Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2020 21:11 - Пророкът Волф Месинг
Автор: barin Категория: История   
Прочетен: 7039 Коментари: 24 Гласове:
47


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                       В света са съществували много пророци, медииуми, гадатели и хора, предсказващи бъдещи събития. За един от пророците съм писал ема:
Блогът на barin :: Старозаветният пророк св. Илия
               Някои от тях имат истински способности, но през последните години се навъдиха много фалшиви измамници. Обикновено ги наричаме шарлатани. Сред най-известните са Нострадамус, Кашпировски, Джуна, нашата баба Ванга, майка Шиптън, свети Малаки и редица други. Спекулира се 1есто за края на света, но мина 7-мия месец на 1999 г., 2007 г., 21.12.2012 г. , 02.02.2020 г. ( огледалната дата наскоро), а не се случи нищо смущаващо. 
                Аз се спирам на едно по-отскоро известно име сред тях- Волф Месинг. Той е съществувал, макар че има и опровержения за това. За него научих от една книга на Ян ван Хелзинг, която чертох преди няколко години. Сега някъде е изчезнала тази книга и не мога да я намеря. За Волф Месинг намерих няколко писани статии в интернет, които първо ще публикувам, а после ще си кажа мнението. При всички случаи способностите на хората казваме, че имат свръхестествени и необясними способности. Уменията им не могат да се обяснят. 
                   Волф Месинг - тайното оръжие на Сталин image Иван Бутовски Публикувано на: 26.05.2019 image

 

                Волф Месинг, една от най-загадъчните личности на ХХ век, вероятно е повлиял на преговорите между тримата големи - Рузвелт, Сталин и Чърчил, състояли се през февруари 1945 г. в Ялта.

До този извод е достигнал проф. Иван Дреников, а тезата си е обосновал подробно в книгата си "Войната на магьосниците", издадена още преди повече от 30 години в Каракас, Венесуела.

Според него Месинг, който е бил известен с това, че е в съседно помещение на стаята, в която е бил отседнал Рузвелт и по инструкция на Сталин му е внушил да направи възможно най-изгодните предложения на СССР.

"Големият скептик Сталин е уведомен за изключителните телепатични способности на полския евреин Волф Месинг, който с голяма точност можеше да прехвърля мислите си в ума на друг човек - обяснява проф. Дреников пред "168 часа". - През 1940 г. Сталин заповядва да се направят опити с тези способности на Месинг. Самият диктатор става свидетел на този невероятен и изключително убедителен феномен. Това е описано в автобиографията на Месинг, извадки от която са публикувани през 1957 г. в съветското списание "Науки и религии".

Само по този начин може да се обясни неадекватното държание на Рузвелт по време на срещата в Ялта. Самият Уинстън Чърчил на 4 януари 1945 г., преди да се оттегли в отредената му вила "Воронцов" ядосано го нарича "болнав старец", въпреки че е с цели 8 години по-възрастен от президента.

image  

 

Наистина готовността за отстъпки на американския президент към СССР е доста неочаквана. Трудно може да се обясни как той изведнъж променя позицията си и се съгласява да подари цяла Европа на съветския диктатор.

Възможно е обработката с телепатия да е започнала и по-рано. Интересното е, че подобни мисли обземат американския държавен глава още след срещата в Техеран, когато той за първи път изказва възхищението си от Сталин. Нещо повече, още тогава той споделя с приближените си, че вижда в съветския диктатор

партньор, с когото "ще създадат един нов, демократичен и миролюбив свят"

А малко по-късно пред северноамериканския кардинал Франсис Йосиф Спелман Рузвелт споделя:

"... Разделението на света ще бъде просто. Далечният изток ще бъде отстъпен на Чан кайшъ, който днес с наша помощ управлява Китай. Пасифика? - За Съединените щати. Африка? - Естествено за Великобритания поради пътя към Индия. Европа - за Съветския съюз. Надявам се Сталин да не бъде прекалено краен в своите искания. Без съмнение той ще претендира за Балтийските страни, Финландия, Бесарабия и част от Полша. Аз се разбирам по-добре с него, отколкото с Чърчил, който е идеалист. Сталин е реалист като мен. Следователно едно съгласие между нас двамата върху реалистична база е добре дошло."

На третия ден от срещата в Ялта кръвното налягане на президента, което обичайно е било 185/105, изведнъж се покачва на 300/170. Лекарят на Рузвелт вицеадмирал Рос Макинтайър прекарва една ужасна нощ на безпокойствие в отчаяни усилия да свали кръвното налягане на президента. Случаят е описан подробно от доктора в мемоарите му "Двадесет години с Рузвелт", издадени през 1949 г. в Лондон.

image  

 

Както е известно, шестдесет дни след конфереренцията, на 12 април 1945 г. президентът Рузвелт умира след мозъчен кръвоизлив.

Волф Месинг е една от най-загадъчните фигури на ХХ век. Неговите

пророчества създават около него мистичен ореол

Официалната наука гневно го напада и го обявява за шарлатанин или мистификатор. Но над феномена Месинг си блъскал главата дори прочутият Айнщайн.

Макар пълната автобиография на Месинг да е засекретена и да не вижда бял свят, през годините се разпространяват

хиляди легенди за неговите свръхестествени способности и необикновената му съдба

Роден е в бедно еврейско семейство на 10 септември 1899 г. в градчето Гура Калвария в Полша, която по това време е в рамките на Руската империя.

Баща му пиел и често ги пребивал двамата с майка му Сара. Единствената радост на малкия Волф била изучаването на Талмуда. Едва шестгодишен, той отлично знаел наизуст огромни пасажи от свещената книга.

Григорий настоява да стане равин. Синът обаче категорично отказва. Облян в сълзи, един ден хлопва вратата на бащината къща, твърдо решен да не се върне. Открадва малко пари от храма до еврейското училище и се качва на влака. Без багаж и без билет той се свива под една от седалките и заспива. Когато кондукторът го открива, Месинг се сковава от ужас, взема малко парче от вестник, паднало на пода, и му го подава вместо билет. Номерът минава. Месинг все още е неосъзнавал дарбата си: "Мислех си колко хубаво би било кондукторът да слезе от влака и повече да не го видя до пристигането си в Берлин. Това бе най-големият грях в живота ми. Тогава не осъзнавах своите способности, извърших убийство." Няколко минути след като си пожелава това,

кондукторът като хипнотизиран се насочва към вратата на влака,

отваря я и се хвърля в движение. Пристига в Берлин и четири месеца работи какво ли не, но никога не си позволява да проси.

