Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2020 10:58 - ДЕВЕТДЕСЕТГОДИШНИЯТ ЮБИЛЕЙ НА КАПИТАН III РАНГ О.Р. НИКОЛА ФИЛИПОВ КОЛЕВ ОТ ЛОВЕЧ - МОРСКИ ПРАЗНИК НА ТЕАТРАЛНАТА СЦЕНА
Автор: barin Категория: Регионални   
Прочетен: 2623 Коментари: 8 Гласове:
40

Последна промяна: 15.03.2020 18:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                 Тази тема я има благодарение на предоставения материал от Капитан I ранг о.р. професор д.пс.н. инж. Илия Пеев, който ми е преподавал във ВВМУ в катедра"Хуманитарни науки". Аз обикновено помня преподавателите си, защото всеки ме е научил по нещо по време на лекциите.  
              Каквито са делниците на хората, такива са и техните празници. Делниците на моряка, драматурга, писателя, поета, художника и музиканта Никола Филипов преминават между морето, театъра, книгите, картините, музиката, вдъхновението и творчеството. Дните и годините му са изпълнени с мечти и хрумвания, които претворява в поезия и проза, а неговите „хрумки” могат да бъдат възприети като съставни единици на креативността и творческата интелигентност.

ЮБИЛЯРЪТ И НЕГОВИТЕ КНИГИ

            Николай Филипов е роден в Ловеч на 15 януари 1930 г. Писателската дарба на Никола Филипов се появява още в ученическите години и се развива през житейския му път като курсант, морски офицер и театровед.
Завършва мъжката гимназия „Христо Кърпачев” през 1948 г. Същата година кандидатства във ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров” във Варна. Приет е за курсант по специалността „Корабоводене” и приравнен към 46-випуск (1948 г. – 1951 г.). След завършването на Морско училище и дипломирането си на 09.09.1951 г. е произведен в офицерско звание лейтенант. Служи като командир на бойни части 1 и 4 и помощник командир на базов тралчик във Военноморска база Варна в състава на Отделен дивизион базови тралчици.  През 1952 г. е редактор на отдел „Бойна подготовка” във вестника на Военноморските сили „Димитровска вахта”. Сътрудничи на радио Варна със стихове и очерци за военните моряци, публикува във вестник „Народно дело” и др.
От 1953 година Никола Филипов със заповед на             Командващия ВМС адмирал Бранимир Иванов Орманов е назначен за преподавател по навигация във Военната академия в София. През 1955 година се демобилизира със звание капитан III ранг от запаса.
            Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов” през 1966 г. със специалност „Театроведство”. Работил е като драматург в Троян, в Ловеч, Монтана и като директор на театъра в Добрич.
          Капитан III ранг о.р. Никола Филипов е един от учредителите и дългогодишен председател на секцията на Асоциацията на възпитаниците на Морско училище, създадена по инициатива на вицеадмирал о.р. Илия Попов от Ловеч и утвърдена от Общото събрание на 31 май 2002 година.
Капитан III ранг о.р. Никола Филипов в творческата си дейност се интересува от театър, музика, изобразително изкуство, философия, психология и психотерапия, литература, астрономия и мореплаване.

