Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2020 21:54 - Астрологът Николай Дойнов
Автор: barin Категория: История   
Прочетен: 10260 Коментари: 20 Гласове:
50


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                            Причината да напиша нещо за астрологът Николай Дойнов е, че е бил близък до двама члена от моя род и че на два пъти съм се срещал с него. Той е интересна личност, за която във Wikipedia няма информация. Мога да напиша и има откъде да взема информация, но се опасявам, че няма да срещна разбиране от администраторите. Те оспориха написаното за писателя Иван Бързаков, въпреки че информацията, която поставих беше дадена от негова роднина, при канигита на академик Георги Марков според тях имало конфликт на интереси, не харесаха написаното за цвете омайниче. От друга страна безприкословно приеха информацията за древния шимерски град Лагаш и списъка на  владетелите на Волжка България, което може да се оспори. От астрология отдавна се интересувам, но смея да твърдя, че основното, което съм научил е било от срещата с Николай Дойнов и литературата, която ми е препоръчал за изучаване. Имам направен хороскоп именно от Николай Дойнов. Бил съм малък, преди да започна училикще, когао са дали данните и ми е направен хороскоп. Някъде като съм бил нан 8-9 годинки за първи път съм се срещнал с астролога Николай Дойнов. Разбира се аз като малко дете не съм имал обща тема на разговор с него. С моята леля и баба по майчина линия сме отишли на някакво събиране и сме се срещнали с него. Николай Дойнов е бил близък с моие леля и баба. Освен него има още двама души по-известни, които са били в приятелски отношения с мои по-възрастни роднини: Петър Димков лечителя и Николай Хайтов писателя. Двамата вече не са между живите. Когато преди години във Варна на бул."Осми приморски полк" срещу арката откриваха паметник на Петър Димков и искаха няколко души от военното формирование, в което служа отидох по желание. За тях:
Блогът на barin :: Дългогодишните наши съюзници от Второто Българско царство куманите.
 Отделно за Петър Димков имам тема, която доскоро излизаше на първа страница, след като се напише Петър Димков в Google:
Блогът на barin :: Петър Димков-лечителят
                   Баща  ми, тъй като е бил на висока длъжност в София през последните си три години от службата( 1993-1996 г.) се е срещал с много военни аташета. Практиката по това време е била всеки път, когато се сменя военното аташе, поради изтичане на договорения срок държавата да дава прием под формата на коктейл. На приема рисъстваха всички военни аашета, министъра на отбраната, началникът на Генералния щаб( сега началник на обраната) и неговите заместници. Баща ми се беше сприятелил с китайското аташе и една година по-късно като посети България помня, че му се обади да се видят. 
                       За Николай Дойн ов има информация и дори днес, като разчиствах и сортирах книгите си намерих три негови и се сетих за него. Първо да напиша за втората си среща с него: През вече далечната 1993 г. завърших ВВМУ и  го потърсих. Срещнахме се с него и в продължение на няколко часа ми обясни много неща за астрологията и хороскопите. Принципно зная как се правят хороскопи, но не мога да правя.
Блогът на barin :: хороскопите
