Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2015 08:00 - Морски картини
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 10113 Коментари: 0 Гласове:
2



image

Стените у дома никога не трябва да остават голи и празни. Всяка картина, всяка рамка било то и със снимка, всеки малък детайл, променя интериора на дома и може да се окаже основен елемент на цялата декорация. Какво по- хубаво от това, стените да са украсени с картини и то такива, в които е вложено лично творчество. Естествено, надарените с качествата на художник не са много. И тук идва ролята на всички онези малки и големи, бели и черни миди, събрани на плажа през лятото. Те могат да се превърнат в прекрасни картини- лесни, впечатляващи, запомнящи се и симпатични.

За всеки от проектите за морска картина може да се използва рамка по избор, като обаче тя не е задължителна.

Върху канава

Мидите и черупките от други морски създания, както и самите създания, чудесно се съчетават с канава. Канавата е груба, изглежда много натурално и подчертава белотата на мидите и допълва цвета на морските звезди и рапаните. За целта, стъклото на рамката се маха, а върху гръбчето използващо се за придържане на изображението в рамката, се залепя парче канава. След като лепилото засъхне, върху канавата се залепя мида, рапан, морска звезда и прочие. Възможни са комбинации, наслагване на черупки или поставяне на централно място на един единствен по- голям елемент.

Върху старо дърво

Вместо рамка, за основа може да се използва и парче старо дърво. Още по- добре ако е изхвърлено от вълните или е киснало в подсолена вода. То потъмнява, структурата му започва да се променя. Получава се чудесен фон за лъскави бели миди, искрящи рапани и нежни морски звезди. Ефектът на старо дърво може да се получи и с помощта на графитен спрей, а като допълнение чудесно биха паснали няколко изсушени водорасли, с песъчинки по тях.

Плажно- морска

Стъклото на рамката отново се маха, а гръбчето се покрива с обилен слой С200 и морски пясък. След около час, когато лепилото е изсъхнало, гръбчето се изтупва за да падне пясъка, който не е залепнал и при необходимост се минава внимателно с още един слой лепило. След засъхване, лепилото става прозрачно, така че не трябва да има притеснения. Върху вече добре засъхналия пясък се залепят миди, като поради спецификата на цялостното оформление, те могат да се комбинират с парченца дърво, морски камъчена, водорасли и дори отчупени парченца от рапани или морски охлюви или морски кончета.

Морско синя картина

За тази по- ярка и наситена морска картина е необходимо малко платно за рисуване или парче дъска. Основата се боядисва в морско синьо, като по желание може да се използва техника омбре. След изсъхване на боята, върху боядисаната основа се залепват миди и всякакви други морски елементи. По- голям ефект се постига, ако в долната половина на основата се залепи пясък и мидите се поставят върху него. Получава се картина от типа “море-плаж-пясък”.

Морски създания

Най- впечатляваща, но и най- времеемка и трудоемка е картина от типа “морски създания”. Техниката е проста, но изисква набито око и е пипкава. Отново на предварително избрана основа, се правят очертания на избрано морско създание. Контурите в последствие се запълват с всичко, което морето изхвърли- миди, натрошени черупки, водорасли, дъсчици, камъчета и прочие. Целта е да се пресъздаде морско създание от естествени материали.

Водата носи енергия, особено морската. А и морето е един неизчерпаем източник на живот и на естествени материали. Морските картини не само могат да дадат живот на стените у дома, не само могат да съживят интериора, но и имат заряда да създадат прекрасна емоция.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 151096
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031