Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2018 18:14 - Стоян Мирчев:Държавата се разпада, ГЕРБ разчитат на кризисен пиар
Автор: 1997 Категория: Политика   
Прочетен: 645 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дума 16. Март 2018 
Държавата е абдикирала от повечето си отговорности, управляващите се опитват да предават свои задължения в частни ръце. В същото време ГЕРБ постоянно разчитат на кризисен ПР, когато се появи поредният скандал или бедствие.
Това коментира пред Дарик депутатът от "БСП за България" Стоян Мирчев.

Откакто Бойко Борисов е премиер, сме свидетели на една и съща ситуация – всяка пролет язовирите преливат, припомни социалистът. Когато бяха орязани 10 милиона от Напоителни системи, ние предупреждавахме, че ще се стигне до криза, добави тойб. По думите му основният проблем е, че се прехвърлят отговорности на общините, а те нямат средства за това. Властта в България се децентрализира, но в същия момент не им се осигурява ресурс. Ние предлагахме единен орган, който да се грижи за язовирите, да ги следи, което беше отхвърлено, а сега управляващите мислят за някакъв подобен”, каза социалистът. Според Мирчев управляващите пак действат с кризисен ПР.

Депутатът коментира и темата за ЧЕЗ. От България изчезват инвеститори и обвиняват правителството. Шефът на ЧЕЗ обвинява директно правителството, че напуска страната, като и други компании напускат по същата причина, смята Стоян Мирчев. Според нето има сектори, в които държавата трябва да бъде водеща. Даде за пример Чехия с нейната ЧЕЗ, която е държавна. Проблемът на държавата ни е, че тя не е лош стопанин, а стопанинът на държавата е лош, подчерта Мирчев.
Той припомни позицията на БСП, че държавата трябва да закупи акитивите на ЧЕЗ и да е единствен собственик, както е в други държави. Безумие е държавата да влезе в съдружие с Гинка Върбакова, категоричен е социалистът. Именно заради многото неясно около сделката, левицата инициира подписка за развалянето й. Той допълни, че заради всичко случващо се около тази сделка, БСП е инициирала подписка за развалянето й.

Депутатът говори и по темата за бъдещето на АЕЦ "Белене".
Ние държим мораториумът за АЕЦ „Белене” да падне. Тази наша позиция е една и съща, откакто той е наложен и винаги сме били за строителството на централата. Но управляващите говорят популистки по темата- защо казват, че ще строят Белене, а мораториумът още си стои, каза Мирчев.

Социалистът коментира още Законът за частната охранителна дейност, който бе атакуван в КС и от главния прокурор, и от президента. Кметовете ще си създадат частни армии и ще ги използват по време на избори, предупреди Мирчев. Ние си плащаме данъците, като една част от тях отива за нашата сигурност. А управляващите ще започнат да продават услуги, като охраната от частни фирми. Това означава, че в малките населени места кметовете ще си имат частни армии, обясни депутатът. После добави: „Аз разбирам, че Борисов е започнал кариерата си в този бранш и вероятно му е по-лесно чрез частните охранители да управлява държавата и да ги контролира, защото той този бизнес го разбира. Явно ръководенето на държавата, обаче, не го разбира. А те по време на избори обещаваха във всяко село полицай, но очевидно не си изпълняват обещанията”.
 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 3033690
Постинги: 3517
Коментари: 2405
Гласове: 1311
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031