                    Николай Дойнов, ученик и последовател на Учителя Петър Дънов е един от най-видните български астролози. Роден е в Габрово през 1904 г., където завършва Априловската гимназия. Следва физика и математика в Софийския университет, изучава философия и естествени науки. С Учителя се запознава през 1922 г. и става близък негов ученик и последовател. Николай Дойнов е един от първите заселници на Изгрева. Като ученик в Младежкия окултен клас на Учителя, Николай Дойнов постепенно навлиза в езотеричното познание; започва да открива скритите връзки и зависимости между различните прояви на Битието и достига до астрологията. Наученото в Школата на Изгрева, прилага в практиката си и постепенно формира своя теоретично обоснована астрологична методология. 
image
              Добър астролог, верен ученик на Беинса Дуно, Николай Дойнов преминава през много обрати на съдбата, но запазва вярата си в духовното и не се страхува да отстоява идеите си, дори когато учението се преследва от властта. Издава книги свързани с астрологията и с историята на Братството. Доживява дълбика старост- умира през 1998 г. на 94 години. Когато се срещнбах с него не съм предполагал, че е бил на 89 години. След ВВМУ ме разпределиха на ракетните катери в Созопол и се върнах във Варна след 3 години- през есента на 1996 г. Не можах отново да намеря Николай Дойнов. По-късно рабрах, че е вече възрастен и не е удобно да го търся. 
               Като ученик в Младежкия окултен клас на Учителя Петър Дънов, Николай Дойнов постепенно навлиза в езотеричното познание; започва да открива скритите връзки и зависимости между различните прояви на Битието и достига до астрологията – древната и вечната т. н. “царска наука”. Тази наука Учителя нарича “физиология на човешката душа” и препоръчва към нейното изучаване да се пристъпва с любов и безкористие. “Без астрология, пояснява Учителя Петър Дънов, вие не можете да обясните отношенията между хората, но ако я изучавате механически, малко ще се ползвате от нея. Трябва да изучавате психоастрология, т. е. отношението на астрологията към душевния живот на човека”. Забележително е, че още през 30-те години на ХХ век Учителя Петър Дънов подчертава необходимостта от поява на астропсихология (синтез на две науки, психология, предимно юнгианска, и астрология, възникнала едва петдесет години след това). Освен това, Учителя разкрива най-дълбоката същност на астрологията, поставя я извън полето на материалистичния мироглед: “Всички планети, Слънцето, Луната, пояснява той, представляват една разумна система. Те са образувани от Разумни същества. Затова тези течения са под контрола на тези Същества, чрез тях те влияят на хората през пространството”.
               Николай Дойнов е написал следните книги:            Небесна механика - 2 книги;
 Астрология из свитъците на древността- 2 тома  
Из летописите на древността- 2 асти;
Звездният миг и човека;
И очите ми видяха изгрева;
Науката на първата човешка раса;
Великото противостоене на Марс.       
             Николай Дойнов размишлява върху наученото в Школата на Изгрева, прилага го в практиката си, прави проучвания (сравнява множество хороскопи с характеристиките на техните носители) и постепенно формира своя теоретично обоснована астрологична методология.                  От всичките книги имам три: " Звездният миг и човека", "Великото противостоене на Марс" и " И очите ми видяха изгрева".
               Мисля, че съм чел само втората от тях. За последната по заглавието ми се струва, че е свързана с Бялото братство. 
                   Ето какво пише за Николай Дойнов в рубриката" Българските астролози":
 