image               Неговите произведения имат собствена драматургия. Морето и Любовта го зареждат с енергия, които претворява в книги:
1) Никола Филипов. Стихия морска. Шаржова поема. РИК „Сафо”. Ловеч. 1998, стр. 44.
2) Никола Филипов. Чеда на морето. Стихосбирка. РИК „Сафо”. Ловеч. 1998, стр. 50.
3) Никола Филипов. „Алманах на възпитаниците на морско училище, родени в Ловеч и Ловешко” в съавторство с капитан Йото Йотов. 2006.
4) Никола Филипов. Малкият голям свят. Палави разкази. 2009.
5) Никола Филипов. Пътека от любов. Роман. Издателска група „България“. С., 2011, стр. 260.
За този роман през 2011 г. му бе присъдена литературната награда на Община Ловеч „Ловешки меч”. Романът има второ издание през 2016 г.
6) Никола Филипов. Амфитрита. Роман. Предговор на Илия Пеев: Ваяния от слово за младежката любов и мечтите на Амфитрита и Божидар от рибарското селище край Бургаския залив Ченгене скеле. Издателство „Изида”. С., 2016, 160 стр. ISBN 978-619-704-062-3.
7) Никола Филипов. Третият човек. Роман. РИК „Сафо”. Ловеч, 2017, стр. ISBN 978-954-784-133-8.
8) Никола Филипов. Антон Страшимиров. Последни писма. Сборник. Издателство „Български писател”. С., 2017, стр. 103.
За творческия свят на Филипов е характерна синестезията, при която възприятията са свързани едни с други, т.е. смесено възприятие, сетива, които възприемат съвместно. Неговите герои виждат музиката, чуват цветовете, усещат вкуса на думите, а в книгите му буквите шепнат на читателя, нотите летят пред очите му и цветовете имат вкус.
Синестезията вдъхновява артисти и учени, хората на изкуството, литературата, музиката, математиката. Синестезията подобрява както коефициентите на интелигентност (логическа IQ, емоционална EQ, духовна SQ), така и паметта.
Героите в произведенията на Никола Филипов са обикновените хора и творците от неговия „малък голям свят” – моряци, учители, писатели, поети, музиканти и художници, артисти, офицери, лекари и др. Такива бяха и гостите на юбилейното тържество в негова чест, затова с пълно основание можем да кажем, че тържеството беше и своеобразен празник на синестезията, на учителите, които са ни научили да четем, да пишем и да разбираме смисъла на словото, на художниците, които са превърнали думите в цветове и образи, на музикантите, които са трансформирали словото в звуци, на артистите, които са превърнали словото в емоция и неповторимо преживяване.
             ЮБИЛЕЙНИЯТ ПРАЗНИК

            Юбилеят по случай 90 години от рождението на капитан III ранг о.р. Никола Филипов Колев, театровед, поет и писател, член на Съюза на Българските писатели, беше организиран от Регионална библиотека „Професор Беню Цонев” – Ловеч. Матинето в чест на юбиляра се проведе на 18 януари 2020 година в бар „Ловеч” до Покрития мост.
Водещ на празника беше Албена Йончева от РБ „Професор Беню Цонев”, която представи житейския и творческия път на юбиляра.

image
           Юбилярът представи поименно всички негови гости, които присъстваха на събитието – учители, поети и писатели – членове на СБП и СНБП, офицери от запаса, артисти, художници, музиканти, лекари, приятели на юбиляра, като разказа за всеки един от тях кратки биографични данни и неговите житейски резултати, творчески и научни постижения. Феноменална памет на 90-годишен творец!

