Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2021 17:14 - Автентични документи от принц Сихипер,който е цар Испор,който е Кан Аспарух,който е всички канове до Пресиан и самият Пресиан – баща на Свети Кирил Философ
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 3181 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 20.09.2021 10:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Разсекретяваме автентични документи от принц Сихипер, който е Кан Испор, който е Кан Аспарух, който е всички канове до Пресиан и самият Кан Пресиан – бащата на Свети Кирил Философ, за поредната Българска светоустройствена тайна.
Тургаме точка на безконечните спорове, чудомаенета и тълкувания по информацията в Житието на Свети Кирил Философ какъв бил той, кой е родът му и въобще бил ли е Българин, като за информационна подложка ползваме снимката на възлов текст на оригинала на Краткото житие на Св. Кирил (Успение Кирилово), арестувано без кавички в Библиотеката на Румънската Академия на науките, която снимка е направена през 2010 г от големият Български посветен и патриот Никола Тодоров – Бесараба, и публикувана във постинга на посветения феномен и наш приятел Щапаров

В СВОЯ РЕЧ СВЕТИ КИРИЛ ЛИЧНО ЗАЯВИЛ, ЧЕ НЕ Е ГРЪК, "СЛАВЯНИН" И МАКЕДОНЕЦ
https://shtaparov.blog.bg/politika/2021/08/21/v-svoia-rech-sveti-kiril-lichno-zaiavil-che-ne-e-gryk-quot-s.1775886

От този постинг публикуваме избран пасаж:

... Сега студеният душ за крадците македонисти от Скопие ще стане вледеняващ понеже ще им кажа още нещо,което не са го и сънували. В краткото житие на св. Кирил,писано от св. Климент Охридски откриваме следните думи:

„Отечеството на този преподобен наш отец Кирил беше триславният и велик Солун, в който се и роди. Той беше родом българин. Роди се от благоверни и благочестиви родители. Баща му се казваше Лъв, а майка му Мария.”

  
Тук ще подчертая,че това не са обикновени думи - това е слово на светец което означава, че за светите братя Кирил и Методий няма хипотези – има историко-теологически факти които гласят, че нашите просветители определено не са "византийци", "македонци" и "славяни", а вероятността да са араби или франки е почти нулева! 
Народността им я посочват само два древни извора- единият казва на латински, че св. Методий е "някой си грък, който написал готски писмена". Авторът на този текст не е познавал светите братя добре, не ги е виждал лично а само е чувал за тях и е знаел единствено, че са дошли някъде от "гръцките" области.
Вторият извор са цитираните думи на св. Климент, който казва за св. Кирил "Той беше Българин родом!"

На тези думи определено може да се вярва поради следните важни причини:


1. Авторът на текста е очевидец от първа ръка, който е познавал братята перфектно и като техен ученик ги е виждал многократно.

2. Авторът на текста е светец, а светците НИКОГА не лъжат!!!

      image

        image
 
Който има желание да изкара че светците са лъжци, нека действа по стария казионен начин и да си затваря очите за думите на светеца!
Аз обаче не съм от тези "хора" и не желая да правя това- за мен думите на светеца са закон, понеже не съм мюсюлманин и масон!
Който македонист и казион иска да е християнин- нека ги приема а който не иска- за него си има Анадола и Китай! 
Бог говори чрез устата на светеца което означава, че спор за произхода на светите братя между християните няма - спорът е между християни и сатанисти, които отричат очевадните истини!

–– край на пасажа:
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Категоричен край на споровете "какъв е по националност и етност Свети Кирил Философ" правиме като разсекретяваме тайната на възловата дума – израз в култовия документ – "родомъсынблъгарин",

image

която непосветените тълкуват резонно и обяснимо като безспорното "родом съм българин", обаче точният превод на документа ни съобщава същинската Божествена тайна на Свети Кирил Философ:

РОДОМЪСЫНБЛЪГАРИН от=от Мадара и Иса Българина

РОДОМЪСЫНБЛЪГАРИН=БЪЛГАРИН от Мадара и Иса 

Иса и Мадара са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Арианите/Арии/Раи/Арийци от Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70 и следващите висши нива на IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

и с всички документи от нашия блог
http://bezistena.blog.bg, и който Свещен шифър трябва да научите и усвоите от тези статии, за да проумеете всички други наши документи и посланията от Боговете ни!

Показваме ви техниката на деанаграмиране и разсекретяване на възловият израз от арестувания документ (каквато съдба имат всички фундаментални и важни древни Български документи), в който е заложена информацията какъв е Кирил – "родомсънбългарин", при който е демонстриран един от основните шифровъчни елементи в Кодировъчния речник на Свещения шифър – кодировъчният назал и пълнеж Н, и е направено показно упражнение за неговото приложение как се закодирва и архивира сакралната Българска информация за да преодолява тя перманентното преследване и тотална цензура през вековете:

РОДОМЪСЫНБЛЪГАРИН=РОДОМ СЪ БЪЛГАРИН ± Н (кодировъчен назал)=
РОДОМ ЪСЫ БЪЛГАРИН=
МОДОР ЪСЫ БЪЛГАРИН=
БЪЛГАРИН
МОДОР ЪСЫ=
БЪЛГАРИН от Мадара и Иса

––––––––––––––––––––––––– –––––––––––––––––––––––––

А цялата истина за Свети Кирил и Свети Методии е в тематичните ни статии, от които ви припомняме основни моменти:

ОСНОВНИ МОМЕНТИ за=
за Иса и Богиня Диана МаМа=
за Иса и Богиня Диана Мария Магдалена

Разсекретени документи на Първожрецаи Цар Константин Кирил Философ и мистериозната му съпруга жрицата Методия.Магията на Сътворенческия Български език
https://bezistena.blog.bg/history/2020/05/25/razsekreteni-dokumenti-na-pyrvojreca-i-car-konstantin-kiril-.1712358?reply=5329498

...съвсем скоро ще започнат да изобразяват Кирил и Методи в истинските им образи – с образите на красиви и сияйни мъж и жена, Жрец и Жрица, най –  високопоставените особи на семейство от съпруг и съпруга, Първожрецът и Първожрицата на Българското царство.

image

И не само ще ги изобразяват, но и те самите ще се появяват официално сред Българите, свалили светейшия временен енергийния стелт щит и маскировка!  

Ето кои са Свети Свети Кирил и Методи!
  
КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ=
Кан (Жрец) от Дуло на Павел, Сина на Бог Иса от Тракия

МЕТОДИЙ=МОТ ДИЕ=Мат Диана  

КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ И МЕТОДИ=
Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Мат Диана и Исус Болкарина

КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ И МЕТОДИ=
Балкари Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Мат Диана и Исус 

КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ И МЕТОДИ=
КИРИЛ И МЕТОДИЙ са Кан (Жреци) от Павел, Сина на Тати Иса  
 
КИРИЛ И МЕТОДИЙ=Кан (Жреци) от Дуло на Матара

СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ=Светии Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Матара Диана и Иса 
 
Разпечатката на тия свръхсекретни Български родови исторически документи от най –  висока степен на защита на кода на зашифровката им, указва безапелационно, че Кирил и Методий са Българи, мъж и жена Кирил и Мат Диана, съпрузи, Първожреци от рода Дуло на Българските Богове Исус и Мария Магдалена от генеалогията на Техния син Павел, който е Кан и Цар Авитохол
Кирил и Методий (Мат Диана) са владетелите на Българското царство, чийто трон и законна власт са заети с кървав преврат от техния родственик българо – юдеинът Борис, агент на византийците и оръдие в техните ръце в перманентните им юдейски планове за унищожение на правата свята първосвещена златна линия на рода Дуло от генетични потомци на Исус и Мария Магдалена. 

Ето документите за генезиса на християнството и на византийците – изродените българо – юдейски династи на Исус и Мария Магдалена от Техния потомствен род Дуло:

Скритата генеалогия на християнството – антиБългарската геноцидна доктрина на изродените българи от Дуло, управляващи всички съвременни държави 
http://bezistena.blog.bg/history/2015/09/15/skritata-genealogiia-na-hristiianstvoto-antibylgarskata-geno.1392045

И още инфо за епохалната фалшификация наречена "покръстване на Българите " вижте в 

Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски. част 2

http://bezistena.blog.bg/history/2016/03/02/istoriiata-na-martenichkata-za-izmislenata-liastovichka-i-sk.1434392

и в пасажа:

 "...От началото на 20 в до смъртта си през 1935 г Васил Златарски държи цялата власт и всички властови позиции и лостове в Българската историческа наука и политика, както и в БАН в качеството си на зам. председател от 1921 до 1935 г. и фактически сив кардинал в сянка, със същинската мисия и задача да унищожи Българския народ, и в частност и Българската наука като насока и развитие.
"Елиминирал" по академичен псевдонаучен път на книга и с коварно внушение изкуствено построената мегалитна светилищна материална база и свидетелства на Българските езически Богове Исус и Мария Магдалена, Васил Златарски подготвя операцията по Тяхното отстраняване от Духа, Душата, Паметта и Вярата на Българите.
За целта той доразвива историческата фалшификация на престъплението, наречено "покръстване на Българите" от княз Борис I, на база фанариотски фалшификации, представящи вероломния отцепредателски преврат на изрода и геноцида над святите Исусови потомци и народ за благороден акт и процес на приемане на Християнството.
Съчинява фалшиви внушения, че до покръстването Българите си нямат никаква представа от Исус, а дотогава идвайки уж от дива Азия, те вярвали и се кланяли на накой си бог Тангра, чиято вяра донесли със себе си от степите и я пазили в безпросветие до покръстването. ..."  
 
Защо около произхода и житие – битието и делото на двамата Просветители и автори на азбуката – Светите "братя" Кирил и Методий, витае такова  мистериозно невидение и тайнственост и липсва всякаква конкретна информация за тях?

МИСТЕРИОЗНО НЕВИДЕНИЕ за=за Богиня Матара Диана и Исуз
 
Как може за единствени изворови източници за тях да се ползват непроверени и тенденциозно пристрастни отделни документи и то без резерви към всички исторически (църковни) документи и с пълно наивистично доверие, и които източници са от най –големия перманентен враг на Българите – Византия, и църковните фалшификати на юдо=данайо=гръчката псевдо – Исусова анти – Българска духовна полицейско –инквизационна система Християнство и гръцката фанариотска църква, чиято единствена задача и висша цел №1 е била винаги унищожението и затриването на Светата Българска Православна църква и геноцида над Българите и тотална цензура на сакралната ни родова историчска информация и памет?!

Този византийски убиец на Българите казал така, онзи византийски владетел, отявлен враг на Българите и ял як пердах от Дедите ни, скъсали му гъза от бой, казал онака за нас – и ние им вярваме напълно на тях и на дворцовите им писачи – "гьобелсови и ционистки" фалшификатори, и приемаме всичките им квалификации за нас за напълно истинни и градим историята си върху тяхните твърдения и свидетелства за нас!


Със същата алогичност и абсурдност на пълно доверие и безрезервност и  безалтернативност се ползват за изворови източници и църковните документи от Западно – католическия обряд, чиито представители от векове са също другият клан на обединените яростни заговорници срещу Българите, както и от руските източници, като ще кажем, че също не много топли чувства питае и демонстрира към Българската Света Православна църква и Руската православна църква, която е оръдие или чието оръдие са руските имперски фалшификатори на Българската история и памет!  

Папата бил казал така за Българите, еди кой си католически хронист, прикачен към някой отявлен анти – Български папски служител и задължително предан и верен агент на папата и католицизма и мразещ до дъното на червата си Българите и Светата Българска Православна църква, както и сега продължават да я мразят западните църковници и управници, бил писал за Българите онака, и ние представяме техните анти – Български документи за легализирани свидетелства за наша защита пред съда на народите и с тях търсим истината за себе си!

Примерно вие се съдите с вашия комшия, че постоянно краде от дома ви и отвлича и убива децата ви и иска да ви прогони нацяло от дома ви и ви го отнеме, а съдията не само взема като достоверни свидетелски показания само неговите лъжи и фалшиви аргументи и манипулирани в негова полза документи, ами и вие потвърждавате, че всичко казано от най – големия ви враг срещу вас е 100 % истина! 
Абсурден наивистичен абсурд, по абсурдните правила на който ние приемаме за чиста монета и ползваме канонизираните за истинни и академични свидетелски показания на престъпника Византия и всички нейни производни кланове от тогава до сега на Запад и в Русия, които управляват всички европейски държави и световната псевдо – демократична система! 
 
ЧИСТА МОНЕТА=Исуш и Мат Диана 
 
Най – големите световни престъпления се крият и в най – дълбока тайна от властимащите, които са преките извършители на престъпленията или са преки потомци на извършителите, като в най – дълбока тайна и цензура, гарантирани и поддържани с перманентен геноцид, се крият и най – великите и големи светли и човеколюбиви дела на потърпевшите от пръстъпленията на престъпниците! 
 
