Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2020 14:08 - Докато не приемем Любовта, Мъдростта и Истината за смисъл на Живота, ще ни е трудно да му се радваме.
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1561 Коментари: 11 Гласове:
24

Последна промяна: 24.03.2020 14:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Според скромното ми мнение, когато Човечеството осъзнае собственото си безумно отношение спрямо Природата и Планетата и предприеме съзнателни усилия за нейното разумно стопанисване, пандемиите ще изчезнат.
          Те са просто една последица, естествена реакция срещу човешкото безумие. Те са учители по одухотворяване на Човечеството.
          В момента, в който Човечеството осъзнае основните Принципи и причинно-следствените връзки на процеса Живот и съзнателно приеме разумно отношение към Природата и към Земята, балансът ще се възстанови и тези негативни последици ще изчезнат, защото няма да има нужда от тях.
          Пандемиите, природните бедствия и катаклизми са просто предупреждения, целящи да вразумят Човечеството и да го изведат на по-високо ниво на съзнание, което ще благоприятства Процеса на духовно развитие. Това е целта на Процеса Живот.
          Докато не покажем, че сме си научили житейските уроци, ще тънем в мрака на собствената си глупост и ще си изстрадваме нежеланието да си вадим поуки и мъдрост от Живота.
          Но, ако положим усилия да превърнем Любовта, Мъдростта и Истината в основни устои на своя вътрешен свят и върху тези Божии Ценности изградим своя житейски път,  Животът щедро ще ни дарява своята Светлина и Благодат. И нека бъде Божията Воля в нас и чрез нас!
          Пожелавам на всички ни успех в тези благородни усилия, за да превърнем Земята в по-светло и благодатно место за пълноценен и смислен живот!
                                                                                                                 
                                                                                                                          Огнян Узунов
                                                                                             
                                                                                                        
                                          



Гласувай:
24


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
24.03.2020 15:28
И филосовски текст, и свързан с реалността!
Така е, човек трябва да осъзнае ,че е частица от заобикалящия го свят, а не негов експлоататор!? Във втория случай има и ответна реакция реакция на по- силния!
Няма как да мине без интеракция- взаимодействие, но това трябва да е полезно и за двете страни- внимателно! Иначе се получава ефектът на атомната бомба! Неконтролируем взрив!

Желая ти здраве, приятелю!
цитирай
2. kvg55 - batogo,
24.03.2020 17:06
Говориш за комунистическото общество, но кой знае кога ще настъпи?
цитирай
3. batogo - !!!:))) Благодаря ти за смисления коментар, Иване!
24.03.2020 17:17
Много добре ще се отрази на Човечеството ако разбере и осъзнае дълбоките духовни принципи и ценности, които Бог е вложил в него и в природата, за да започне смирено, с ясно съзнание да ги използва в служба на Висшия Божи Промисъл, целящ хармония, а не да се прави на велик господар, без да има потенциал за това.
Бъди жив и здрав, приятелю!
цитирай
4. lexparsy - Привет бат Ого
24.03.2020 22:15
Твоите думи пак звучат като най-навременната и мъдра проповед която имаме нужда да чуем! Според мен всички трябва да я прочетат, а когато са депресирани и изплашени, отново! И задължително когато са си изгасили телевизора! :-)))
Поздрави и почитания!
Лекс
цитирай
5. batogo - !!!:))) Благодаря ти за осъзнатото съпричастие, Лекс!
25.03.2020 07:03
Като всеки, благословен от Бога с проницателност творец, ти живееш в Любовта, Мъдростта и Истината, което ти прави чест!
Нека са светли и благодатни дните ти!
цитирай
6. get - До 2. kvg55 - Краваров, отдавна сме те разбрали КАКВО ФОРМАЛНО-ЧЕРВЕНО ГОВЕДО СИ ... ?
26.03.2020 11:20
kvg55 написа:
Говориш за комунистическото общество, но кой знае кога ще настъпи?


... ТАКА ЧЕ НЕ Е НЕОБХОДИМО - постоянно повтарящ се ПЪРВО ДА СЕ ХАБИШ - ВТОРО ДА НИ ДОСАЖДАШ С ГЛУПОСТИ !

Човека ти ГОВОРИ ЗА АЛТРУИЗЪМ, ХУМАННОСТ и РАЗУМНОСТ В ОТНОШЕНИЕТО НИ КЪМ ПРИРОДАТА И ЗЕМЯТА ... КОЯТО Е НАШ ДОМ - а ти?
Ми говориш ЗА КОМУНИЗМА, КОЙТО ПОВЕЧЕТО ОТ НАС ЛИЧНО СА ГО ЖИВЕЛИ ... С неговия ЕГОИЗЪМ, ЕКОЛОГИЧНИ И ТЕХНОЛОГИЧНИ КАТАСТРОФИ плюс МОРАЛНО ДВУЛИЧИЕ - което някои наричат СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ МОРАЛ?!

