Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2013 11:46 - История за Дявол и Вампирка
Автор: tanelia Категория: Други   
Прочетен: 4240 Коментари: 4 Гласове:
18

Последна промяна: 10.02.2014 07:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Преди много, много години незнайно от кои дълбини на Космоса, на земята се заселили Дявол и Вампирка. Дошли на чистата планета Земя всеки със своя мисия. Дяволът да сее поквара и раздори, сребролюбие и завист, бедност и омраза. А Вампирката да се храни с топлата кръв на добрите хора. И Дяволът и Вампирката приемали образи на хора, и представяли себе си като благи и човеколюбци. Така по земята се появило лицемерието.  И двамата никога не били доволни от всичко, което имали или придобивали. Така се появила алчността. И двамата се радвали когато човешко същество изпадало в тежко състояние. Така се появила злобата и злорадстването. Тези пришълци рядко показвали собственото си лице. Но когато това се случвало хората припадали от вида им. Така се появил страхът. Тогава осъзнали, че точно страхът е тяхното най-мощно оръжие и започнали да го използват всеки ден срещу човешките същества.     Веднъж Дяволът и Вампирката се срещнали и страстно се влюбили един в друг. От плода на тяхната любов се пръкнало страшно зло. Така се появили политиците. Те имали всички черти на своите родители. Били лицемерни и двулични, безчувствени и зли, алчни и развратни, лъжци и сребролюбци. Хранили се с топлата кръв на хората и живеели хиляди години.      За голямо съжаление обаче тези извратени същества в човешки образи започнали да се плодят и в най- красивата, райска България. Започнали да оцветяват себе си в различни цветове. Така се появили партиите.        Всички те не  можели да се нарадват на своя късмет, защото години наред народът ги понасял. Търпял безропотно всичките им безобразия. Търпял лъжите им, измамите, далаверите, наглостта, погазването на всякакви закони. Търпял бедността, на която го обрекли, търпял болестите, с които го заразили. Търпял робията и тежкото си състояние. Търпял да тровят децата им и да ги прогонват далеч зад граница. А политиците и партиите ставали все по богати, все по силни, все по нагли, по безочливи, безскрупулни  и жестоки. Така малко по малко красивата и богата страна започната да посивява и повяхва, отровена и стъпкана, окрадена, изсмукана и насилвана от тях. Хората вече не приличали на човеци. От многото преживени страхове и битките да оцелеят те все повече заприличвали на ходещи мъртъвци, отчаяни, съсипани, обезверени. Надеждата за добър, светъл човешки живот постепенно си отивала……………и все отнякъде се появила сила в тези измъчени хора и те започнали да излизат по улиците на протести. Ден след ден, ден след ден.
Дали са се стреснали политиците от тези действия? Мисля, че не! И как биха могли? Идат избори!  И вижте ги добре!  Отново лицата им, но онези другите, неистинските ни гледат от екрана на телевизора, отново говорят същите до болка втръснали неща, същите лъжи и същите взаимни обвинения!
Но……се сещам, чии потомци са те – на Дявола и Вампирката!   Tanelia 11.04.2013 г.    



Гласувай:
18


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mrazekoff - Не може човек да не се
11.04.2013 12:30
впечатли от прекрасния разказ /притча/, защото отразява настоящата обстановка в истинския й вид.
Красивата приказка ме впечатли много и аз ти препоръчвам, ако можеш да я публикуваш някъде, където много хора биха я прочели и биха ти отдали необходимото огромно внимание, което ти заслужаваш.
Благодаря ти за хубавата приказка!
Красива Пролет ти пожелавам!!!!
цитирай
2. tanelia - Благодаря ти Стефко за хубавите думи и пожелания...
11.04.2013 12:42
mrazekoff написа:
впечатли от прекрасния разказ /притча/, защото отразява настоящата обстановка в истинския й вид.
Красивата приказка ме впечатли много и аз ти препоръчвам, ако можеш да я публикуваш някъде, където много хора биха я прочели и биха ти отдали необходимото огромно внимание, което ти заслужаваш.
Благодаря ти за хубавата приказка!
Красива Пролет ти пожелавам!!!!

...но смятам, че огромното внимание го заслужават хилядите и милиони честни и почтени българи, измъчени и обезверени. Хилядите безпомощни наши бащи, майки, баби и дядовци, свили се и примирили в бедността си. И най-вече децата ни, младите хора, които с мъка, но с надежда напускат родните домове, за да търсят хубав живот в чуждите бели страни!! А....иначе сме в Европейския съюз! Съюз, съсипващ невинни хора!
Поздрави, бъди здрав!
цитирай
3. bven - Тъжно, но няма решение..
11.04.2013 19:32
Ти какво предлагаш?
цитирай
4. hristo27 - Народът сам МОЖЕ да си помогне да ...
12.04.2013 13:34
Народът сам МОЖЕ да си помогне да измиие 23-годишната мръсотия от историята си.
ТРЯБВА да го направи на 12 май!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tanelia
Категория: Други
Прочетен: 1383983
Постинги: 469
Коментари: 2565
Гласове: 17741
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031