            По този начин всички гости станаха активни актьори в театралния спектакъл на достолепния драматург Никола Филипов. Впечатляващото поименно представяне на гостите и техните приветствия към юбиляра превърнаха тържеството в красив съвременен театрален спектакъл, в незабравим обмен на духовни енергии между актьора и публиката – публика от актьори!
Това своеобразно театрално представление приобщи към себе си различни изкуства, което беше и едно от неговите достойнства, чрез което се засвидетелстваха уважението и почитанията към драматурга и твореца Никола Филипов.
Удоволствието от наблюдаването и участието в този театрален спектакъл, посветен на 90 годишния юбилей на капитан III ранг о.р. Никола Филипов беше всеобщо и видяхме на практика как „Изкуството не възпроизвежда видимото, по-скоро го прави видимо.“ (Паул Клее).
Сред гостите на тържеството бяха писателят Кольо Станчевски и Емилия Казакова от издателство „Български писател”, дейци на културата и ръководители на военно-патриотични организация, сред които полковник о.р. Мирчо Раевски, Почетен председател на Областния съвет на СОСЗР-Ловеч със съпругата си Мария Раевска, секретаря на АВМУ, секция Ловеч, капитан-лейтенант о.р. Константин Матев и други приятели на юбиляра.
За творчеството на капитан III ранг о.р. Никола Филипов говори академик Благовеста Касабова – литературен критик и писател.
Артистът Стоян Георгиев изпълни откъси от книгите на Никола Филипов.
Синът на рожденика, известният софийски нотариус Станислав Филипов, прочете много прочувствена импресия „За баща ми”.
Председателят на СБП Боян Ангелов, поет и философ, прочете Поздравителен адрес до писателя, театроведа и драматурга Никола Филипов.
В приветствието си Боян Ангелов постави акцента върху творческите послания на флотския офицер, вдъхновени от морските вълни и театралните сцени, които на пръв поглед са несъвместими. Никола Филипов притежава таланта да пресътворява живота в словесност и да вдъхва на своите поетични и белетристични творби неотразими духовни превъплъщения.
Боян Ангелов връчи на Никола Филипов нагръдния знак „Златен Пегас“ на СБП и луксозната поетична антология „България – Любов“, издание на издателство „Български писател“. С издадената през 2016 година антология, събрала вдъхновението на поети и поетеси от различни поколения, авторският колектив си е поставил за цел да подтикне съвременните български граждани да погледнат нагоре, където сияят съзвездия от незабравими слова. Две от тях се наричат Отечество и Любов.
Пишейки за Любовта, поетите възкресяват надеждата, че в света винаги съществуват и красиви неща. А тирето между България и Любов е мостът, по който обичта към Отечеството се влива в обичта към любимия или любимата и обратно.
Съвсем закономерно думата Любов беше ключовата емблематична дума на цялото тържество – „Пътека от Любов” се казва единият от романите на юбиляра, претърпял две издания, а романът му „Амфитрита”, чието продължение читателите очакват с трепет и нетърпение, е Апотеоз на Моряшката Любов, един невероятно красив художествен принос в световната любовна литература и маринистиката.
В тази връзка, ръководейки се от разбирането, че 90-годишният юбилей на флотския офицер Никола Филипов ще остави траен духовен знак не само в ноосферата над Ловеч, а ще има и национален интелектуален отзвук в културния ни живот, искаме да подчертаем, че е време и в България да нарасне интереса и значението на Маринистиката в художествената литература.
             По тази тема от няколко десетилетия в чужбина се организират международни конференции, защото морето, вълните, щормовете и корабите не са само символи, метафори и алегории, защото маринистката лирика не е само художествен феномен. Ролята на маринистиката в художествената литература нараства, защото проблемите на морето са станали отдавна национална морска политика на развитите морски държави и заемат трайно място в тяхната държавна литература за морето и България следва да вземе пример от тях.
         За реализирането на подобно начинание силна мотивация дава и обявеното на 5 декември 2017 г. от ООН Десетилетие на науките за океана в интерес на устойчивото развитие (2021 г. – 2030 г.). Нека от юбилейното тържество в Ловеч, посветено на морския труженик Никола Филипов, тръгне идеята за организиране на Национална конференция с международно участие „Ролята на маринистиката в художествената литература”. В Ловеч и Ловешка околия са родени над 100 морски офицери за Военноморските сили и Търговското корабоплаване, за които през 2006 година капитан III ранг о.р. Никола Филипов в съавторство с капитан I ранг о.р. Йото Йотов издадоха специален алманах.
Капитан I ранг о.р. професор д.пс.н инж. Илия Пеев, автор на предговора на романа ”Амфитрита”, заедно със съпругата си учителката Йорданка Пеева, поздравиха юбиляра и му подариха картината „Устрем” с образа на Амфитрита от варненската художничка Сияна Струнчева (sss-bg.com), нарисувана по тяхна молба специално за 90-тия рожден ден на капитан III ранг о.р. Никола Филипов.

          Семейство Пееви връчи на юбиляра Поздравителен адрес с образа на Свети Николай Чудотворец от Варненския вълнолом и отправиха към рожденика вълнуващо послание:
                       „Уважаеми капитан Филипов,
            Нека картината „Устрем” Ви дава нови духовни сили за продължението на романа за красивата, вечната и святата Моряшка Любов на Афмитрита и Божидар.
Морската раковина от залива Ченгене скеле към картината „Устрем” звъни с музиката, мъдростта и словото на рибарското селище (λ: 27.5319, φ: 42.4365).
Вие само слушайте и записвайте!”
Морската част от юбилейното тържество беше емоционално наситена с цикъл от незабравими песни за морето и моряшката любов в изпълнението на ловешкия бард майор о.р. Милен Тотев, заместник председател на СОСЗР-Ловеч, който връчи на рожденика и Поздравителен адрес от Национална асоциация”Сигурност” област-Ловеч заедно със СD ”Популярни фронтови песни”.