В колективен етносен план за Българите, което е и от световен общочовешки характер, най – голямото престъпление е епохалният пъклен акт на българския – юдейски родопредател и вероломец княз Борис I – извратеният изрод и превратаджия – палач от юдейските кланове на Дуло, който в съзаклятие с византийците през 864 година извършва злодейски кървав държавен преврат срещу законните Български Първожреци – Канове, като избива до деветдесет и девето коляно Святия Български Исусов династичен генетичен и жречески духовен елит от Дуло, които са само потомци на Исус и Мария Магдалена, и започва трагичния и ужасен процес на изтребление на праведните и читави Исусовите потомци и последователи, които са целият Български народ – кървав геноциден процес, представян векове по – късно от генетичните потомци на изчадието адово Борис и съзаклятниците му в България и Византия, (които продължават от тогава и до сега да са на власт във всички европейски държави и по целия свят, и от техните манипулатори църковни хронисти и фалшификатори основоположници на съвременната световна и най – вече Българска историческа наука) като покръстване на Българите и най – святото и полезно велико дело за народа Български! 

Как може учението на Исус и Богородица (Която истинската е Богиня Диана с Нейното новоепохално аватарно проявление като Мария Магдалена) за Всемирната Любов, Братство и Мир, в което човешкият живот е висшият Божи неприкосновен дар и всички Божии закони да пледират за Любовта, Братството и Мира между хората, да се налага насила, като се избият 50 Български святи старейшенски аристократични рода – целият Български езически феноменен духовен и интелектуален елит, и повече от 250 000 – 400 000 техни близки и далечни роднини, как може да се избиват милиони чисти и невинни хора, за да се "покръстят" в християнството, и тази чудовищна епохална лъжа, представяна за високоблагородно и хуманно цивилизационно дело като "покръстване" на Българите в Учението на Исус, да се приема не само за чиста монета и свята истина, но и да се вярва безусловно и безрезервно от високо интелигентните Българи – християни или неутрални търсачи на Истината за Исус и Българите!

Все едно в днешно време по –
 големият син на Васил Левски – Петър Дънов, който само за Любовта във всичките ѝ измерения говори, проповядва и я практикува както автентичното Исусово Учение пледира и повелява, да бе извършил държавен преврат в България като избие до девето коляно несъгласните с него и техните десетки и стотици хиляди  роднини, и да изгради върху тия чудовищни престъпления сградата на своето Учение за Всемирната Любов и целия духовен сакралитет на Българския народ!

Абсурд, пълен абсурд наистина, във всичките му измерения, но наложен като неподлежащ на съмнение и ревизия исторически постулат!  
Затова същността на епохалното престъпление "покръстване" на Българите се крие в най – дълбока тайна и фалшифицира и манипулира от власт имащите и техните потомци, държащи всички властови лостове и позиции в света от тогава до сега. 
 
В колективен духовен етносен план за Българите, което е и от световен общочовешки характер и значение, най – голямото и велико светло и прогресивно човеколюбиво дело е епохалният акт на съставянето на Свещената Българска писменост от двамата Първожреци Кирил и Методий (Мат Диана), а най – голямото и велико светло и прогресивно тяхно човеколюбиво генно – инженерно дело е епохалният акт на съхраняване и продължаване от тях на генеалогията на новоепохалната генерация от генетични потомци на Исус и Мария Магдалена.  
 
Затова истината за тях кои са те и същността на тяхното епохално велико и прогресивно дело се крият в най – дълбока тайна и се фалшифицират и манипулират от властимащите и техните потомци, държащи всички властови лостове и позиции в света от тогава до сега с яростен геноцид връз посветените потомци на съпрузите – Първожреци и с тотална цензура!
Как ще оставят те доказателствени документи в прав некодиран формат, изобличаващи ги за вековните им престъпления, едно от най – злодейските от които е кървавият преврат срещу Първожреците Кирил и съпругата му Методия и т.нар. "покръстване" на Българите!  
Това криене и фалшифициране се извършва от официалната световна анти – Българска историческа наука с помощта на по – горе споменатите фалшиви научни изворови източници и манипулационни информационни технологии. 
 
Продължаваме с възлови пасажи от съприживения ни импресиен постинг 

Превратът, който злодеят Борис I извърши срещу Първожреците и Цар и Царица на България и съпрузи Кирил и Мат Диана, злодейски акт прикрит като покръстване! http://bezistena.blog.bg/history/2017/05/29/prevratyt-koito-zlodeiat-boris-i-izvyrshi-sreshtu-pyrvojreci.1549134

...Казваме и доказваме, че Кирил и Методий са мъж и жена, съпрузи, Първожреците и Царете владетели на Българите, а в същото време ги виждаме гонени и затваряни, репресирани бити и измъчвани – защо е това разминаване?
Няма разминаване, от момента на насилственото им детрониране светото семейство преминава в политическо изгнание, спасени от верните им служители от тройната небесна светейша защита, която е организирана постоянно от Исус и Богинята Майка Диана около първосвещената Божия златна родова линия на фамилията Дуло, но не се скриват в миша дупка или по европейските казина и игрални зали (както направи падналият дух Симеон Борисов в изгнание и предаде и ограби цинично и нагло след това предоверилият му се като на Спасител клет Български народ) и да треперят за кожата си и имотите си, а преследвани за изтребление от килърите на техните изродени родственици от огнедишащите кланове на змейските кланове от Дуло, тръгнаха заедно с петте си деца – Климент, Наум, Сава, Горазд и Ангеларий, по скрити тайни пътеки сред европейските народи – всички до един култивирани и цивилизовани от Българските им феноменни духовни водачи и обгрижвачи – Жреците от рода Дуло, и всички бивши Български имперски провинции, попаднали в ръцете на изродени българо – юдейски династи от Дуло, за саможертена мисионерска дейност за тяхното просвещаване за случилият се преврат и чудовищните престъпления и ги предупредят и спасят Българския духовен прогресивен елит сред тях от настъпващата византийска черна рептилска чума и напаст, като им дадът най – мощното оръжие за съхранение на сакралната Българска Божия памет, история и свещена информация и технологията и инструментариумът, с които да ги запечатът и съхранят през предстоящите дълги векове на свиреп геноцид и цензура – Сътворенческият Български език с неговите бъдещи диалектни модификации и Свещената Българска жреческа писменост с кода на Свещения шифър – Глаголицатга и Кирилицата.