НИКОЛАЙ ДОЙНОВ

 

Николай Дойнов е един от най-видните и самобитни български астролози. Оригиналните му трудове в областта на астрологията, окултната философия, френологията и хиромантията са добре познати в десетки страни по света. Възгледите му поразяват с блестящата си логика, съчетала в себе си древното мистично познание с най-новите научни открития. Животът на този лъчезарен човек е низ от възходи и падения, борба за преодоляване на безбройните препятствия, които съдбата му отрежда по пътя към нравственото съвършенство.

Роден е в Габрово през 1904 г. След завършването на Априловската гимназия следва физика и математика в Софийския университет, изучава философия и естествени науки. С Учителя Беинса Дуно се запознава през 1922 г. и става близък негов ученик и последовател. Успехите му като търговец на едро го превръщат в милионер, но след 1944 г. новата власт му отнема всичко – стоки, имот, пари, книги и го изпраща за близо три години в Белене. Въпреки всичко в душата му не остава и капка озлобление. До края на земния си път през 1997 г. той е светилник, който осветява пътя на хиляди хора устремени към духовните светове. Николай Дойнов е един от първите предвестници на епохата на Водолея, която ще обедини в едно наука и религия, дух и материя. Предлагаме ви една от неговите беседи.

 

Окултните знания

Окултизмът, езотериката всъщност представляват комплекс от скрити, тайни знания за човека и за Вселената. Те отразяват напълно реално съществуващи взаимовръзки и зависимости. Но защо тогава в продължение на хилядолетия тези знания стават достояние на толкова малко хора?

Понякога при мен идва човек и ме пита: “Толкова много се интересувам от езотеричните науки, изчел съм стотици книги, но сякаш нещо отгоре ме спира, не ми “дава” това познание. Защо? ”Да, действително, на някои хора не само, че не им се “дава”, но и често жестоко биват наказвани за любопитството си. Астрологията, хиромантията, френологията, нумерологията и всички останали окултни науки се пазят в тайна от посветените, защото те дават в ръцете ни едно изключително силно оръжие – пълно познание за човека срещу нас. Например, щом видя, че ръката на някого е костелива, прилича на паница, веднага разбирам, че това е свидлив човек. Но ако обикновените хора можеха да разпознаят това по ръката, ще започнат да му се присмиват, да го дразнят. А това не е позволено. Затова окултните знания стават достъпни само ако човек е достатъчно нравствено и духовно издигнат (това няма нищо общо с образованието и социалното положение).
image

Има един велик и неотменим закон – законът за кармата. Ако в миналия си живот си вършил тежки престъпления, никой няма да ти позволи през този да се ползваш и облагодетелстваш от тези знания, нито да черпиш информация и решения от Висшия разум.

В човешкия мозък има две вещества – сиво и бяло. Нито лекарите, нито другите учени могат да отговорят на въпроса какво всъщност представлява бялото вещество, за какво служи. Самият факт, че се намира в човешкия мозък – едно от най-съвършените и сложни творения на нашата планета – красноречиво говори, че то има  някаква важна функция. Но каква?

Истината е много проста, въпреки че все още много учени я смятат за странна и неприемлива. Бялото вещество в човешкия мозък има или може да осъществи връзка с един идеален, Висш разумен свят, в който всички проблеми, които вълнуват човека могат да намерят своето решение. Когато един нравствено и духовно издигнат човек търси решение на някакъв въпрос, бялото му вещество влиза във връзка с този Разумен свят и му поднася решението. Разбира се, само ако това вещество е достатъчно организирано и облагородено.

Ако правейки хороскоп на някого, установя, че има съвпад на Меркурий с Нептун плюс добър интелект, веднага разбирам, че той може да бъде гениален, защото може да установи връзка с Висшия Разумен свят и да намира решение на проблемите си. Така са направили откритията си и Айнщайн, и Нютон, и много други гении.

Как Висшия разумен свят разбира кому да се “даде” и кому – не. Ние не сме създадени само тук – на Земята.Всеки от нас има и своето звездно тяло.Именно него изследва истинската, научна астрология.Тоест нашето истинско “Аз” ясно и отчетливо е проектирано някъде далеч в пространството. Всекиму се иска да намери решение на проблемите си, но там, горе, Разумният свят поглежда звездното ти тяло – аха, тук има квадратура между Меркурий и Нептун, или пък друга някоя неблагоприятна квадратура или опозиция, значи на този човек не можем да му дадем истината, не е дорасъл до нея!И въпреки че сега завесата се приповдигна и за тези неща доста се пише и говори, бъдете сигурни – истинските стойностни окултни знания ще останат скрити за нравствено несъвършените…