В горещото лято на 1912 г., прималял от глад, носейки тежък пощенски колет, припада.

Така се озовава в моргата пред смаяните погледи на студентите и доктор Абел. След като той чува разказа на момчето, преди да попита нещо, то го прекъсва: "Господине, искате да ме изпратите или в приют, или в полицията. Моля ви, недейте!" Абел е силно впечатлен и отвежда детето в дома си. Така започва следващият живот на феноменалния Месинг.

Абел проучва способностите му и е напълно смаян: "Това дете може да отгатва мислите, може да те хипнотизира, да те накара да виждаш в една конска муха красива тропическа пеперуда, да намира загубени предмети и какво ли още не. Той е съвършен медиум!" И той започва да печели от своите умения. Тълпи от хора се събират, за да видят на живо чудесата, които прави.

Германските вестници гръмко обявяват: "Месинг чете мислите! Той е живият Бог на телепатията" Дребничкият Волф се появява на сцената на най-големия театър в Берлин, облечен като истински артист - панталон, риза, папионка, а наметнатата на раменете му тежка кадифена пелерина му придава вид на истински магьосник. От дъното на салона се изправя небрежно облечен мъж с разчорлена коса. Хората започват да шушукат, а господинът се приближава до Волф и искрено стиска детската му ръка: "Аз съм Алберт Айнщайн, младежо, и ще се радвам да изпълните моето намислено желание."

image Волф Месинг по времето, когато е правил сеанси в Германия Волф подканва Айнщайн да му превърже очите, слиза внимателно от подиума и уверено се отправя към дъното на салона. Спира до 27-и ред и се промъква между хората. Стига до един господин с очила: "Мисля, че вие сте Зигмунд Фройд. Вашият приятел Айнщайн си е наумил да дойда при вас. Той иска да кажа на всеослушание, че ви мисли за истинско ку-ку!" Разнася се вълна от смях и ръкопляскания. Същата вечер двамата приятели Айнщайн и Фройд настояват да се срещнат с Волф Така Месинг се оказва в дома на Айнщайн в Берлин. "Аз продължавам да не вярвам на вашите телепатични способности, млади господине - започва разговора Фройд. - Струва ми се, че сте евтин илюзионист, който си придава важност. Затова, ако не възразявате, ще ви помоля да изпълните желанието, което току-що си намислих."

 

Волф взема от масата оставената до купчината с книги пинсета и отива при Айнщайн. "Съжалявам, но молбата на приятеля ви е да отскубна три косъма от вашия мустак" - прошепва плахо момчето. Фройд и Айнщайн вече наистина са поразени от феномена Месинг. Тази среща му спечелва дългогодишно приятелство с двамата учени и почти едногодишен престой в дома на Айнщайн. "Една нощ се бях унесъл над някаква книга, когато Месинг нахлу в кухнята и се провикна уплашено: "Господин Алберт, на 15 юли следващата година ще избухне голяма война, краят и изобщо не мога да видя!" - разказва Айнщайн. А когато на тази дата наистина избухва Първата световна война, физикът е поразен. "Волф Месинг е пророк!" На 29 април 1937 г. театърът в Берлин отново е препълнен с хора. Това е специалният спектакъл на Волф Месинг в чест на Хитлер и неговите служители. Но в края на спектакъла се случва нещо неочаквано. Волф моли Хитлер да се изправи и казва: "Майн фюрер, в момента вие сте фокусирали цялата си мисъл върху един-единствен въпрос: Как аз, борецът за чиста раса, позволявам на един еврейски клоун да забавлява подчинените ми? Прав ли съм?"

В залата настъпва неловко мълчание. На следващия ден Хитлер заповядва Месинг да се яви при него. "Виждате ли, господин Месинг - казва Хитлер, - колко несправедливо е поделен светът. Някои живеят в охолство, а такива като вас, като вашия недодялан народ, който Мойсей е водил 40 години... Жалка история! Можете ли да предскажете какво ще се случи с този народ?" Волф тихо прошепва: "Очакват го само беди!" През септември 1939 г. германските войски нахлуват в Полша.

Почти всички роднини на Волф Месинг попадат в концлагера Майданек и загиват. Месинг предрекъл, че ако Хитлер тръгне да завладява Съветския съюз, го чака поражение Една вечер в елитен варшавски клуб в навечерието на новата 1939 г. той казва: "Приятели, виждам, че на 30 април 1945 г. Адолф Хитлер сам ще сложи край на живота си." Полицията го търсела под дърво и камък, а за залавянето му е обявена награда от 200 хиляди марки. Във Варшава го хванал полицейски патрул, който го закарал в участъка. Там Месинг направил на охранителите мислено внушение и всички се събрали в неговата килия, след това излязъл, заключил килията и скочил от прозореца на втория етаж. Същата нощ, на 19 януари 1940 г., с рибарска лодка по Западен Буг пресякъл границата на СССР. Веднага е заловен и попада зад решетките, но използва телепатията си, за да впечатли надзирателите. Играе карти заедно с тях и печели всяка игра. "Все пак срещу вас седи най-известният гадател в света. Господа, аз съм Волф Месинг!" - подмята шеговито затворникът. След месец слухът за странния затворник стига до ушите на Сталин. Двамата се срещат.