С мистерията около какви са и кои са Кирил и Методий, произтичаща от тоталната фалшификация и цензура върху информацията за тях, е тясно свързан и алогизмът на абсурда, че уж Византия била възложила на Кирил и Методий да направят азбука на Българите и че Византия покръства Българите!  

Как така Византия, която и по официалните документи непрекъснато напада България от 681 г  (няма да говорим за първото дълбоко скривано византийско робство 518 – 681) до 863 година, когато пак напада България, и единствената ѝ цел и смисъл на съществуване е да унищожи Българите и България, изведнъж по време на тази война прави най – абсурдния акт за нейната перманентна анти – Българска юдова престъпна доктрина и политика – възлага на Кирил и Методий да направят азбука на Българите, като се знае от всички от най – древни времена, че азбуката и писмеността, които означават Познание и съответно информираност и могъща сила за народа за съхранение на родовата му памет и история и черпене на сила, са най – силното оръжие на защитата на Българите, които пък византийците искат точно обратното – да са безписмени, безпаментни и безпросветни, за да могат да ги затрият по – лесно!
Как така ще искаш да унищожиш някой и в същото време ще му даваш свръхмощно оръжие за защита?

– А сега, де! Няма обяснение!

– Разбира се, че има!

Кирил и Методий не са никакви гърци византийци и нямат нищо общо с Византия, която не само не им възлага просветна мисия сред Българите, защото те са Първожреците и Владетелската двойка на България, а обратно – прави преврат за да ги ликвидира заедно с потомците им петте им деца и верните им святи жречески болярски фамилии.

ПРОСВЕТНА МИСИЯ за=за Богиня Матара и Бог Исус

Същият свръхабсурд е и фалшификацията с акта на епохалното "покръстване" на Българите чрез Борис, като Византия която живее единствено с мисълта и яростното желание за заличи Българския ген от Земята, с "покръстването" изведнъж се обеснява във вечна любов към Българите и се заклева да ги обича во веки веков и да им прави само добрини, и лоша дума дори да не каже на някой Българин и да си дава и единствената риза и другата буза, ако Българин я удари, както е по правилата на истинското Исусово учение за Любовта и човеколюбието!
Дава на най – големите си вечни (едностранно от юдео – византийците към Българите) омразни и ненавеждани врагове – Българите, най – силното оръжие на света – познанието за Бог и всемогъщата му закрила!
Може ли това въобще да са си го помислили византийците, да не говорим да са го направили!
Все едно в днешно време американците, които декларират че се борят срещу терористите и ги бомбардират ден и нощ и искат да ги унищожат до крак, да започнат изведнъж да въоръжават терористите с последната дума на техниката си модерни оръжия и бомби и да ги обучават как да убиват самите американци!
 
Условностите в абсурдното предположение изчистваме, като изнасяме истината каквато е в действителност – а тя е, че американците и техните натовски съюзници въобще не се борят срещу терористите, а те ги създадоха и продължават да ги създават, да ги въоръжават, (последната продажба от САЩ на модерни оръжия на Саудитска Арабия за 110 милиарда долара от измекяринът и епохален лъжец Тръмп) не ги бомбардират въобще, те ги ръководят и управляват за да имат оправдание да нападат и поробват целия свят, като основната им скрита цел №1 е изтреблението на Българския Исусов жречески духовен интелектуален прогресивен и борчески имплант сред всички народи

Или религията им, която си приписват векове след това, че са упражнявали, и с която уж покръстили Българите, е нямала нищо общо с истинското Исусово учение и правила!  
Извършените престъпления връз Българския духовен аристократичен свят елит от Борис с византийците по време на "покръстването" документират какво всъщност се е случило! 
 
Това е истината за всички покръствания в християнството в цяла Европа и по целия свят, които провеждат потомците на византийците, овладели всички държави – завладяване на дадена държава и народ, избиване и геноцид на Българския Исусов елит и елементи и поробването на страната и народа от тогава и до сега, като подменят в отсъствието на избитите Български жреци познанието за истинските Български Богове с псевдо – Исусовата анти – Българска инквизационно – полицейска доктрина и религия Християнство! 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ще разсекретим и тайната на бащата на Свети Кирил Философ – Свети Кан Аспарух, живял 200 години на Земята и управлявал 172 години, която тайна разкрихме с вас в тематичните ни постинги:
 
Поредната епохална тайна от историята ни! Кан Аспарух, живял 200 и управлявал 172 години до интронизацията на сина му Кан и Цар Константин Кирил Философ
https://bezistena.blog.bg/history/2020/12/17/porednata-epohalna-taina-ot-istoriiata-ni-kan-asparuh-jivial.1740438

Свети Кан Аспарух, живял 200 години на Земята и управлявал 172 години, разкрива защо френските крале падали на колене и се клели пред Българското
евангелие https://bezistena.blog.bg/history/2021/05/31/sveti-kan-asparuh-jivial-200-godini-na-zemiata-i-upravliaval.1763456 

... Наистина става интересно, още повече като знаем вече, че Константин Кирил Философ и Методий не са братя, ами са мъж и жена, съпрузи и Първожреци и княз и княгиня или цар и царица на Българското царство, като Кирил е законният син на Пресиан и наследник на трона. 

Наистина става доста интересно... 

Вижте разсекретените документи лично от Светейшото семейство на Свети Кирил и Света Методия :

Разсекретени документи на Първожреца и Цар Константин Кирил Философ и мистериозната му съпруга жрицата Методия. Магията на Сътворенческия Български език
https://bezistena.blog.bg/history/2020/05/25/razsekreteni-dokumenti-na-pyrvojreca-i-car-konstantin-kiril-.1712358?reply=5329498

и пасаж от него:

Ето кои са Свети Свети Кирил и Методи!
  
КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ=
Кан (Жрец) от Дуло на Павел, Сина на Бог Иса от Тракия

МЕТОДИЙ=МОТ ДИЕ=Мат Диана=Методия  

което обяснява защо в разговорните исторически и църковни обръщения към Методий името преминава необяснимо досега за непосветените в "Методия"!

КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ И МЕТОДИ=
Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Мат Диана и Исус Болкарина

КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ И МЕТОДИ=
Балкари Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Мат Диана и Исус 

КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ И МЕТОДИ=
КИРИЛ И МЕТОДИЙ са Кан (Жреци) от Павел, Сина на Тати Иса  
 
КИРИЛ И МЕТОДИЙ=Кан (Жреци) от Дуло на Матара

СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ=Светии Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Матара Диана и Иса 

Разпечатката на тия свръхсекретни Български родови исторически документи от най –  висока степен на защита на кода на зашифровката им с гриф "топ секрет!",

ТОП СЕКРЕТ за=за Богиня Диана и Иса от Тракия 

указва безапелационно,

image

че Кирил и Методий са Българи, мъж и жена Кирил и Методия, съпрузи, Първожреци от рода Дуло на Българските Богове Исус и Мария Магдалена от генеалогията на Техния син Павел, който е Кан и Цар Авитохол.

От отворения и разсекретен архив на сакралната Българска родова памет и история с топ секретната папка за Константин Кирил Философ, ще ви представим още два документа за него, от които лично Свети Кирил ни разкрива конкретно чий син е като династ от Божия жречески род Дуло:


КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ=Кан (Жрец) от Дуло Син на Пресиан от Диана и Иса Бълкарина

КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ=Бълкарин Кан (Жрец) от Дуло Син на Пресиан от Диана и Иса

От тези документи виждаме, че Кан и Цар Кирил е законният син на Кан и Цар Пресиан.
Наистина става доста интересно... 
А сега вижте разсекретен автентичен документ, кой е Кан (Жрец) Пресиан! 

ПРЕСИАН=ПРЕСИА ± Н (кодировъчен назал)=ПРЕСИА=Пресиа 

Сега да го завъртим името на Пресиа в програмата на анаграмния декодер на Свещения шифър, за да видим какво още ще ни каже този Пресиа, който е Пресиан на когото сме анулирали кодировъчния назал Н за да стане разпознаваем? 

ПРЕСИА=ИСПЕАР=ИСПЕР=Испор 

Какво "интересно" станало, та то стана вече епично прекрасно, защото тези документи свидетелстват категорично, че Кан и Цар Пресиан е Кан и Цар Испор

Кан и Цар Пресиан е Кан и Цар Испор

Кан и Цар Пресиан е самият Кан и Цар Испор, и още Пресиан е и самият Кан и Цар Аспарух, който защото е управлявал Българското царство според официалните апокрифни (и затова анатемосани от византийските фалшификатори като неистински) истински документи точно 172 години, е живял до 853 година! ... 

Кан и Цар Аспарух е живял до 853 година!!!

image

Все по – интересно става с тези откровения на самият Свети Испор/Аспарух/Пресиан, от които следва единствения логичен извод и неоспорим факт,

НЕОСПОРИМ ФАКТ за=за Бок Иса и Богиня Матара

че то тогава всички Български езически канове след Аспарух – Тервел, Кормисош, Винех, Телериг, Кардам, Крум, Омуртаг, Маламир..., до самия Пресиан, са всички все Кан Аспарух, сиреч Испор или Пресиан..., както отбеляза и проф. Иван Венедиков с дебел шрифт:

"Защо имената на най – големите български владетели като Тервел, Кормисош, Кардам, Крум, Омуртаг, Пресиан, не се споменават? "  

и  затова малко почивка да си вземе секналият ни от възторг дъх, и ще продължим с директната изповед и разкрити тайни от Светеца Испор, който е и Сихипер, който е Аспарух, който се оказа че е още и Тервел, който е вече доказан християнин, но истински, ранно християнски – сиреч езичник..., и тъй се оказа, че е всички Канове/Първожреци до Пресиан, че и самият Пресиан! 

image

Били измислени и митологични живялите реално и рационално 
300 и 150 години на Земята сред Българите Кан Авитохол и Кан Ирник/Кан Атила, а?

Бил измислен и митологично живялият реално и рационално 200 години на Земята сред Българите и управлявал ги 172 години Кан Испор, а?

– Шапки долу и на колене пред нашите пресвяти Предци, феноменни Божии жреци и  гениални исторически проектанти, режисьори и шифровчици, сега реални и рационални Светии от Вси Светии!

ШАПКИ ДОЛУ И НА КОЛЕНЕ ПРЕД=Бълкари Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Диана и Ешуа

Като син на Принц Сихипер/Кан Аспарух/Кан Испор/Кан Пресиан и законен наследник на трона на Българското царство, Кан/Жрец Константин Кирил Философ се възкачва през 853 година на трона и заедно със съпругата му първожрица Методия (Мат Диана), поемат управлението на голямата Българска държава, разпростираща се далеч на Изток и в цяла Средна и Западна Европа.

––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––

Посетете и коментарния форум под постинга на посветения Ангел Щапаров, където той влиза в полемика с неприкрити отявлени антибългари и интернет провокатори, взривени и подлудени в омраза от световният информационен потоп от изригващите фонтани сакрална информация за Божествения генезис и цивилизационнно величие на Българите, която разкриваме неуморно посветените Български изследователи, и затапва и поставя на мястото им тези мерзавци с категорични безапелационни академично показни дедуктивни логически съждения и изводи!

ПОСТИНГИ с инфо за=с инфо за Богиня Диана и Иса

ПОСЕТИ КОМЕНТАРНИЯ ФОРУМ за=за Бог Иса и Бокиня Диана Матара Мария

ПОСЕТИ КОМЕНТАРНИЯ ФОРУМ от=от Кан (Жреци) на Бог Иса и Богиня Диана Матара Мария 

ИНФОРМАТСИОНЕН ПОТОП от=ПОТОП от Богиня Матара и Иса 

ФОНТАНИ САКРАЛНА ИНФОРМАЦИЯ от/за=
от/за Богиня Матара Диана и Исус Бълкарина

ФОНТАНИ САКРАЛНА ИНФОРМАЦИЯ от/за=
от/за Бълкари на Богиня Матара Диана и Исус 

ИЗРИГВАЩ=ИЗРИГВАШТ=Бог Гризтош=Бог Изуш от Трагия (Тракия)

ИЗРИГВАЩ ФОНТАН=ИЗРИГВАШТ ФОНТАН=
Богиня Диана и Бог Гризтош=
Богиня Диана и Бог Изуш от Трагия (Тракия)

ГЕНЕЗИС=Гена на Изус

БОЖЕСТВЕН ГЕНЕЗИС от=ГЕНЕЗИС от Бог Исуж и Богиня Диана 

Дедукцията, с която Ангел Щапаров разкопава скритото Българско информационно имане в официалните документи, е метод на мислене, следствие на която се явяват логически изводи, истинността на които се гарантира  от истинността на предпоставките и верността на съставните елементи.