От академичния състав на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” във Варна юбилярът Никола Филипов получи Поздравителен адрес и Плакет на Морското училище, които бяха връчени от капитан далечно плаване Димитър Лалев, Председател на Асоциацията на възпитаниците на Морско училище, секция Ловеч.Секретарят на Клуба на дейците на културата – Ловеч, поетесата Алина Стоянова, прочете Поздравителен адрес от кмета на града г-жа Корнелия Маринова и Поздравителен адрес от КДК, на който Никола Филипов е един от създателите. Писателят и общественик, запасен сержант Венцеслав Пейков, член на СБП, поздрави своя приятел и му подари икона с образа на Божията Майка с Младенеца, част от колекцията на неговия баща, свещеник и много близък приятел на Никола Филипов, което силно развълнува юбиляра. Краеведът Димка Буюклийска се завърна в детските си спомени и младежките серенади, като поздрави своя съученик Никола Филипов с изпълнение на устна хармоника, на което той отвърна с подобен поздрав, за участниците в тържеството.
            Полковник о.р. Гриша Генов, председател на СОСЗР-Ловеч, поздрави юбиляра и му връчи паметни отличия: Грамота и Поздравителен адрес от СОСЗР-Ловеч, заедно с картина, Грамота от Военния клуб-Ловеч, Грамота от председателя на Областния съвет на СОСЗР-Ловеч бригаден генерал о.р. Христо Тихинов.
             Майор о.р. Георги Велев, секретар на Областния съвет на СОСЗР и председател на клуб ”Култура-СОСЗР”, награди рожденика с Грамота от Областния съвет на Националния Отечествен съюз.
             Поетесата Екатерина Пенчева, която е сред първите читатели на ръкописите на Никола Филипов и редактор на неговите произведения, поздрави рожденика със свое авторско стихотворение.
Топли думи на благодарност към капитан III ранг о.р. Никола Филипов отправиха:
– Поетесата и преводач Алтенка Сапунджиева с псевдоним Латинка-Златна, носител на Почетния знак на град Ловеч, Почетен член на СОСЗР-Ловеч;
– Поетесата Нели Виткова;
– Наталия Осенска – секретар на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните в България;
– Краеведът, поет и писател запасен сержант Кирил Петров;
– Писателят капитан о.р. Боян Тодоров;
– Запасният сержант Вихрен Венков, писател и бивш военен кореспондент;
           Юбилярът Никола Филипов отправи сърдечни думи на благодарност към Недка Банкова, която полага постоянни грижи за неговото здраве и добър физически тонус, към неуморния организатор Петър Дойчинов, към домакините от бар”Ловеч Вася и Владимир Резнякови. Специални бяха поздравленията на рожденика към майор о.р. Николай Василев, началник на Военния клуб-Ловеч и заместник-председател на Областния съвет на СОСЗР, който вложи цялото си старание да заснема събитието и да общува с гостите, представяйки ги един с друг, което спо собства за много топлина и сърдечност в общуването по време на празника.

            Юбилейното тържество завърши с музикални изпълнения на Милен Тотев и изискан коктейл.

image

image

image

image

image

image

image Публикувах в моя image

image

image

         Капитан I ранг о.р. професор д.пс.н. инж. Илия Пеев
23.01.2020 г.
гр. Варна

                       Публикувах в моя блог тази статия за 90-годишния юбилей на капитан III ранг о.р. Никола Филипов Колев, защото той беше много близък приятел с баща ми вицеадмирал о.р. Илия Иванов Попов, който почина преди девет месеца.  Аз съм разговарял с капитан Филипов много пъти и през последения път през лятото на 2018 г. ми подари последната си книга"Пътека от любов".Моят род по бащина линия е от Ловеч и имам братовчед, който живее в града на люляците. През следващата година през лятото се видяхме в Ловеч. Музикантът Милен Тотев също го познавам и баща ми има cd от него. Желанието на издателят е събитието, което беше отразен в местната преса да бъде разпространено. Благодарност на к-нI р. професор, доктор по психологическите науки, офицер от резерва Пеев.   

                Статията на капитан ранг о.р. професор д.пс.н. Илия Пеев „Деветдесетгодишният юбилей на капитан III ранг о.р. Никола Филипов Колев морски празник на театралната сцена”, заедно с богата фотогалерия е публикувана в редица електронни издания в цялата страна.

              Читателите на моят блог могат да се запознаят с публикациите на следните линкове:

 Деветдесетгодишният юбилей на капитан III ранг о.р. Никола Филипов Колев - Морски празник на Театралната сцена! (ново)

https://yadi.sk/i/4531Jw4tfOvf0A

http://abv.start.bg/search.php?page=0&theme=2409&order=-1&a=0&q=windows%20na%20bg%20ezik&sub=1&desc=1&url=1

"Инвестор.БГ" АД

Деветдесетгодишният юбилей на капитан III ранг о.р. Никола Филипов Колев - Морски празник на Театралната сцена!