Първият въпрос от мислите на Сталин, които Месинг усеща, е датата на неговата смърт. Месинг обаче отказва да каже. Сталин продължава да бъде мнителен. "За да повярвам в изключителните ви способности, ще ви помоля да свършите нещо. Ето ви този бял лист. Искам с него да отидете до централната банка и да изтеглите 100 000 рубли Може да тръгвате, ще задържа пропуска ви!" Месинг взема листа и хлопва вратата зад гърба си. На излизане от Кремъл се разминава с множество проверяващи лица. Показва им празната хартийка и продължава. Десет минути по-късно прекосява Червения площад. След час е отново в просторния кабинет на Сталин, а в ръката си държи чантата с парите. Сталин е изумен: "Как напуснахте Кремъл, без да ви арестуват, и как успяхте да измъкнете парите с този празен лист хартия?" Отговорът е кратък: "Хипнотизирах всички, че съм другарят Берия А на въпроса как ги хипнотизирах, аз самият нямам отговор. Просто мога да го правя!" Макар Сталин да не вярва в паранормалното, той е запленен от Месинг. Превръща го в свой ясновидец.

image  

 

Осигурява му абсолютна свобода и луксозен апартамент. Десет дни след началото на войната с Германия през 1941 г. Сталин го вика на заседание на Политбюро. Въпросът, който Волф знае, че ще му зададат, е кога ще свърши войната. Той събира смелост и отговаря, че войната ще приключи през май 1945 г. и Съветският съюз ще победи. Тогава Берия скача и изкрещява: "Лъжец! Ние ще победим по-рано, куче такова!" Сталин обаче запазва самообладание, благодари на Волф и го освобождава. Разрешено му е като обикновен илюзионист да провежда публични сеанси, които се ползват с голям успех из целия Съветски съюз. Хората се тълпят да видят чудодейните му възможности и за кратко време събира голяма сума пари. Благодарение на това Месинг дарява два напълно екипирани бойни самолета на Червената армия. Въпреки че убедил Сталин във възможностите си и се ползвал със закрилата му, в Съветския съюз през онези години той имал много неприятности. Проблемът бил, че паранормалните му способности влизали в противоречие с диалектическия материализъм, който ги отрича.

Все пак му разрешили да провежда сеанси пред хората, но бил зачислен към отдела на артистите фокусници и илюзионисти. А на специалните му дарби били давани тривиални обяснения. Дори преди представленията специален диктор - жена обяснявала на публиката, че няма нищо свръхестествено в способностите му, а той просто долавя невидими за останалите леки движения на лицевите мускули и така прогнозирал какво мисли съответния човек. В същото време хиляди се кълнат, че Месинг често демонстрирал способностите си със завързани очи или обърнат с гръб към публиката. Много пъти назовавал и непознати хора по име, без да ги е срещал някога преди.

Малко преди Сталин да получи инсулт, Волф Месинг му съобщава, че ще умре на голям еврейски празник. И това е заради гоненията на еврейския народ. Разправят, че Сталин целият почервенял от яд, а Месинг напуснал мълчаливо вилата му, хипнотизирайки охраната. Сталин наистина умира на 5 март 1953 г. в деня на Пурим, един от най-важните еврейски празници. През 70-те г. Волф Месинг прекратява всички срещи с публика.

image   Последните му думи са: "Когато ме споходи смъртта, докторите на КГБ ще изследват мозъка ми. Моля ви, не им позволявайте да обезобразяват главата ми само защото имах способността да чета глупавите мисли на хората!" Кончината му също е загадка. През 1974 г. отива в болница за лека операция на ставите, но на излизане от дома казва: "Няма да се върна вече тук!" Въпреки че медицинската манипулация минава успешно, по неясни причини сърцето му спира да работи. След смъртта му в дома му на ул. "Херцен" 19 в Москва намират тънка тетрадка със записки, която на следващия ден попада в архивите на КГБ с гриф "Строго секретно". Както предрича, мозъкът му е взет за изследвания в лабораториите на секретните служби, а някои факти за това как е използван от съветското военно разузнаване са заличени завинаги, но светът все пак ясно пази спомена за най-изумителния феномен на XX век Волф Месинг.
                               ПОСЛЕДНОТО ПРОРОЧЕСТВО НА ВОЛФ МЕСИНГ
  • Posted on 29th January 2012 
  • in Езотерика и ясновидство 
  • by Издателство "Распер"

“Човек не бива да знае бъдещето. Това знание може да стане фатално” 

              Волф Месинг е една от най-загадъчните фигури на ХХ век. Неговите пророчества създават около него мистичен ореол. Официалната наука гневно го напада и го обявява за шарлатанин или мистификатор. Но над феномена Месинг си блъскал главата дори прочутият Айнщайн.

През есента на 1974 г. журналистът Владимир Кучарянц работи в агенцията по печата “Новости” и получава задача от американски всекидневник да направи интервю с Волф Месинг. По телефона обаче журналистът чува “Няма го вкъщи”, все пак след доста време успява да чуе желаното “Заповядайте”.

След като се срещнали, Кучарянц  попитал Месинг защо му отговарял по този начин по телефона. Месинг отговорил:

– Не зная. Защото някак не те чувствах…

Вероятно ясновидецът е бил много внимателен, тъй като над “Новости” витаела сянката на КГБ. Голяма част от елитните журналисти в АПН били сътрудници на комитета, някои работели в чужбина.

Месинг не обичал да си спомня за срещите си с хора от КГБ. Страхувал се от тях.

Цял живот Месинг слушал мислите на другите хора, които най-често били користни, глупави и зли, от което страдал.

Журналистът Кучарянц и ясновидецът се срещат. Разговорът вървял трудно, тъй като руски език така и не му станал  роден, изложението му било  пълно с полски изрази.

Владимир Кучарянц записал  последното интервю с Волф Месинг. Предложил  го на доста издания, но интервюто така и не видяло  бял свят.

Досега са написани доста книги за ясновидеца. Първоизточникът на всички е автобиографичната повест “За себе си”, изповед на Месинг, записана от журналист в “Комсомольская правда”. Книгата дълго време не била отпечатвана. През 1965 г. със съкращения я публикувало списанието “Наука и религия”, но без главата “Аз съм ясновидец и телепат”. Телепатията не се вмествала в рамките на историческия материализъм и цензурата не я пуснала. Книгата излязла  в чужбина.

Отдавна е забелязано, че в трудни и смътни времена, когато в обществото са загубени социалните опори, когато никой не вярва на държавата, още по-малко да чака помощ от нея, вярата в чудото остава единствената надежда. Едни хора я търсят в храма, други – в тайнствените тунели на подсъзнателното, които водят в мрачния свят на езотериката. Хипнозата и други методи за въздействие върху човешката психика сериозно интересували съветските специални служби още от времето на Дзержински и Бокий. Например чекистът Яков Блумкин търсел Шамбала в Тибет. С тези знания чекистите планирали да разпитват враговете на народа и да проникват в най-съкровените им мисли. През 1924 г. в НКВД била създадена секретна лаборатория по невроенергетика, с ръководител лекаря окултист Александър Барченко, наблюдавали я В. Менжински и Г. Бокий. Чекистите издирвали знахари, шамани, медиуми и хипнотизатори. Чуждестранните резидентури на отдела  в ОГПУ при Совнаркома помагали да се търсят технологии, които откривали екстрасензорните способности на човека. Така че разработките в областта на методите за дистанционно въздействие върху биологичните обекти (т.нар. психотроника) не са измислица. Те се провеждали от сериозни институти като “Енергия” и от различни военни и академични институти.

