Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2018 18:25 - Предпазване от кърлежи.Миризмата на лавандулата, а кърлежите не могат да я понасят. Но не само те, това се отнася и за комарите и за мушиците.
Автор: zdravkozdrav Категория: Рецепти   
Прочетен: 1748 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Ако прекарвате повече време на открито през лятото, важно е да знаете как да се предпазите от кърлежите. Те не само са неприятни, но и могат да ви заразят със смъртоносни болести.
   Всичко, от което се нуждаете, е валяк и етерично масло. Просто вземете със себе си валяка и следващия път, когато решите да си направите излет или да поработите в градината - прекарайте ролката по дрехите и със сигурност ще сте изненадани от резултатите. Добавете малко етерично масло към валяка, дори ако просто решите да покарате велосипед. Пръскането на етерично масло върху дрехите и разтриването му по кожата ще ви помогне да отпъдите кърлежите. Освен това, този трик ще ви помогне да се справите с комарите и досадните мушици.

5 най-добри етерични масла

Лавандула Най-невероятното нещо е, че обожаваме миризмата на лавандулата, а кърлежите не могат да я понасят. Но не само те, това се отнася и за комарите, и за мушиците.

Блатна мента Това етерично масло е токсично за насекомите и е ефективен естествен репелент!

Шизандра Маслото на шизандра или китайския лимонник има ярък аромат на цитрусови плодове и е естествено средство за защита от бълхи и кърлежи.

Евкалипт Евкалиптовото масло може да се използва самостоятелно или в комбинация с масло от шизандра, за да държи далеч от вас всякакви насекоми.

Лимон Етеричното масло от лимон съдържа съединение, известно като “лимолин”. Тази смес се счита за особено ефективна в борбата срещу бълхите и другите насекоми.


https://zdrave.to/saveti-ot-spetsialisti/eterichni-masla-pazyat-ot-krlezhi








Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdravkozdrav
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 61285
Постинги: 27
Коментари: 16
Гласове: 110
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930