https://yadi.sk/i/4531Jw4tfOvf0A

http://voennabiblioteka.start.bg

Военна библиотека

0) NF 0 PAPER 18012020-1.doc

https://docviewer.yandex.ru/view/0/?*=eN0%2BU4HAfHY4ORutcA%2F6%2FPKRuNp7InVybCI6InlhLWRpc2stcHVibGljOi8vVkp4cTVUSFRqMXRpaTlFcWFkaHBlSllXZ3ZXNUdaLzlaMHpGL2RCZzRsYmNySTBRdkpEcncxOXBnVXQzZlBnc3EvSjZicG1SeU9Kb25UM1ZvWG5EYWc9PSIsInRpdGxlIjoiMCkgTkYgMCBQQVBFUiAxODAxMjAyMC0xLmRvYyIsIm5vaWZyYW1lIjpmYWxzZSwidWlkIjoiMCIsInRzIjoxNTc5ODAxMjAwOTY3LCJ5dSI6IjI4MTYyODQwMjE1NzgzNTEzOTcifQ%3D%3D

Военна библиотека

(23.01.2020 13:19)

ДЕВЕТДЕСЕТГОДИШНИЯТ ЮБИЛЕЙ НА КАПИТАН III РАНГ О.Р. НИКОЛА ФИЛИПОВ КОЛЕВ - МОРСКИ ПРАЗНИК НА ТЕАТРАЛНАТА СЦЕНА

Капитан I ранг о.р. професор д.пс.н. инж. Илия Пеев

23.01.2020 г.

гр. Варна

 

Публикация № 3:

LovechNews, Новините на мига

https://lovechnews.bg/%d0%b4%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b4%d0%b5%d1%81%d0%b5%d1%82%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%88%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%8e%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d0%b9-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d1%82/

(27.01.2020), редактор Панайот Чуковски

Деветдесетгодишният юбилей На капитан III ранг о.р. Никола Филипов Колев – морски празник на театралната сцена (Галерия)Снимки номер 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16

Капитан I ранг о.р. професор д.пс.н. инж. Илия Пеев

23.01.2020 г.

гр. Варна

 

Публикация № 4:

Гласът на Ловеч

https://nglas.net/2020/01/27/%d0%ba%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd-iii-%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b3-%d0%be-%d1%80-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0-%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%bf%d0%be%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b2/#more-21202

(януари 27, 2020)

Капитан III ранг о.р. Никола Филипов Колев от Ловеч на 90 години

Деветдесетгодишният юбилей на капитан III ранг о.р. Никола Филипов Колев ще остане в паметта на неговите приятели и съграждани от Ловеч като Морски празник на Театралната сцена. Празникът бе на 18 януари в заведение в Ловеч до Покрития мост.

Капитан I ранг о.р. професор д.пс.н. инж. Илия Пеев

23.01.2020 г.

гр. Варна

 

Публикация № 5:

Публикация: Вестник „Морски вестник”. ИК Морски свят ООД. Варна, 31 януари 2020 г.ISSN 1311-1868.

http://morskivestnik.com/compass/news/2020/012020/012020.html

(31 януари 2020 г.)

90-годишният юбилей на капитан III ранг о.з. Никола Филипов Колев - морски празник на театралната сцена

капитан I ранг о.з. професор д.пс.н. инж. Илия ПЕЕВ

http://morskivestnik.com/compass/news/2020/012020/012020_52.html

(31 януари 2020 г.)

90-годишният юбилей на капитан III ранг о.з. Никола Филипов Колев - морски празник на театралната сцена

капитан I ранг о.з. професор д.пс.н. инж. Илия ПЕЕВ

Целия текст на публикацията на капитан I ранг о.з. професор д.пс.н. инж. Илия ПЕЕВ (в PDF-формат) можете да прочетете ТУК.

http://morskivestnik.com/compass/news/2020/012020/images/NikolaFilipov31012020.pdf

(31 януари 2020 г.)

90-годишният юбилейна капитан III ранг о.з. НиколаФилиповКолев-морски празник на театралната сцена

Капитан I ранг о.р. професор д.пс.н. инж. Илия ПЕЕВ

23.01.2020 г.