СКРИТО ИНФОРМАЦИОННО ИМАНЕ от=
от Богиня Мат Мария и Кристос=
от Богиня Мат Мария и Исус от Тракия

ЯВЯВАТ СЕ=Бог Иса и Богиня Диана

ИЗВОДИ за=за Иза и Богиня Диана

ИСТИННОСТ=Истина от/за=от/за Иса и Диана

Дедукция (от deducere — извеждане) е научен термин в съвременната логика, обозначаващ извеждането на една мисъл от съставните елементи на друга, извършено въз основа на логически закони.

ДУДУЧЕРЕ=ДУДЕТШЕРЕ=Друиди (Жреци) на Ешуа и Диана 

ИЗВЕЖДАНЕ от=от Богиня Диана и Ежуз

ИЗВЕЖДАНЕ от/на=от/на ВЕЖИЗДЕНА=от/на Бежиздена=от/на Безистена

Безистенът е първосвещената Божия Сътворенческа експериментална лаборатория и развойна база, родилен дом на децата на Боговете – човеците, които са само Българите, Техен Първосвещен храм и постоянно местообиталище, Център и Команден пункт на Време – пространствения континуум и Главна врата и портал между измеренията и пространствата в Божия перманентно  първопрестолен град Олимп/Импол/Иампол/Ямбол, Централен Вселенски компютър и информационен архив Акаши, от който се управляват всички физически, биологически и мисловни процеси на Земята, който храм Безистена кодиран като култовия "Храм на Соломон", е извечна цел №1 за намиране и завладяване от всички племена на света, и за който Боговете ни ни разсекретяват във всеки нов постинг все нови и нови оригинални документи!

СЪСТАВНИ ЕЛЕМЕНТИ от=ЕЛЕМЕНТИ от Богиня Диана и Исус

СЪСТАВНИ ЕЛЕМЕНТИ от=ЕЛЕМЕНТИ от Безистена

ОБОЗНАЧАВАНЕ от/на=ОБОЗНАТШАВАНЕ от/на=от/на Бог Изуш и Богиня Диана 

–––––––––––––––––––––

Теглим чертата за да покажем Кои са Авторите на всички нови научни термини!

НОВИ НАУЧНИ ТЕРМИНИ от/за=НОВИ НАУТШНИ ТЕРМИНИ от/за=
от/за Ешуа и Богиня Матара Диана 

ВСИЧКИ НОВИ ТЕРМИНИ са от/за=ВСИТШКИ НОВИ ТЕРМИНИ са от/за=
са от/за Бок Исуш и Богиня Матара Диана 

ВСИЧКИ НОВИ ТЕРМИНИ са от=ВСИТШКИ НОВИ ТЕРМИНИ са от=
са от Кан (Жреци) на Бог Исуш и Богиня Матара Диана 

всички нови идеи, изобретения и иновации в човешкото общество и тяхните наименования по алгоритъма на Свещения шифър, са дело на Българските Богове и Светии от Вси Светии,

НОВИ ИДЕИ от=от Богиня Диана

ИЗОБРЕТЕНИЯ от=от Ариани от Богиня Диана и Иза

ИНОВАЦИИ от=ИНОВАТСИИ от=от Богиня Диана и Иса 

които са всички все наши генетични феноменни предци от жреческия род Дуло на Исус и Мария Магдалена, преминали временно в Божието измерение и стоящи перманентно плътно до нас в мисията им на наши ангели пазители, хранители и снабдители.

 
image


Другият космогонен образ и проявление на Вси Светии е на Извънземните,
така страшни и стряскащи всички тайни и явни служби на нечистивите временни господари в сянка и на яве на света, и плашещи падналите духове и нисши души !    

ИЗВЪНЗЕМНИ=ИЗЪЗ В М=Изуз и Богиня Ма (Майка)  – 
 

Страшните и вездесъщи Извънземни са Българските Богове Демиурзи и Тяхното необятно и безбройно небесно Светейшо войнство и население, състоящо се от наши генетични предци и родители, преминали временно в Божието измерение в свръхестествен феноменен режим и намиращи се перманентно плътно около нас и до нас в качеството им на обслужващ и поддържащ персонал на Божиите светове и на ангели хранители, ангели пазители и консилиумни екипи за потомците им, както и от Техните земни агенти –  генетичните им Б/български потомци от феноменния Божи жречески род Дуло, имплантирани сред всички човешки племена за техен Божествен феноменен духовен интелектуален творчески прогресивен елит както и за техен реакционен управленчески елит, всички главни персонажи на екстремалната Божия риалити драматизация "Б/българите и човешката цивилизация"!   

Сега точно тези светейши свръхестествени и реални и рационални наши предци които стоят плътно до сегашните си потомци на Земята в съседното измерение, разделени само с една едностранно прозрачна и пропусклива енергийна ципа, режисират и организират всички глобални страховити и епични събития и процеси на Последното време,

СЪБИТИЯ от=от Иса и Богиня Диана

СТРАХОВИТИ СЪБИТИЯ от=СЪБИТИЯ от Богиня Диана и Иса от Трахия 

ЕПИЧНИ СЪБИТИЯ организирани от=организирани от Бог Исуш и Богиня Диана 

скършващи и подготвящи в екстремален режим Душите ни за Явяването на Боговете ни за Съдния Ден за всички до един от нас без изключение и за Спасението на всички ни,

СПАСЕНИЕ от=от Бог Исус

защото такъв е Божият план, тъй като всички до един живеем според раздадените ни  (+) и (–) роли по абсолютно безалтернативната и задължителна за всички Божия трансепохална драматизация "Българите и човешката цивилизация", и изпълняваме безропотно и безусловно ролите си!

image

ДРАМАТИЗАЦИЯ от=от Матара Диана и Исуз

ТРАНСЕПОХАЛНА ДРАМАТИЗАЦИЯ от=ДРАМАТИЗАЦИЯ от Диана и Иса Бълхарина

ТРАНСЕПОХАЛНА ДРАМАТИЗАЦИЯ за=ДРАМАТИЗАЦИЯ за Бълхари на Диана и Иса

Ето сакрална информация, имплантирана в дефиницията за 
мерзавците и душманите ни, за активирането и освестяването на Душите им за да видят и проумеят Чии роли и воля изпълняват безропотно, за да им е за спасителни пояси и за тях, защото и те са от Божия род потомци и израстъци!