За Месинг днес се знае много. Журналистът Кучарянц не повярвал на предсказанията на ясновидеца за собствения му живот. Смятал, че животът му ще е поредица от щастливи събития. Но Месинг знаел, че не е така.

Цената на дарбата му била  висока: не обичал да излиза на улицата, да се вози на обществения транспорт, самотата му била определена свише. Живеел сам на 14-ия етаж на улица “Херцен” (днес “Голяма Никитска”), четял непрекъснато статии за животни, особено за загадъчния интелект на делфините, мечтаел мислено да “поговори”  с тях. Друга негова слабост били детективите, които поглъщал с доверчивостта на дете.

75-годишен с външност на полубезумен музикант и реакция на фехтувач, Месинг излизал на сцената и изричал: “Мислете, мислете  за това какво трябва да направя!” Понякога докосвал човека, който му е дал мислената заповед, понякога – не. Често работел със завързани очи. Следвайки мисленото указание, той търсел скрития в залата шахмат, разполагал фигурите на съответния етюд, давал мат в два хода. Никой в залата не можел да предположи, че Месинг за пръв път се докосва до шахмата. Журналистът го попитал дали  има ли случаи да не изпълни задачата, Месинг отговорил:

– Крайно рядко, и то само частично, трудностите идват от нелогичната абсурдна задача… Веднъж  изпълнявах мислена заповед, доближих до един от зрителите, свалих часовника му и го сложих на пода, вдигнах крак… След това се обърнах към журито и се извиних: “Не мога да го стъпча, това не е моя работа…”

Веднъж на гастроли в Перм задачата била проста – да открие една жена в залата, да извади от чантата й паспорта и от сцената да извика името й. Лесно го направил. Но изведнъж от паспорта изпаднала снимка. Месинг я вдигнал и се усмихнал: “Какъв красив офицер, още момче…” Внезапно се разтреперал, извикал и се хванал за сърцето. Завесата паднала… В момента, когато гледал снимката, момчето току-що било убито… След по-малко от месец жената получила от фронта съобщение за смърт. Денят и часът на гибелта на сина й точно съвпаднали с “видението” на Месинг.

Неведнъж Месинг проклинал своя дар заради неизбежността, която не може да се заобиколи, и нещастието, което не може да  предотврати.

Трагедията с Аида е разказана в едно списание през 2004 г.

“Наложило се да я носи от вагона на ръце. Болестта настъпвала, но тя отказвала да влезе в болница, лекарите идвали вкъщи. По време на една визита онкологът Николай Блохин го уверявал, че болестта може да отстъпи, че дори в такова състояние у пациентите настъпва ремисия и те живеят още дълго време… Той го прекъснал:

– Не говорете глупости! Аз не съм дете, аз съм Волф Месинг! Тя няма да оздравее, ще умре на 2 август 1960 г. в седем часа вечерта…

Така се и случило, точно на минутата…”

Първите няколко месеца едва не полудял, не искал да вижда никого, рядко вдигал телефона, животът му загубил смисъл. С Аида живели в тази квартира от 1954 г. Месинг никога не бил аскет, жените се появявали в живота му и изчезвали, привличани от славата и парите му. Но с Аида не било така. За него тя се превърнала в жена, приятел, секретар, асистент… Животът му станал размерен, нормален, запазил само графика си – сутрин – чашка кафе, варено яйце с парче черен хляб, разходка с две кучета, през деня – четене, преди представление – спял по половин час. И както преди се страхувал от бури… Без Аида всичко рухнало в пропастта, постоянно чувал гласа й “Волфочка!”… Наложило се да се премести да живее в друга квартира…

Месинг се родил под знака на Девата на десети септември 1899 г. в еврейското селце Гура Калвария, в покрайнините на Варшава, бил лунатик… Постепенно открил загадъчните свойства на организма си, първите си телепатични сюрпризи, четенето на мисли и разбрал, че може да помага на хората.

– Волф Григориевич, как се случва всичко това при вас? Как изглежда чуждата мисъл? Различават ли се за вас мислите на различни езици и ако да – с какво?

– Мислите на другите хора за мен са образи. Не ги чувам толкова, колкото ги виждам – някакво място, някакво действие на човека. Тези образи имат и цвят, и дълбочина… За мен не е важно на какъв език мисли човек.

Месинг не очаквал от никого благодарност. Добре познавал хората, четял в душите им. Никой не обича онзи, който му прави добро, нерядко за помощта дори го мрази. Аплодирали го, но и завистта набирала сила, защото успехът не се прощава. За много хора ясновидският дар на Месинг раждал естествена защитна реакция – скепсис, което го разстройвало:

– Неприятно ми е да ме смятат за шарлатанин и измамник. Аз нямам хитроумни прибори като Кио и други илюзионисти, нито свръхразвита ловкост на пръстите… не използвам шифрована сигнализация с таен помощник, не съм фокусник и артист, макар че участвам в естрадата и цирка. Много свойства на своето мислене сам не разбирам. Много ще се радвам ако някой ми ги обясни…

В романа “Майстора и Маргарита” образът на чужденеца артист с плашеща външност “месир Воланд” мнозина асоциирали с Месинг…

– Често, за да научите каква е задачата, докосвате ръцете на човека. Това дава повод на яростния противник на телепатията професор Китайгородски да твърди, че вашият дар не е нещо друго освен умение да улавяте незабележимите идеомоторни съкращения на мускулите на ръцете и ли лицето и по тях да се досещате за мислената заповед…

– Когато докосвам човека, ми е по-лесно да проведа телепатичния сеанс, тъй като аз отделям мислите му от страничния фон. Това не е просто фон, а цял оркестър в главата ви, където всеки инструмент свири, каквото си иска. За да науча за какво мисли човек, контактът не е задължителен. Това задължително го показвам по време на моите изяви. Напускам залата, а самите зрители под контрола на журито определят задачата за мен. Аз се връщам и я изпълнявам.