гр. Варна

КОРЕСПОНДЕНЦИЯ:

Капитан I ранг о.р. професор д.пс.н. инж. Илия Пеев

E-mail: ippeev@abv.bg

Моб. тел.: +359898359647

Дом. тел.: +35952757472

 

Публикация № 6:

Българският военен сайт (PAN.BG): Политика, Армия, Национална сигурност

http://www.pan.bg/view_article-3-513530-galeriya-90-godishen-jubilej-na-kapitan-III-rang-or-nikola-filipov-kolev-.html

(05 фев 2020 | 10:11)

ГАЛЕРИЯ: 90 ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ НА КАПИТАН III РАНГ О.Р. НИКОЛА ФИЛИПОВ КОЛЕВ - МОРСКИ ПРАЗНИК НА ТЕАТРАЛНАТА СЦЕНА

Капитан I ранг о.р. професор д.пс.н. инж. Илия Пеев

 

Публикация № 7:

Българският военен сайт (PAN.BG): Политика, Армия, Национална сигурност

https://airgroup2000.com/okean/

(ПОД ПЕЧАТ)

Нов брой Април 2020, бр. 1 - (174) – 2020-4

Единственото българско морско списание „Клуб Океан” Април 2020

90-годишният юбилейна капитан III ранг о.з. Никола Филипов Колев-морски празник на театралната сцена

Капитан I ранг о.р. професор д.пс.н. инж. Илия Пеев

 

Публикация № 8:

Интернет списание „Postvai.COM”, ISSN 2535-0838

https://postvai.com/statii/morski-ubilei.html

(06.02.2020 10:57)

Деветдесетгодишният юбилей на капитан III ранг о.р. Никола Филипов Колев – морски празник на театралната сцена

Капитан I ранг о.р. професор д.пс.н. инж. Илия Пеев

 

Публикация № 9:

Ловеч МедияLovechMedia.com

mnankov@abv.bg

lovechmedia@gmail.com

https://lovechmedia.com/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f/%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-90-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%88%d0%b5%d0%bd-%d1%8e%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d0%b9-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd-iii-%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b3/

Ловеч Медия (05/02/2020), Източник: pan.bg

ЛОВЕЧ: 90 ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ НА КАПИТАН III РАНГ О.Р. НИКОЛА ФИЛИПОВ КОЛЕВ – МОРСКИ ПРАЗНИК НА ТЕАТРАЛНАТА СЦЕНА

Капитан I ранг о.р. професор д.пс.н. инж. Илия Пеев.




Гласувай:
41



1. fun1001 - иванее, неуморим си.Похвала от мен!!
14.03.2020 13:49
хубаво е да се споменават и почитат близки, също и приятели..
завиждам благородно на твоето Голямо Сърце, широк Ум, и благ характер!
ноо, снимките, не се отварят..)
не е фатално...разб се..
многоо силни и сърдечни поздрави, и да прегърнеш
нашето Море ()
многоо любима Тена, благодаря ти, трогна ме, друже!!
/юлия
цитирай
2. barin - Здравей, Джули. На един препода...
14.03.2020 17:38
Здравей, Джули. На един преподавател, от когото съм доволен от обучението ми не мога да откажа. Помня тези, които са се отнасяли добре с мен, а лошото обикновено забравям. Благодаря за хубавите думи.
Поздрави!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Поздравления за юбиляра , Адаш!
14.03.2020 21:24
Широко скроен човек, многостранен талант, независимо от мнението за военните,че разбират от военна служба само Ти също си изключение от това схващане!
Такива хора са необходими за България сега, Адаш!
Постиженията му са удивителни!

Лека нощ, адаш!
цитирай
4. barin - Благодаря, Адаш. Ако баща м и беше ...
14.03.2020 21:28
Благодаря, Адаш. Ако баща м и беше жив щеше да е на тържеството. Все пак е добре, че за капитан Филипов се сетиха много хора и почетоха юбилея му. Малко хора достигат до 90 години. В моя род са само четирима досега.
Поздрави!
цитирай
5. zaw12929 - Поклон, уважение- за упорития т...
18.03.2020 07:27
Поклон, уважение- за упорития талант
Желая нови успехи и ЗДРАВЕ!
цитирай
6. barin - Благодаря, Зав.
18.03.2020 07:29
Благодаря, Зав.
цитирай
7. bven - Чудесно е, че ни запознаваш с толкова специален човек, barin!
19.03.2020 23:47
Благодаря!
цитирай
8. barin - На молбата на мой преподавател не ...
20.03.2020 05:52
На молбата на мой преподавател не мога да откажа, Татяна. Материалите вече са разпространени на много места.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: barin
Категория: История
Прочетен: 3648299
Постинги: 423
Коментари: 5974
Гласове: 67335
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031