      Освен за него има информация за Иван Антонов и Влад Пашов. Тях двамата не съм ги чувал. По-късно също имах срещи на места с хора, свързани с астрологията: През зимата на 2009 г. се срещнах с Румен Колев на едно заведение, близо до дома ми. Исках едно уточнение за хороскоп на мой приятел. Вследствие разговора Колев се убеди, че имам някакви познания и ме покани в курса, който води. За съжаление трябваше да откажа, защото точно в тези два месеца и половина трябваше да се подготвя за кандидатстване във Военната академия. През миналата година астроложката Антоанета Георгиева направи хороскоп на сина ми. Исках да ми направи на двете племеннички и на един мой приятел, но не стана. През есента на 2019 г., когато трябваше да дойде във Варна, за да води курс времето съвпадна с балотажа на изборите. Сега към края на април, поради обявеното Извънредно положерние курса се отмени. Може да се надявам, че през септември нищо няма да попречи. 
image
                   Не се наемам да твърдя дали Николай Дойнов е бил най-добрият астролог в България, но със сигурност е бил сред добрите. 
               Николай Дойнов е от астролозите, които внимателно, с удивителна бързина и точност изготвят хороскопа. Според него е важно това да става “на ръка”, не само защото в по-голямата част от времето, през което той е работил, не са били познати днешните технически средства. По думите му (изказани през последното десетилетие на миналия век и отправени към астролозите от позицията на неговата патриаршеска възраст) построяването на хороскопа по този “жив начин”, без помощта на технически средства, е особено важна част от работата на астролога, защото така той прави по-добра връзка с конкретната индивидуалност и има по-голяма вероятност да открие точния ключ към интерпретацията на картата. Това специално отношение на Николай Дойнов към направата на хороскопа някак напомня духовната практика на будистките монаси, изработващи в дълбоко мълчание сакрални символи от пясък. “Символите са езикът, на който Духът говори” – казва Учителя Петър Дънов. А какъв друг, ако не символичен, е астрологичният език и нима той не е онази жива невидима връзка, по която протича диалогът между Земя и Небе? И астрологът, в своята висша духовна концентрация, не е ли той – разчитащият знаците – Посредникът, Преводачът, който помага на загубилите посоката да си припомнят точно това: пътя към себе си, към другите, към Бога.
image

                Ето някои неща, казани и написани от Николай Дойнов, които се различават от общоприетите твърдения; " Въпреки, че научното изследване на Дойнов е направено още в началото на 90-те, нито църквата, нито историческата наука могат да го обяснят. Нещо повече – те мълчат по въпроса. Според официални исторически и православни сведения, Рилският светец произхожда от бедно селско семейство и е роден в бобошевското село Скрино. Николай Дойнов обаче, оборва този мит около произхода на Свети Иван и в изследователският си научен труд твърди, че: "…всички тези лъжи битуват в съзнанието на повечето българи до ден днешен.”

                  Според Дойнов идеите на богомилите са се стрували опасни на църквата по онова време, след като и до днес всички писмени паметници, свързани с тях, все още най-строго се охраняват в хранилищата на Ватикана и остров Малта.

Дойнов разкрива в трудовете си, че „истинският идеолог на богомилството не е онзи обикновен поп Богомил, а синът на цар Симеон - Боян Мага.”

Ето какво пише в труда си българският учен: „По време на учението си в Магнаурската школа синът на Борис І - Симеон, се залюбил с византийската принцеса. Мислел да се ожени за нея, но баща му поверил престола на другия син, Владимир. Симеон преценил, че това го лишава от възможността да поиска ръката на любимата си и се оженил за дъщерята на куманския цар, който по това време дошъл при Борис по държавни дела. От този брак Симеон имал двама сина - Иван /Рилски/ и Михаил. Но когато по-късно Борис І сваля от престола Владимир и възкачва на него Симеон, преградите между него и византийската принцеса вече отпадат и скоро тя му става жена. От този втори брак се раждат още двама сина - Боян/Мага/ и Петър.

Царският син Боян следвал школите в Багдад и Цариград, изучавал окултни науки във Вавилон и Египет и понеже имал благороден и остър ум, изучил всички философски учения, усвоил много тайни и лечителски методи. Огромните му познания и личният му опит като представител на висшите кръгове му позволили да осъзнае колко бързо истинското Христово Учение било изкривено и приспособено към нуждите на управници и духовници, а самият Христос от вестител на Любовта и свободната човешка воля бил превърнат в средство за сплашване и подтискане, за опазване властта на владетелите и техните първи помощници - духовенството.