ДУШИ от=от Диана и Ешуа 

ПОТОМЦИ от РОДА на=от Иса и Богиня Матара Диана 

МЕРЗАВЦИ от=МЕРЗАВТСИ от=от Исуз и Богиня Матара 

ДУШМАНИ на рода на=на рода на Ешуа и Ма (Майка) Диана

САКРАЛНА ИНФОРМАТСИЯ за=за Матара и Исус Бълкарина

САКРАЛНА ИНФОРМАТСИЯ за=за Бълкари на Матара и Исус

ЗА ДА ВИДИМ И ПРОУМЕЕМ=Бог Иза и Богиня Диана Мад Мария 

Ще приключим нашето поредно изследване върху Българския Божествен генезис и статут на Българските Светии Кирил и съпругата му Методия, които са наши генетични предци и от които и от техните пет деца (Светиите Климент, Наум, Ангеларий, Сава и Горазд) сме много от феноменните посветени Българи, с благословение за високопросветения ни феноменен Приятел с мощен и здрав чист Български Дух –
 Ангел Щапаров, който задължително е от техния първосвещен Божи жречески род Дуло, и с насърчение да продължава да затапва и поставя на мястото им тези и всякакви други мерзавци анти българи и още повече обезБългарените и изродени македонци с такива категорични безапелационни академично показни дедуктивни логически съждения и изводи – за каквато мисия той е натоварен, и да започва да разсекретява преизобилната информация, с която е имплантиран, освен с неговия верен Боговдъхновен Ангелски анализ

Как бе открита новата система за тълкувания
https://shtaparov.blog.bg/politika/2010/11/21/kak-be-otkrita-novata-sistema-za-tylkuvaniia.638455?reply=2404747

но и паралелно със Свещения шифър за да се легитимира и лицензира пред Боговете ни!

АНГЕЛ=ГЕЛА ± Н (кодировъчен назал)=ГЕЛА=Гала – Змей,

което име веднъж за непосветените е по летящите Ангели, а за посветените е по  змейския му рептилски най – древен митологичен Български езически херметичен символ  на Българските Богове – рептилския, с 12 синонима от Древно Българския календар, преминал в сакрална хералдика на феноменните жречески генетичи Божии потомци, каквито сме само Българите, и които когато преминем в Божието измерение придобиваме свръхестествения светейши статут с една от многото феноменни характеристики – на свободно летящи Ангели (Гали, Хали, Кали – Змейове) !  

АНГЕЛ ЩАПАРОВ=АНГЕЛ ШТАПАРОВ=Гала (Змей) Ариан от Богиня Диана и Бог Ешуа 

АНГЕЛ ЩАПАРОВ от=АНГЕЛ ШТАПАРОВ от=от Богиня Диана и Ешуа Българина

АНГЕЛ ЩАПАРОВ=АНГЕЛ ШТАПАРОВ=Българин от Богиня Диана и Ешуа 

ЗАТАПВА от името на=от името на Бог Иза и Богиня Диана

ПОСТАВЕНИ НА МЯСТО от=от Бог Исус и Богиня Мат Диана 

МОЩЕН И ЗДРАВ БЪЛГАРСКИ ДУХ от=БЪЛГАРСКИ ДУХ от Изуш и Богина Мадара Диана 

НАТОВАРЕН С МИСИЯ от=от Богиня Матара и Исус

МИСИОНЕР на=на Мария и Иса 
 
Ангелъ Ангеловъ
https://www.facebook.com/shtaparov?comment_id=Y29tbWVudDo0NTM0MDk2MDE5MjUwNzZfNDYxNzMyNDAxMDkyNzk2

Станете Приятели с неуморния воин и боец за Българщината и майстор на перото и дедуктивния анализ Ангел Щапаров .

НЕУМОРЕН ВОИН И БОЕЦ на=НЕУМОРЕН ВОИН И БОЕТС на=на Бог Иса и Богиня Матара 

Неуморен воин и боец за БЪЛГАРЩИНА=Неуморен воин и боец за БЪЛГАРШТИНА=
Неуморен воин и боец за Диана и Ешуа Българина

Неуморен воин и боец за БЪЛГАРЩИНА=Неуморен воин и боец за БЪЛГАРШТИНА=
Неуморен воин и боец за Българи на Диана и Ешуа

МАЙСТОР на ПЕРОТО=Ариан от Иса и Богиня Матара Диана

И няколко кадъра от похожденията на влюбения в България и Българите Щапаров все по култови духовни исторически и енергийни места на изкуствено построени мегалитни светилища, които са елементи на Единната световна Българска мегалитна енергийна система от свръхтехнологични съоръжения за производство на духовни и материални блага и за творене на чудеса на тях от Българските феноменни жреци и от които се управлява и балансира енергийно целия свят, и които са основна тема на нашия екип и блог.

ПОХОЖДЕНИЯ при=при Бохиня Диана и Ежуа

НАША ОСНОВНА ТЕМА са=са Исуш и Богиня Ма (Майка) Диана 

image 
image 

image 

image

image

image

image

image

image

image

image

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena.blog.bg със синергитичното съдействие на Ангел Щапаров и Света Методия, нейният любим съпруг Свети Кирил Философ и баща му Свети Сихибер, който е Кан Аспарух, и още е Свети Испор, който е Свети Кан Тервел, който е всички Канове до Кан Пресиан и самият Кан Пресиан.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песни!  






Гласувай:
8


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
19.09.2021 17:25
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. bezistena - група Скритата история на Бълга...
20.09.2021 22:01
група Скритата история на България

Zabergan Kagan Organa

Вярвайте си

Инж. Иван Дунчев

Вярвайте си!
Поредният сакрален израз, внушен от Горе на някакъв си случаен отюркофилен ретранслатор и изпратен за просвещение и насърчение на феноменните Българи от групата от жреческия род Дуло на Арианите – жертвените генетични потомци на Българските Богове!

ВЯРВАЙТЕ СИ=Ариани от Богиня Диана и Бог Иса

Бог Иса и Богиня Диана са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Арианите/Арии/Раи/Арийци от Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70 и следващите висши нива на IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език
http://bezistena.blog/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

и с всички документи от нашия блог http://bezistena.blog, и който Свещен шифър трябва да научите и усвоите от тези статии, за да проумеете всички други наши документи и посланията от Боговете ни!
цитирай
3. bezistena - група БОРБА С МАКЕДОНИЗМА
20.09.2021 22:04
Toni Toni

Истината ще излезе наяве когато се отървем от Хазарите и евреите

Инж. Иван Дунчев

ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ с помощта на=
с помощта на Исуш и Богиня Матара Диана
цитирай
4. bezistena - група БОРБА С МАКЕДОНИЗМА
20.09.2021 22:08
Васко Марков

Лошо е ...когато се събуди и краката ти бяха потопени в лигена...