– Вие обикновено молите да ви завържат очите. Защо? За да не ви упрекват, че се досещате по идеомоториката?

– Не. Просто ми е по-леко да работя, когато не виждам залата. Зрителните загуби само затрудняват приемането на чуждата мисъл.

– С кои типове осъществявате по-трудно контакт – с мъже или жени, блондини или брюнети, стари или млади?

– Няма съществена разлика. По-трудно е с онези, които по една или друга причина се отвличат от основната мисъл, която трябва да ми предадат. Лесно е с военните, те са много концентрирани хора. По-бързо и по-леко улавям мислите на глухонемите – те се възприемат с по-ярки и по-точни образи. Но едва ли мога да обясня детайлно как става телепатичният контакт. Тук за мен има толкова неясноти, колкото и за вас.

– Вярно ли е, че сте учудили дори Айнщайн и Фройд?

– Да, по време на първите гастроли във Виена, през 1915 г., се запознах с Алберт Айнщайн, а чрез него и с Фройд. Известно време живях у Айнщайн и направихме доста експерименти, тъй като те силно се заинтересуваха от моите ефекти. Айнщайн се опита да обясни природата им, но не успя.

Айнщайн и Фройд помагали материално на юношата да развива удивителните си качества.

Постепенно дошла и славата – гастроли в Европа, Америка, Австралия, Япония, Аржентина, Бразилия.

Месинг предрекъл, че ако Хитлер тръгне да завладява Съветския съюз, го чака поражение. Полицията го търсела под дърво и камък срещу 200 хиляди марки. Във Варшава го хванал полицейски патрул, който го закарал в участъка. Там Месинг направил на охранителите мислено внушение и всички се събрали в неговата килия, след това излязъл, заключил килията и скочил от прозореца на втория етаж… Същата нощ с рибарска лодка по Западен Буг пресякъл границата на СССР. Неговият кръстник бил първият партиен чиновник на Брестка област – Пьотр Абрасимов. Месинг мислено му заповядал: “Повярвай и ми помогни!” След това му предрекъл, че ще стане посланик в голяма страна, по-късно Абрасимов станал посланик във Франция.

Така започнал новият живот на Месинг в страната, която не признава никакви паранормални явления. Хипнотичният му дар бил интересен на Сталин, пък и самият той го имал, за това говорил дори Чърчил. През 1943 г. Месинг предрекъл, че войната ще завърши с победа на осми май 1945 г. Сталин му изпратил благодарствена телеграма.

– Волф Григориевич, как можете да обясните своята способност да предвиждате? Как става това?

– Не зная. Просто се концентрирам и внезапно виждам крайния резултат от потока събития, минавайки цялата верига. Наричам го “пряко знание”. Не мога да го обясня. Какво знаем за времето? За въздействието върху мозъка? Мисля, че има някакви точки на пресичане на бъдещето, миналото и настоящето. Вероятно в момент на транс моят мозък може да се настройва на тях. Това сигурно е скок в друго време, в друга точка от пространството…

Иглата на мисълта пронизва слоя на времето така, сякаш няма нито вчера, нито утре. Няма разстояния, стени…

Поглеждайки в чуждите души, Месинг много не знаел за себе си. Цял живот не намерил време себе си да изследва. По време на една демонстрация в Бялата Църква един лекар бил поразен от това, че гръдният кош и главата на Месинг не излъчват топлина, както останалите части на тялото… Как може човек да си обясни двупудовата гира в спалнята му? Как този стар човек с уморено лице на библейски мъдрец, с очи, пълни с вселенска скръб можел да вдигне такава тежка гира… Но когато влизал в транс, той вдигал гирата като пухче…

– Казват, че потиснатото настроение винаги е предвестник на някаква беда. Можете ли да предвидите тези събития, а как стои въпросът с предчувствието? То не ви ли е мамило?

– Никога. Запомнил съм един случай в Ашхабад през 1948 г. Вървях по улицата и изведнъж почувствах някаква тревога, нямаше никакви образи. Изпитах силно желание незабавно да си тръгна, това чувство се усилваше с всяка минута. За пръв път в живота си отмених представлението и се върнах в Москва. След два дни Ашхабад беше разрушен от земетресение…

Месинг изглеждал в очите на хората беззащитен, живял 75 години, а всъщност в душата си останал момчето от еврейското селце, тъжен, тревожен; сам, той виждал бъдещето, но не можел да го промени, дори своето.

Когато Кучарянц го попитал какво ще се случи в неговия живот, Месинг му креснал: “Никога и никого не питайте за това! Никога и никого! Човек не бива да знае бъдещето. Такова знание може да стане фатално!”

Но журналистът настоявал. Отговорът на Месинг бил: “Следващия път ще ти разкажа, трябва да анализирам…” И наистина отговорил много внимателно, щадящо, трудно подбирал всяка дума. След това му дал своя снимка и му казал: “Когато ти бъде трудно, гледай снимката и мислено се обръщай  към мен, с името Волф. Аз ще помогна, дори да ме няма на този свят. Ще подскажа какво да правиш…” Когато надписвал снимката и попитал за името на журналиста, на отговора “Владимир”, Месинг посочил, че това не е истинското му име… И това действително било така. Домашните наричали журналиста по друг начин.

За разлика от нас, Месинг знаел деня и часа на своята смърт и като всички смъртни се страхувал от нея. Разказват, че когато тръгвал за болницата, той се обърнал към дома си и тихо казал, едва сдържайки сълзите си:

– Е това е всичко, Волф. Тук повече няма да се върнеш…

Така се и случило. Операцията по смяната на артерии минала блестящо, но внезапно отказали бъбреците му. На 8 ноември 1974 г. Месинг починал.

Той си тръгнал, отнасяйки със себе си загадката на своя мозък, който при аутопсията се оказал като при другите хора…

image
                      Книга за Волф Месинг от Едуард Володарски

ВОЛФ МЕСИНГ – МЕДИУМЪТ, КОЙТО ЗАСТАНА МЕЖДУ СТАЛИН И ХИТЛЕР, ЗА ДА ПРОМЕНИ ИСТОРИЯТА НА СВЕТА image

С името на Волф Месинг се свързват много легенди. Три от най-популярните истории:

  • Волф Месинг успява да изтегли огромна сума пари от руската Госбанк, като подава само листчета хартия. В рамките на любопитен експеримент, той използва своята мисловна сила, за да убеди касиера, че трябва да му даде парите.
  • Повикан на среща със Сталин, той предлага да му демонстрира своята сила - излиза и влиза без да бъде спрян от охранителите на Кремъл. Войниците не помнели, че му отворили вратите и на излизане и при повторното му влизане.
  • Вероятно най-интересната история е неговото предсказание, спасило живота на Василий Сталин. Той изпуска полет на самолета, с който пътува целият отбор по хокей на ВВС. В последвалата катастрофа умират всички. Василий Сталин оживява, защото в последния момент изпуска самолета и е принуден да пътува с влак.

