Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2018 18:09 - Отвориха завода за вино на Миню Стайков, но той не може да започне работа
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 489 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Четвърти ден камионите с грозде чакат да бъдат разтоварени

Продължава спорът между ръководството на фабриката за спиртни напитки и Агенция „Митници” за един от крановете в предприятието – може ли от него да се източва безакцизен алкохол

След решението на съда едно от запечатаните предприятия – „Винпром Карнобат”, беше отворено снощи, но служителите влязоха в него, без реално да могат да започнат работа. Продължава спорът между ръководството на фабриката за спиртни напитки и Агенция „Митници” за един от крановете в предприятието – може ли от него да се източва безакцизен алкохол, съобщи Би Ти Ви.

 

Кранът е част от цялата инсталация за производство на спиртни напитки и функционира от пускането на съоръжението в експлоатация преди 18 години, твърдят от управата на фабриката. По думите им от агенцията са разполагали с чертежите за издаване на лиценз.  

 

Според Йовко Йовков, административен директор на фабрика за спиртни напитки съоръжението може да работи без въпросния кран, но няма да има възможност да се правят проверки за изтичане на газ и има опасност от взрив. Кранът се използвал при профилактика веднъж годишно.

 

„Не са спазени изискванията на наредбите и следва да има измервателно устройство. Дебитът зависи от това колко ще бъде отворен кранът. Но при едно сравнително добро отворено положение – вие от клипа, който сме ви предоставили, видяхте, че течността излиза с доста голяма сила”, коментира пред bTV Юлиян Марков, зам.-директор на Агенция „Митници”.

 

От агенцията уточниха, че няма доказателства кранът да е извеждал количества алкохол, установени на пазара.

 

Досъдебно производство е образувано относно нерегламентирания кран, от който може да се източва алкохол, каза директорът на Митница – Бургас Валери Стефанов, цитиран от БНР.

 

Докато спиртоварната остава запечатана, не може да работи и заводът за вино – няма място за новите джибри. „Ние работим на 24 часов режим, така че тези 48 часа през които ние не работим реално могат да нанесат щети на новата продукция за цяла реколта напред”, коментира Димитър Ценов, технолог на „Винпром Карнобат”. Четвърти ден камионите с грозде чакат да бъдат разтоварени.

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1179316
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930