Инж. Иван Дунчев

С просвещение на феноменните Българи в групата, намиращи се под постоянното обкръжение на антибългари и провокатори – тайната на будителския израз "събуди се", "събуди се!"

СЪБУДИ СЕ от=от Богиня Диана и Исус

СЪБУДИ СЕ чрез=чрез Богиня Диана и Исус !!!

Вече сте събудени.

СЪБУДЕНИ от=от Иса и Богиня Диана –

Които прокламират към позналите Ги Техни потомци:

– С Любов и благословение за феноменните Българи в групата, разсъждаващи по сакралните документи и проумяващи ги!
Благославаме и другите да ги проумеят с добро, защото другият алтернативен начин с който ще ги задължим и принудим безусловно е опасно екстремален и не го пожелаваме никому!
цитирай
5. bezistena - група Българският календар
20.09.2021 23:34
Илия Савов

Канас ювиги от Бога поставен владетел а не кан или хан е титлата на българските владетели!


Инж. Иван Дунчев

КАНАС ЮВИГИ=КАН ВИГ ИСА=Кан (Жрец) от Бог Иса

Повече информация по темата вижте в блога ни с парола на търсачката на Гугъл "безистена и канас ювиги"
цитирай
6. bezistena - група Граждански форум Промяна
21.09.2021 01:44
Nikola Nikov
Администратор

"Това е директната изповед и разкрити тайни от Светеца Испор, който е и Сихипер, който е Аспарух, който се оказа че е още и Тервел, който е вече доказан християнин, но истински, ранно християнски – сиреч езичник..., и тъй се оказа, че е всички Канове/Първожреци до Пресиан, че и самият Пресиан! "
Това твърдение, меко казано, е със съмнителна истинност. Като аргумент, поставям два цитата от изворите:
„Който казва истината, Бог вижда. И който лъже, Бог вижда. Българите сториха много добрини на християните, но християните забравиха. Ала Бог вижда.”
Хан Пресиян
„Те, българите, бяха загубили предишната си законност и справедливост..., докато по-рано те най-много почитали тези добродетели, сами достигнали до големи трофеи и градовете, и народите се присъединявали към тях доброволно... Те никога не бяха вкусили от благоразположението на византийските императори и не уважаваха гръцките обичаи, а преди всичко се стремяха към независимост...”
Из „Готският топарх” – летопис от 1002г.
Изводът ми:
"Следва да се посочи, обаче, че стремежът им към независимост е имал своите дълбоки основания, а именно живот, организиран в най-пълно съответствие с природните (божествените) закони. Тъкмо това е открил 300 години по-късно Исус Христос, когато е пребивавал в древната страна на българите Ариана и се е опитал да пренесе законите на техния бит и култура сред собствения си народ под формата на едно религиозно учение – християнството, чрез християнската община. Като аргумент за това могат да послужат словата на апостол Павел в послание към римляните:
„защото, щом езичниците, които нямат закон, по природа вършат законното, те, без да имат закон, сами на себе са закон; че делото на закона е написано в техните сърца, за което тяхната съвест свидетелствува...” (Рим 2; 14-15)”
Това признание е от голямо значение за разбиране примерните източниците на християнското право, за практическите източници на християнската религия – животът в езичническата община, т.е. в родовата община на българите!!
Именно около този елитен български народ, управляван от разума на сърцето си, са гравитирали много племена със сходства и различия в езика, бита и културата, обединени от общата привързаност към една традиция, към един БОГ, почитан на един език. Да почитаме и пазим добрите исторически традиции на древните, които са ги извели на недостижими обществено-политически висоти, ни подсказва хан Омуртаг в своя знаменит надпис (Търновския): „Човек и добре да живее умира и друг се ражда. И нека роденият последен, като види тези писмена, да си спомни за оногова, който ги е направил.” "

Инж. Иван Дунчев

И защото си спомнихме за написалите тези документи, ще продължим:
В правия текст на официалните изворови документи се съдържа някаква тематична травиална информация за алиби за пред цензурата и непосветените, а винаги и задължително в нея чрез Свещения шифър е имплантирана за посветените кодирана информация за сакралната Българска родова памет и история.
Ето какво ни съобщава Кан/Хан (Жрец) Пресиан, който е всички Български Първожреци от принц Сихипер, Кан Аспарух, Кан Тервел ...до Пресиан включително, и който е баща на Свети Кирил, в култовия израз "Бог вижда!":

БОГ ВИЖДА=Богиня Диана и Бог Ежуа

Да прочетем какво ни казва за езичниците и Свети Апостол Павел, който е първородният новоепохален син на Господ Бог Отец Исус и Богиня Диана – Мария Магдалена, който е и Кан Авитохол и всички т. нар. "римски императори" от Нерон до Диоклециан, в Послание до римляните:
..."делото на закона е написано в техните сърца, (на езичниците – които са само Българите) за което тяхната съвест свидетелствува...”

ДЕЛОТО НА ЗАКОНА Е НАПИСАНО В СЪРЦАТА НА ЕЗИЧНИЦИТЕ=
СЪРЦАТА НА ЕЗИЧНИЦИТЕ са на Кан (Жреци) от Дуло на Бог Исуз и Богиня Диана

ЕЗИЧНИК=ЕЗИТШНИК=Кан (Жрец) на Диана и Изуш

Че това е истина свидетелства Съвестта, която е семантична производна от имената на Боговете ни и вграден от Тях морален коректив във всички Души:

СЪВЕСТ=Богиня Диана и Исус=Бог Дионисиус

А че е Българин самият Господ Бог Отец Исус ТВорецът и Демиург привежда потоп от документи и информация във всички 1600 статии от нашия блог.
Хан Омуртаг, който е Кан Аспарух и всички други негови образи и проявления, в своя знаменит надпис :
„Човек и добре да живее умира и друг се ражда. И нека роденият последен, като види тези писмена, да си спомни за оногова, който ги е направил.”,
ни повелява с кода на Свещения шифър, да си спомним за Българските Богове:

ДА СИ СПОМНИМ ЗА ОНОГОВА=
ЗА Бог Исус и Богиня Диана МаМа (Мария Магдалена)

ЗНАМЕНИТ НАДПИС за=за Исуз и Богиня Мат Диана

... И нека всеки, който види тези писмена и техните преводи, си спомни за Българските Богове!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7676582
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44105
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!