ...
15.03.2022 17:24
Ще видя на указаното място, След. Аз отдавна си задавам този въпрос и не вярвам, че съвпадението на името е случайно. Плетньов го помня с добро, защото един от подписите на документа ми за монетите е негов. Утре от РИМ ме викат за един документ, да ми връчат
Поздрави!
цитирай
48. leonleonovpom2 - Да, тук те подкрепям ,Влед!
15.03.2022 19:59
Тракийски градове, основани от " гърци"?

Същотос е отнася и до Месамбрия и Анхиало! Дадено е право на гърците да търгуват там-емпориони, те си присвоили и създаването на градовете!? Както и Кизик, носи името на тракийският цар, който го е основал, но " основателите" са гърци?
И така, нататък....?
цитирай
49. deathmetalverses - Не мисля, че бизнесменът Бай Ганьо
22.03.2022 09:43
Може да се облажи от безплатния труд на украинските бежанци. Хората са с по 2-3-4 деца, не могат да бачкат 24/7 за750-900 лева ( (Пловдив)). Как да изхранват толкова деца?! Виж,българите можете да ги лъжете с 800-900 лева на месец, особено тези,ндето имат кредити за изплащане,нно не и украинците!!! Те са добре ориентирани и няма да търпят неевропейски минимални заплати! Как се хранят 2-4 деца със заплата (българска!;!!!) от 659-800 лева?!!!!! Бизнесменът Бай Ганьо е пълен боклук!!!!
цитирай
50. barin - Всичко зависи от стандартните на ...
22.03.2022 09:47
Всичко зависи от стандартните на държавата, Здравко. Зависи откъде идват.
Поздрави!
цитирай
51. vladtepes - За украинците
22.03.2022 18:11
Имаше бизнесмени, последователи на социалдемократическия модел на проф. Ал. Томов, които за да плащат възможно най-малко привлякоха маймунки с трици от Украйна и Молдова.
цитирай
52. kirk - barin само след десетина години
23.03.2022 03:03
barin, само след десетина години, ако не - и по-рано! - ще научите що е то бежански поток!!! Някои по-далновидни нации вече си закупуват "резервни територии" тук - в Канада, така че ще бъдат на първите редове и на балкона, за да гледат сеира на Стара Европа! Ако оцелееш дотогава - прочети глупостите, които си надраскал тук и си посипи главата с пепел!!! Да живее хан Тервел Спасителят на Галактиката, Унищожителят на арабите и още - Световнонеизвестен Цървул!
цитирай
53. aidriell - Здравейте
02.04.2022 15:07
Всъщност огромната част от идващите укри са чисти Хазари семити.Чистите R1А-R1B хаплогрупи кавказоиди в Украйна са малко и тотално омешани с хазари азиатци,кавказки козоеби и какво ли не.Украинците са подложени на промивка на мозъци дълги години.Те имат едни от най жестоките мафиотски групировки в Киев е най голямата Менора в света.Украйна е най голямото средище на евреи-хазари след Русия.Големите маси от северна Африка използват бежански статут за да влезнат в Европа сега чрез Украйна.Реалните чисти истински Индоевропейци в България в момента са под 3% антропологично.Всичко останало не квалифицират за бели хора.Мешавицата в БГ е толкова голяма,че реално ние сме просто втори придатък на Израилья.Неслучайно и потенциала на Българите и положението в момента е такова и се дължи именно и на това,че липсва основната пропорция от креативни хора у нас.'Немска овчарка' е помияр заради 5 вековно смешение с дегенеративен ген на абсолютни хазари аборигени тюрки,монголоиди араби и циганор.Хибридизацията с нечисти мешани породи в животновъдството винаги води и произвежда дегенерати и лошо потомство болно хилаво водещо до унищожение на вида.Не всички арабски държави са богати,а основни тези в които живеят Аркалоидите хазаро семитите.В Иран няма много Перси,колкото са Индоевропейците в Александрия и цял Египет Анадола и Гърция толкова са и останали Перси в Персия.Българският етнос е на изчезване заради глобален план за подмяна и геноцид над изконното Индоевропейско население.След като голямата пропорция хора ги няма с тях изчезва и цивилизацията им.Нищо не е вкарал в пътя соца той е творение на Семитските хазари идиоти Глобалист комунисти,които и сега управляват света.Соца уддуши България от 8---12 души семейства соца ги върна в първи клас избивайки цвета елита и интелекта на нацията назначавайки до ден бахур бахарни уроди и слабоумници повсеместно.Това дали ние искаме или не Афронегроидите това не е наш избор,а многовековен план за подмяна и геноцид - Канделхоф Калерги план.
цитирай
54. barin - Вярно е това, aidriell. След съб...
02.04.2022 15:30
Вярно е това, aidriell. След събеседване с приятели стигнахме до извода, че мъже не би трябвало да идват като бежанци. Те, ако са под 60 години трябва да са на фронта да защитават родината си. По-късно разбрах, че тези, които имали 4 деца били освободени от такива задължения. Хазарите са били по територията на днешна Украйна, съседи на Волжка България и Киевска Рус. Нормално е да има смесване и приобщаване. Затова различията между украинци и руснаци отначало са били малко, после се увеличават. Въпреки това, ако не се заслуша в говора им човек трудно ще различи украинец от руснак. Положението е такова, че нито соца, нито последвалия преходен период не успя да се справи с проблемите. Българския етнос се премесва с други, а това води до влошаване на качеството. Винаги по- слаборазвитите вземат връх. В истторията има примери: изчезването на високоразвити цивилизации при сблъсъка с по-ниско развити( цивилизациите по р. Инд, дългоухите на Великденските острови, маите, Римската империя.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: barin
Категория: История
Прочетен: 3646212
Постинги: 423
Коментари: 5974
Гласове: 67334
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031