Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2021 17:43 - Ваксинацията срещу К-19 би могла да предизвика появата на нови вирусни варианти
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 2268 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 06.07.2021 17:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Докато в България навсякъде са плъзнали мобилни ваксинационни пунктове, а в страни като Германия къде завоалирано, къде направо, на хората, които не искат да се ваксинират или изчакват по-добро средство срещу ковид, се вменява, че са безотговорни към общността, все повече учени правят връзка между големия брой ваксинирани и избухването на огнища на зараза с нови варианти на К-19. В следната статия Лорънс Соломон от изданието “Еpoch Times”1 прави обзор на темата.

Някои здравни експерти настояват да се реагира на новите варианти с нови ваксинации. Но изследванията показват, че ваксинацията би могла да предизвика появата на нови варианти - един омагьосан кръг. 

През януари доклад на тайните служби на израелската армия предупреждава, че програмата за масова ваксинация би могла да предизвика появата на нова израелска мутация, устойчива срещу ваксините 2. В доклада се констатира, че “масовата ваксинационна кампания, която се провежда в Израел успоредно с наличието на активно огнище на зараза в страната, може да доведе до “еволюционен натиск” върху вируса.

През май носителят на Нобелова награда проф. Люк Монтание от института “Луи Пастьор” предупреди, че ваксинацията срещу К-19 може да стимулира появата на по-смъртоносни варианти на вируса. В института той извършва опити с пациенти, които след ваксинацията са се разболели от К-19. “Аз ще Ви покажа, че Вие създавате варианти, които са устойчиви на ваксината", обясни Монтание в интервю във Франция 3. “Именно антителата, произведени от вируса, правят инфекцията по-силна. ... ясно е, че новите варианти ... се създават от ваксината”, каза той през май 4.

Опасност от “имунно бягство” поради локдауните

Белгийският вирусолог д-р Герт Ванден Боше заема същата позиция. Въпреки че други са на противоположното мнение, е научно обосновано твърдението, че масовите ваксинации насред пандемията могат да произвеждат нови вирусни варианти. Боше е работил за “Biologicals GSK”, “Vaccines Novartis”, “Глобалния алианс за ваксини и имунизация” (GAVI) и Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Тъй като ваксините не са в състояние бързо да убиват SARS COV-2, те стават развъдник на варианти. Тогава вирусът има време да се адаптира и мутира. И онова, което не го убива бързо, прави потомството му по-силно. Това води до сякаш безкрайната поява на варианти, която в момента наблюдаваме.

Този процес може да се сравни с едно непълно лечение с антибиотици, при което бактериите не се убиват изцяло. Опасността от такова "имунно бягство” според учения се увеличава извънредно много от локдауните. Те пречат на имунната система на организма да бъде достатъчно провокирана от случайни срещи с патогени и други влияния на околната среда, което да я тренира и поддържа в изправност.

“Перфектното съвпадение на негодната за съпротива естествена имунна система с ваксинацията срещу К-19 ще доведе до следния проблем: заразилите се преди това с К-19 и ваксинираните ще се заразяват от вариантите”, твърди Боше. 5

Ваксините са по-малко ефективни срещу вариантите на вируса

Теорията, че ваксините са по-малко ефективни срещу вариантите на вируса беше аргументирана в едно още непотвърдено от експерти изследване на 14 учени от пет медицински факултета в Германия 6. Те са установили, че високозаразният делта-вариант В.1.617 е по-способен от първоначалния вирус да заразява пациенти, които преди това са били ваксинирани или вече заразени. Авторите стигат до заключението, че способността на делта-варианта да бяга от специфични антитела за К-19 може да "допринесе за бързото му разпространение". Те пишат също: “В популациите с висок процент от индивиди с вече съществуващи имунни отговори срещу SARS-COV-2 вирусните варианти, успяващи да избягат от контрола, имат селективно предимство." Учените са забелязали, че подобен феномен е възможен при южноафриканския вариант Б.1.351 и бразилската мутация P.1, които също така изглежда процъфтяват в популации, придобили имунитет срещу К-19. С други думи, хората с имунитет срещу К-19 все още могат да бъдат увзвими към по-заразните и/или по-смъртоносни варианти на вируса.

Новите варианти пораждат необходимостта от нови ваксини, които от своя страна пораждат нови варианти

Според изследване (още непотвърдено от незавидим източник) на израелския доставчик на здравни услуги "
Clalit Health Services” и университета в Тел Авив 7, хората, получили ваксина на “Pfizer”, по-често заболяват от британския вариант, отколкото тези, които не са ваксинирани. Оказва се, че онези, които са напълно ваксинирани с две дози на “Pfizer”, се разболяват осем пъти по-често от южноафриканския вариант на К-19 от неваксинираните (но броят на случаите е много малък). Проучването също така разкрива, че тези, които са получили ваксина на “Pfizer”, по-често се разболяват от британския вариант, отколкото неваксинираните.

Други опасения бяха изразени в началото на годината в статия, озаглавена "Нови мутации събуждат призрака на имунното бягство” 8. В нея се казва, че по-смъртоносни мутации биха могли да се научат да заобикалят имунния отговор както при вече оздравели, така и при ваксинирани хора. Това би дало на мутацията предимство в популации с висок имунитет.

В един пример Джеси Блум, еволюционен биолог в изследователския център за рака “Фред Хъчинсън”, показва, че E484K, мутация на опасния южноафрикански вариант с название 501Y.V2, намалява ефективността на специфичните антитела с коефициент до 10.

С цел да се преборим с вълната от мутации на К-19, много експерти настояват, че са необходими нови ваксини. Други предупреждават, че ваксините, прилагани по време на пандемия, могат да дадат началото на порочен кръг, в който нови варианти ще породят необходимостта от нови ваксини, които от своя страна ще породят нови варианти.

1 https://www.epochtimes.de/meinung/gastkommentar/israelische-und-europaeische-experten-corona-impfung-koennte-covid-19-varianten-hervorrufen-a3549957.html

2 https://www.gov.il/BlobFolder/reports/research-report-n216-coronavirus-variants/he/research-report_research-report-n216-coronavirus-variants.pdf

3 https://www.facebook.com/VoieNature/videos/pour-la-postйritй/1215893138843019/

4 https://rairfoundation.com/bombshell-nobel-prize-winner-reveals-covid-vaccine-is-creating-variants/

5 Това се потвърждава от новините от Великобритания и Израел от последните дни. Според данните, изнесени за Великобритания, повече от половината починали от делта-варианта (политически коректното название на индийския вариант) в страната са били ваксинирани срещу К-19: https://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/delta-variante-in-grossbritannien-todesfaelle-trotz-impfung-17408275.html . 

В случай, станал наскоро известен в Израел (https://www.morgenpost.de/vermischtes/article232700219/israel-corona-impfung-delta-variante-infektion-tel-aviv.html), ваксиниран ученик е заразил 83 души по време на парти. Той от своя страна се е заразил от ваксиниран роднина, заразен също от ваксиниран човек, пребивавал в Лондон.

6 https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.05.04.442663v1

7 https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.04.06.21254882v2

8 https://science.sciencemag.org/content/371/6527/329.full




Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 823878
Постинги: 458
Коментари: 15
Гласове: 6141
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031