Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2018 10:55 - Ей тоя ръкостис чакахме
Автор: kraskal Категория: Лични дневници   
Прочетен: 528 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Не настръхвайте тъй враждебно. Прави сте. Вярно е. Няма такава дума ръкостис в българския език. Може да няма, ама ръкостискане между г-н Борисов и г-н Тръмп имаше.

Цял свят го видя тоя знаков ръкостис. Дори една наша медия с френетично ура, аплаузи и възторзи осведоми с една такваз сензационност широките народни маси, че г-н Борисов и г-н Тръмп са си говорили на четири очи в Ню Йорк.

Демек всички останали там около стотина, че и повече държавни глави стояли срамежливо  встрани и подсмърчали, докато двамата държавници от България и САЩ са си говорили. На четири очи…тъй обясни медията.

И снимка от този исторически ръкостис беше разпространена. И видео. И там всичко се вижда и всичко е ясно.

Нека душманите се пукат през гърба.

Позволете ми да ви споделя един мой спомен, свързан с историческа снимка.

Беше много много отдавна. Жени Калканджиева току що се беше върнала от конкурса за красота Мис Свят и там се беше класирала на шесто място. Демек току що родните медии вече бяха започнали да я наричат „ШЕСТАТА В СВЕТА“  И по някаква ирония на съдбата аз се озовах насред конкурса „Мис България“, не като участничка естествено, а като част от журналистическия екип, отразяващ проявата.

И пристъпих към госпожица Шестата В Света, пък я помолих да се снимаме заедно и когато тя се съгласи, един мой познат ни изщрака двамата.

На снимката се вижда следната картина. Един ухилен  до уши тип се е извил и изкривил някак нестествено над една леко усмихната хубава девойка…, но според езика на тялото докато усмивката на високия кльощав мъж е глупашки щастлива, на хубавата девойка е по-скоро служебна.

И да, тогава цялото човечество в залата в онзи момент беше някъде встрани и на снимката са само ухиленият до уши леко изкривен и надвиснал над момичето мъж и момичето. Ама, е повече от ясно, че след снимката всеки тръгва по пътя си, а девойката в следващия момент е забравила за случилото се. А мъжът още си спомня.

Може да се каже, че тогава си говорихме с Жени Калканджиева на четири очи. И разговорът се ограничи до „Ъъъъ, ще ми позволите ли да се снимам с Вас? Разбира се…Ъъъ, страхотно…Щрак…Ъъъъ, благодаря ви. Моля“

Аналогичен случай в Ню Йорк. От видеото се вижда бърз ръкостис между двамата държавни мъже, единият участник в ръкостискането е наведен, а другият е седнал, ръкостискането свършва, единият става и си тръгва, а другият…ами другият разполага с поредната хубава снимка в личния си албум. Че малко ли е?

Но на ония завистници и зълодяи / злодеи на старобългарски/ , които се хилят подигравателно за ръкостиса в Ню Йорк, ще кажа, че те могат да се ръкостиснат за палците, защото тях никой не ги бръсне за слива и дори един папа не ги е погалил по главите. Ха!!!

На мен ми хареса и мащабното мислене на г-н Борисов. Той каза, че е важно да се инвестира в Египет. Значи аз съм на прав път. Отдавна си купувам египетски картофи от магазина. Направете го и вие.

А дали премиерът е казал същото и на г-н Тръмп??? Нещо от типа на „ние в Залцбург решихме да проведем среща „ЕС –Египет“ и ви съветвам да инвестирате там“. Ще следим новините и снимките и ще стане ясно.





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraskal
Категория: Лични дневници
Прочетен: 94807
Постинги: 83
Коментари: 42
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031