            Тези и други легенди са пътували из света, дори и в България, където името Волф Месинг е било много познато, въпреки, че той никога не е идвал тук. Или не можем да бъдем точно сигурни, защото биографията му крие доста въпроси.

За Волф Григориевич Месинг се знае, че е роден в 1899, в Полша. Родителите му са бедни, а таткото си пада по чашката и често тормози и майката и малкия Волф. Той учи усърдно Талмуда, за да осъществи мечтата на баща си да стане равин.

Съвсем млад, Волф бяга от дома си, за да се появи през второто десетилетие на 20 век в Берлин. Говори се за това как изпада в клинична смърт, изтощен от глад и преумора, докато се скитал по улиците на големия град. Още тогава той направил впечатление на лекарите, със странно бързото си възстановяване. По-късно за този му период ще се разказват интересни истории, за които за съжаление няма конкретни доказателства. Волф Месинг изнася представления в цирка, като специализира в това, с което ще блесне след години - телепатия и пророчества. Според различни легенди, в това време той успява да предскаже началото на Първата световна война, да се срещне с Айнщайн, Фройд, да стане част от елита на берлинското общество. Неговата слава расте, както и доверието, с което различни политици и фабриканти го товарят, за да им сподели нещо от невидимия свят, до който той има достъп. С цирка той обикаля из целия свят, а славата му е международна. Говори се, че станал близък приятел на Махатма Ганди, който бил поразен от уменията му.

В края на 30-те години, Волф Месинг бяга в СССР. Причините за това не са много точно изяснени, въпреки, че популярната версия твърди - Хитлер е бесен за неговите предсказания, които говорят за бъдещ крах на немската войска. Положението е напрегнато, във въздуха ухае на нова световна война, а фюрерът не може да си позволи някой да деморализира растящата бойната готовност с такива твърдения. След бягството му обявяват награда от 200 000 марки, огромна за времето си сума.

След кратък престой в лагер, на Волф Месинг му позволяват да живее в СССР, като му дават възможност и да участва в малки естрадни концерти със своите способности. Много скоро той става главната звезда на тези събития, а хората се тълпят, за да гледат него и неговите демонстрации на телепатия и сила на мисълта.

Започва предсказаната от него война. Волф Месинг е звезда по всички представления в тила, от билети събира огромни суми, които подарява на съветската държава, за да купи 2 самолета, които да участват във военните действия.

 image

Около името му кръжат най-различни слухове. Самият той води доста странен начин на живот - изчезва за седмици или месеци, напълно без следа. След което се връща към пълните зали, само и само да изчезне отново, без никаква следа. Няма много логично обяснение на неговите особености, а той винаги е във вихъра на водовъртеж от много странни истории. В това време се смята, че е съдействал на съветските тайни служби в обучение на агенти, спомагал е дейността им със своите способности. Няма конкретни доказателства за това, но хората вярвали, че дори московската милиция го има като нещатен сътрудник, което създавало особена атмосфера около него. На всички е правело впечатление, че винаги избягва да бъде сниман. Снимките му от точно този период са много редки. Но из целия Съветски съюз обикаля кино-прегледа, в който той подарява един от своите самолети на ВВС.

Вярвало се, че той е близък до Сталин, когото напътствал. Няма конкретни доказателства за това, но се създава цял научен институт, който да изучи неговите способности. Това е можел да реши само Стопанинът (така наричали Сталин неговите подчинени, с уважение и раболепие). Волф Месинг успява с точност да предскаже края на Втората световна война. След това се случва и историята с катастрофиралия самолет и спасения син на Сталин.

Легендите говорят, че последната им среща е била дни преди смъртта на Генералисимуса. Волф Месинг отива да моли Сталин да спре гоненията на евреите (текат процесите срещу лекарите, обвинени във всички смъртни грехове, включително и план да погубят самия ръководител на съветската държава). Генералисимусът се надсмива над молбата на Волф Месинг, а той му предрича скорошна смърт. Факт, Сталин умира дни след това, на еврейския празник Пурим (5 март, 1953).

В настъпилият хаос след смъртта на Сталин, животът на Волф Месинг поема странна посока. Той все още е звездата, която всички търсят и обичат. Медиумът започва умишлено да намалява участията си и да страни от хората. В него се усеща някаква умора, за която говорят и лекарите, които се грижели за него в последните му години. Разказват, че Никита Хрушчов издава негласна заповед да се спрат неговите представления, което още повече го изолира от публиката. За него излиза книга през 1965, която уж е написана от него, но е съставена от популярни слухове и легенди, събрани от журналист от Комсомолска правда.

Измислената му биография се продава в милионен тираж, но самият Волф вече се крие от хората, не иска да дава представления, развил е вече и тежко психическо страдание, за което говорят психиатрите, които са го лекували. Единствената му компания са две кучета, с които той живее до последните си дни. За него се грижи сестрата на съпругата му, починала през 1960 от рак. Говори се, че Волф е успял да предскаже и това събитие. Смъртта му през 1974 година е от бъбречна недостатъчност и белодробен едем, които неочаквано се появили след успешна операция, в която лекарите давали всички шансове за възстановяване. С напускането на този свят, Волф Григориевич Месинг сам отказал да даде обяснение на всички загадки и тайни, които се разказвали за него.

 image

Мозъкът му бил завещан за изследователски цели, но въпреки големите очаквания, медиумът имал напълно нормален орган, нищо необичайно. С което учените вдигнали ръце от случая, за да дадат възможност на развитие на хиляди истории, филми и книги, в които Месинг (като герой) участва.