За това КОЕТО ОБЯСНЯВАМ и за да не бъде БЕЗДОКАЗАТЕЛСТВЕН КАТО ТЕБ - посочвам ФАКТОЛОГИЯ ЗА ТЕХНОГЕННИ КАТАСТОФИ от време на най-справедливото общество и държава с име СССР?
1.
29 септември 1957 год в химическият завод «Маяк», недалеч от гр. Кыштым - вследствие на взрив имаме радиоактивно заразавяне на ...;
2.
24 октомври 1960 г. – най-голямата документирана до момента в света кататастрофа.
При изпитание на балистично-междуконтинентална Съветския военно промишлен
к-с;
3.
На 13 март 1961 год. в Киев загиват приблизително 1 500 човека. Вследствие скъсване язовирна стена ПОРАДИ ПРЕСТЪПНА НЕБРЕЖНОСТ. (Нещо подобно, като с нашата във Врачанско, "Сгориград").
4.
На 26 април 1986 год. АВАРИЯ в АЕЦ - Чернобил ... от радиационните последствия бяхме засегнати в частност и ние;
5.
4 юни 1989 год. до град Уфа, челябинска област, става най-голямата железопътна катастрофа в историята на Съветския съюз. Със 575 загинали и още 600 ранени.

И това са само ТЕХНОГЕННИ КАТАСТРОФИ НАСТЪПИЛИ ВСЛЕДСТВИЕ - ГРЕШКА или ПРЕСТЪПНА НЕБРЕЖНОСТ ... Но?

6.
НО ИМАМЕ И СЪЗНАТЕЛНО-ПРЕДНАМЕРЕНО ОРГАНИЗИРАНИ ТЕХНОГЕННИ-КАТАСТРОФИ ... Както е при Тоцките учения на съветските военни, проведени на 14.09.1954 г.? ... при които е ПРОИЗВЕДЕН ЯДРЕН ВЗРИВ, а намиращите се там войници ВКАРАНИ В РАЙОНА НА ЯДРЕНО ПОРАЖЕНИЕ ... Според целите посочени в ПЛАНА НА ВОЕННИТЕ - да се провери ВЪЗДЕЙСТВИЯТА ОТ ПОСЛЕДИЦИТЕ НА ЯДРЕНИЯ ВЗРИВ ВЪРХУ ЛИЧНИЯ АРМЕЙСКИ СЪСТАВ?!
Участвалите тоест ВКАРАНИТЕ ВОЙНИЦИ В РАЙОНА С ВИСОКО радиоАКТИВНО ЗАРАЗЯВАНЕ са 45 000 ?

П.П.
Предлагам да изгледате - този документален филм в който също се упоменават, част от хеногенните катастрофи(и допълват с други) за които ви обяснявам на Адрес:
https://www.youtube.com/watch?v=q1k2nLXqkEE
цитирай
7. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Гет!
27.03.2020 07:39
Натрил си носа на червения натрапник квг 55 с факти и си го поставил точно на мястото му!
Чест и почитания!
цитирай
8. donchevav - Поздравления за чудесния текст - ...
27.03.2020 18:43
Поздравления за чудесния текст - мъдър, добронамерен, истинен в назоваването на причинно-следствените връзки в отношенията между човека и природата.

Човекът винаги се е възприемал като най-висше творение на природата, връх на естеството, "венец на всичко живо", както с тъга отбелязва Шекспир, за да добави: "Не, човекът не ме радва...".
Спомням си една приказка на Ран Босилек - "Лъв и човек". Доста години (а може би и до днес) се изучаваше в училище:
https://chitanka/text/3314-lyv-i-chovek

Когато я чета, винаги преглъщам някаква буца в гърлото. Тъжно ми е за гордия и смел лъв - той може да пребори всяко живо същество, може цяла бука да събори, за да демонстрира силата си пред човека. Но страхливият иначе човек го надхитрява - моли го за помощ и добрият лъв се съгласява, без да усеща клопката със заклещването. Накрая яде бой до премала и едва се спасява. От тази ужасна:) приказка разбираме, че всички животни са поробени от човека, за да му служат, и всички са ужасени от него. Думите на Баба Меца "От човека, братко, по-силен не зная. Той със ум се бори. " трябва да звучат като апотеоз на човешкия интелект, но като погледнеш какви ги върши главният герой в тази приказка, иска ти се да избягаш от честта да се наречеш наследник на рода хомо сапиенс.

Споделям напълно философията на това есе, призива към повече "Любов, Мъдрост, Истина", към спазване на природните и Божиите закони и хармонизиране на отношенията с естеството като единствен спасителен изход за планетата Земя и за нас, хората.
Поздрави, Огняне! Бъди здрав - и ти, и всички, на които държиш!
цитирай
9. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Вени!
29.03.2020 14:54
Всичко, което се е случвало, случва се и ще се случва в живота на човеците е предизвикано от техните постъпки и отношения към Природата, Планетата и себеподобните. Посредством последствията, добри или лоши, благодатни или тежки, Бог ни учи на Любов, Мъдрост, Истина, Благодарност, Уважение и Съзидание. И ще ни учи, докато си научим уроците, за да продължим развитието си ако, разбира се, не прекалим в самодоволството и егоизма си и не предизвикаме собственото си унищожение с неразбирането и неспазването на Висшите Духовни Принципи, които управляват Вселената.
Нека твоята мъдрост носи на теб и всички около теб светлина, здраве и благодат!
цитирай
10. elineli - Привет, Огънче!
31.03.2020 09:49
Написаното от теб ми навя спомен за нещо прочетено отдавна - учителка дала задача на малките си ученици да напишат бележка до Господ. Всички деца я започвали с искам ..., само едно малко момиченце написало - цветята ти са се получили по добре от хората ...
цитирай
11. batogo - !!!:))) Благодаря ти за това слънчево послание, Елинели!
01.04.2020 09:33
Нека Любовта, Мъдростта и Истината са винаги с теб в личния ти живот, за да ти носят много Светлина!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1776171
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41526
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031