Дали имаме работа с един гениален измамник, който е успял да накара милиони хора да вярват, че той има способности на телепат и медиум, сам разпространявайки какви ли не слухове и легенди за себе си? Може да е вярно и обратното – странен случай на човек с особена чувственост, който може да усети мислите на хората и да предвиди действията им. Международен агент, който се опитва да управлява един бурен и жесток свят със силата на мисълта си? Каквато и да е истината, виждаме и тъжния му и самотен край. Много е трудно да знаеш и да можеш да предвидиш всичко, не мислите ли?

Над статията работи: Ивайло Тончев
                 Освен в литературата името на Волф Месинг се появява и в киното през 2009 г. 
                                                                                               
image                                                                                                                                                                                                                                                     Сериалът беше излъчван по българската телевизия и помня, че гледах повечето серии.
                Дали наистина е съществтувал такъв човек с изключителни способности? По-скоро да, отколкото не. Все пак през XX в. има достатъчно информация за всичко. Друг е въпросът, че по политически, идеологически, икономически и ред друди причини много факти са укривани и преиначавани. В това отношение много държави са се специализирали. Много хора биха се сетили за Съветския съюз, но руснаците не са единствени. При САЩ положението е малко по-различно: те са добри в пропагандата и успяват да убедят света кое е правилно и коя страна от военен локален конфликт трябва да бъде подкрепена, а другата- заклеймена. Затова си мисля, че Волф Месинг е съществувал и едва ли е измислен герой. 

image
               Поради социалистическия строй, в който бяхме до 1989 г. за него не се говореше. Всичко свръхестествено нещо се отричаше, а сега излизат наяве много събития. Има обратен ефект- журналисти, археолози, историци, изследователи търсят сензации и оповестяват, че са открили нещо, дори без да са се убедили в истиността. В света има хора, които владеят хипнозата, внушението, имат по-особени способности и умения. 




Гласувай:
48



1. rosiela - Поздравления!
17.04.2020 21:45
Знаех за него, но научих много подробности.
цитирай
2. barin - Значи си е заслужавало труда за т...
17.04.2020 21:48
Значи си е заслужавало труда за търсенето на информация, Роси.
Поздрави!
цитирай
3. mt46 - Поздрав!
17.04.2020 22:16
Не знаех за тази интересна личност... Защо ли все още е засекретена автобиографията му?...
цитирай
4. ivoki - barin,
17.04.2020 22:17
Благодаря за публикацията.
цитирай
5. mt46 - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F
17.04.2020 22:17
Телепатията (на гръцки: τηλε, означаващо „далечно разстояние“; и на гръцки: πάθεια „чувство“) е парапсихологическо явление – пренасяне на мисли и чувства между хора на далечни разстояния без използването на технически средства. Нарича се още четене на мисли. Според дефиниция, дадена от парапсихолога Светослав Иванов: Телепатията е (пара)психичен процес на екстрасензорното енергоинформационно възприятие и въздействие, при който едно живо същество предава и/или приема от/на друго информация за своя психичен и биологичен живот – емоции, усещания, представи, мисли, метаболизъм, здравословно състояние и др.

Терминът е вкаран в употреба през 1882 г. от Фредерик Майерс – основател на Обществото за психически изследвания. Смятана за форма на възприятие или аномална познавателна способност, телепатията често се свързва с други паранормални явления като предчувствията, телеестезията (ясновидството) и психокинезата.

"Още от средата на ХІХ в. в Русия след наблюдения върху т.нар. „месмеризъм“ (внушение, хипноза) и спиритизъм, научен интерес към телепатията проявяват химикът А. Бутлеров и физиологът Иван Сеченов, а впоследствие и проф. Ю. Охорович. В началото на ХХ в. сериозни научни разработки и проучвания на човешката телепатия правят акад. Владимир Бехтерев, акад. И. Павлов, акад. П. Лазарев. А в областта на животинската телепатия – В. Дуров, И. Б. Кажински. През 30-те години проф. С. Турлигин и проф. Василиев продължават задълбоченото изучаване на телепатичните прояви. Тук спадат и разработките на Третия Райх в областта на телепатичното внушение. Все пак най-големи постижения в телепатията имат разработките на акад. Е. Закладний, акад. В. Кандиба, акад. Кобзарев, акад. Гуляев. В България Петър Дънов пръв се заема с наблюдения в областта на телепатията. Идеите му продължава неговият ученик д-р Добран Гарвалов (психиатър); след него – проф. д-р Никола Шипковенски (психиатър) и д-р Георги Лозанов (психиатър), застанал начело на Института по сугестология и парапсихология." (Светослав Иванов)
цитирай
6. barin - Благодаря, Марине. Дал си подробна ...
18.04.2020 06:17
Благодаря, Марине. Дал си подробна информация за телепатията. Това е интересно и обикновените хора нямаме телепатични способности.
Поздрави!
цитирай
7. barin - И аз благодаря, Иво. Доволен съм, че ...
18.04.2020 06:18
И аз благодаря, Иво. Доволен съм, че има какво да научат хората от моите теми.
Поздрави!
цитирай
8. tonsun - Благодаря за интересния пост и п...
18.04.2020 08:21
Благодаря за интересния пост и положения труд!
Светли празници!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Адаш!
18.04.2020 08:47
Месинг и станалото в Самарканд са причина Сталин да промени отношението си към религията, поне по време на войната Да спре преследването
За Месинг няма какво да добавя!
В Самарканд решават да отворят гробницата на Тимур/ Тамерлан/ Но саркофагът епокрит с многотонна плоча- мисля ,че беше 200 тона С разпореждане наСталин ,докарана е техника, да я повдигне
Старейшините на Самарканд искат среща със Сталин Той ги приема Казват му да не се посяга на саркофага Има поверие,че с отварянето му ,на третия ден ще избухне война! Сталин ги изслушва, но дава разпореждане на археолозите да действат!
- Бабини деветини- така отсякъл!
В малките часове на 20 юни отварят саркофага На третия ден избухва войната
Сталин е потресен!
Затова Сталин, когато ленинградските свещеници отиват при него, да им разреши да обиколят Ленинград със свещена икона, за да не влезат немците в града, той без колебание разрешава
И наистина, германците достигат предградията, до улица,по която се движи трамвай Дълго време стояли там Но не направили и опит да пресекат улицата!?

Христос Воскресе, Адаш!
цитирай
10. born - Мисля, че това е един от най-увлекателните и стойностните ти постинги !
18.04.2020 09:26
Що се отнася до Месинг - и 10 % от историите за него да са истина, това вече може да наведе човек на определени възприятия. За безграничните възможности на човешката природа и същност !
Браво !
цитирай
11. barin - Здравей, Адаш. Интересна история, ...
18.04.2020 09:34
Здравей, Адаш. Интересна история, как Сталин започва да обръща внимание на религията. Комунистите са отявлени атеисти. За гробницата в Самарканд съм чел, че има много богатства, защото всичко, носено от Тимур е било там.
Поздрави!
цитирай
12. barin - Благодаря, tonsun. Весели праз...
18.04.2020 09:38
Благодаря, tonsun.
Весели празници!
цитирай
13. barin - Здравей, Стефане. Продължавам в ...
18.04.2020 13:02
Здравей, Стефане. Продължавам в същия дух да търся и пиша за неща, за които няма или е малко писаното в блога.
Поздрави!
цитирай
14. vled - Здравей, Барин,
18.04.2020 16:33
Интересен материал, но този човек по очите ще го познаете...
На света има много феномени, но няма човек, който може да внушава или да чете мисли на друг човек.
Това може само Бог…

цитирай
15. barin - Никой не е съвършен, vled. Някои ...
18.04.2020 18:55
Никой не е съвършен, vled. Някои само се доближават до някаква степен.
Поздрави!
цитирай
16. emelika - Поздрави ,Барин,
18.04.2020 22:27
Чела съм старо руско издание на автобиографията на Месинг и съм гледала филма в няколко серии. Дори Айнщайн си е взел думите обратно за шарлатанството му. За нас чудеса са все още непознатите територии на съзнанието. Наскоро попаднах на информация от лекар и студентски преподавател , изследващ свръхнадареността на някой хора. Сканира със съгласието им мозъкът при поставени мисловни задачи. И ето ти чудо - завършил с пълно отличие талантлив млад математик е в скенера, но няма мозък - никак - само тънка ципа отделяща костта от течност, която се оказала гръбначно- мозъчна. Ципата била от непонятни до сега на науката и не типичните мозъчни клетки. В продължение на 2-3 години открива още талантливи млади хора пак без мозък, със същия строеж - ципа и течност. Всички те, освен че са изключително талантливи са и социално активни и напълно нормални хора , някой със семейства и деца. Какво излиза? Всичките ни познания за функциите на мозъка като седалище на мисълта и главен дирижор на всички функции в организма рухват.
цитирай
17. krumbelosvet - Четох до "нашата баба Ванга" между шарлатаните.
19.04.2020 06:04
При тая "компетентност" на автора, някоя и друга истина може да е само СЛУЧАЙНА. Мерси.
цитирай
18. barin - Здравей, Елена. За Месинг научих ...
19.04.2020 09:16
Здравей, Елена. За Месинг научих преди доста години. Бяха ми интересни неговите способности. Изследване на мозъка е правено на някои хора със способности, но причината за това мисля, че не е открита. Някои го обясняват с развитие на способност да използват по-голяма част от мозъка.
Честит Великден!
цитирай
19. kirk - На въпроса на mt46
22.04.2020 20:30
Заради ангажиментите му в и с разузнаването, и не само с едно... Иначе материалът изисква преработка, защото е в насипно състояние, а и постсъветските лъжи са доста!!! Те свободно доразказват какво Ванга е била казала или не била казала, защото няма кой да им го начука в лъжливата уста!
цитирай
20. missana - Поздравявам те за този материал, Барин! Христос Воскресе!
22.04.2020 20:44
Вдъхнови ме и аз да напиша нещо за Вольф Григорьевич, за което ти благодаря.
цитирай
21. barin - Здравей, Киркоре. Материал за Волф ...
22.04.2020 20:46
Здравей, Киркоре. Материал за Волф Месинг има достатъчно. Дори се изненадах, че открих толкова. Мога да помисля по тези дни да преработя малко темата.
Поздрави!
цитирай
22. barin - Во истина воскресе, Младене. Ще ми е ...
22.04.2020 20:47
Во истина воскресе, Младене. Ще ми е приятно да прочета и от теб нещо за Волф Месинг. Не мога да обхвана всичко.
цитирай
23. kirk - Аз знаех за номера в банката
23.04.2020 03:39
Аз знаех за номера в банката - останалото ми се вижда измишльотини! Не се доверявай на руска жълта преса и на хибридните им трикове, толкова са изостанали, че няма повече накъде. Критикувах на 3-4 места най-актуалните им изцепки уж казано от Ванга, а те ми отговарят: ако не го е казала, то поне си го е мислила, представяш ли си каква наглост??? Въпросът не е само да събереш оттук-оттам чрез търсачката всички драсканици по темата, а да отсееш лъжите и да подредиш данните в Curriculum vitae, както правим във византологията за всяка отделна ист. личност. Българистиката все още не е дораснала дотам. Самуиловият болярин - стааарият прабългарин Елемаг бил управител на Белград, наллли??? Ама нито е Елемаг, нито е управлявал съвр. Белград. Византийски служител е на име Елинаг Враницес - катепан на Тарон, арменец... Управлявал е дн. Берат. Като му съобщих на Иван Добрев - лошо му стана, защото го етимологизира от тюркски "белият крак" и го свързва с разни "календарни" ениалем, алем и прочее щуротии!!! Въэпросът е защо в оригинала - страницата, където е споменат 4 пъти - 2 пъти с цялото си име, веднъж само с личното и веднъж само със сгрешеното Елемаг, българистите са избрали точно последното?! Като във вица за колхоза "Лопе де Вега" - звучало им е като "Е.ало си ма.ата"!!! Сега там при вас улици, булеварди, верига магазини с това "име"!!!!! Та така!
цитирай
24. barin - Може не всичко да е вярно, Киркоре и ...
23.04.2020 06:37
Може не всичко да е вярно, Киркоре и да има преувеличение. Затова на няколко места съм изказал несъгласието с цитирания материал, особено в следващата тема. За предсказаните от Ванга много се спекулира. Често казват''Ванга го е предсказала". Дори за коронавируса излязоха, не помня от коя журналистка беше. За споменатия Елемаг не си спомням подробности, може би си прав.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: barin
Категория: История
Прочетен: 3645916
Постинги: 423
Коментари: 5974
Гласове: 67334
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031