Когато се върнал в България, Боян излекувал от тежка болест дъщерята на поп Богомил, а той в знак на признателност и преклонение започнал да проповядва идеите му сред народа... Един от най-верните последователи на Боян Мага е брат му - Иван /Рилски/. Той приел учението му с голяма искреност, напуснал двореца и със съдействието на други богати съмишленици построил Великата рилска обител, превърнал я в духовен център на чистото Христово Учение.

Брат му Петър, който вече се бил качил на българския престол, получил инструкции от Цариград да вземе остри мерки срещу разпространението на богомилството. Започнали се страшни гонения, лумнали клади. Петър искал да се срещне с Иван Рилски и да го убеди да се откаже от идеите си, но Иван въобще не го приел и продължил делото си докрай."

Николай Дойнов обаче не оборва преданието, което и до днес се разказва като легенда, за точно тази, така жадуваната среща на цар Петър с Рилския Чудотворец. Според астролога обаче, тази среща е трябвало да се състои не като между цар с отшелник, а между двамата родни братя - Иван и Петър."

 




Гласувай:
52



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hranislav - Много
03.05.2020 22:36
Много интересно. Благодаря, Барин.
цитирай
2. ivoki - Дънов е ертик отречен о БПЦ
03.05.2020 23:47
Дънов е ертик отречен о БПЦ
цитирай
3. emelika - Една малка корекция, Барин – Николай Дойнов умира не 1998г. , а на 3 октомври 1999
04.05.2020 01:15
Вергилий Кръстев пише за Николай Дойнов в „ Изгревът“, том 15, както и някой от спомените на Дойнов. Там са публикувани „ Звездни вечери на „Изгревът“ и „И-Саабей- Бен -Аадес“ /бащата на астрологията/. С тях се поставят началото и основите на астрологичното познание, предадено от Николай Дойнов. Разговорите са по магнетофонни записи. Дойнов се явява прероденият баща на астрологията, по думи на Учителя Беинса Дуно а и самият него. Единствено пред Кръстев той се е отварял и както се е изразявал, в обсега на неговото съзнание, да говори свободно за астрологията. Благодарение на неговите настоявания, въпреки че се е дърпал в началото, пише ръководство по астрология, защото мислел, че няма да се справи. В ръководството включва онези идеи които има от Учителя за класическата астрология. При този разговор Дойнов вече смята, че публикуваното от последователите на Учителя преди 30 години е вече остаряло. Астрологията е динамична наука, но подчиняваща се на своите си принципи. За да си свери часовникът с чуждите автори по това време кара дъщеря си Ина да му преведе от немски една астрология и чак тогава сяда да пише. Така се и появяват Астрология част 1 и 2, както и Практическа астрология. В том 19 на „Изгревът“ излиза „Звездният миг на човека“ и „Науката астрология древна и млада“. Духът който ръководи го има само в астрологията поместена в „Изгревът“ , но не и в отделните , новоизлизащи и прередактирани книги. Николай Дойнов има една система и според транзитиращите планети изважда за всяка година аспектите, които ще окажат влияние. А от пресказаните по години събития на Кръстев, се случват абсолютно точно, като годината на бракът и разпадането му на следващата, прогнозите му са от 1 до 84г..- предпорагаема пределна възраст .
Астрологичните му прогнози са удивително точни. Виждала съм негови такива собственоръчни на съратници на учителя, запазени от потомците им.
цитирай
4. barin - Благодаря, Храниславе, како и за ...
04.05.2020 05:51
Благодаря, Храниславе, како и за това, че ме добави в "Любими". При срещата с Николай Дойнов говорихме само за астрология.
Поздрави!
цитирай
5. barin - Вярно е, Иво, че Православната ц...
04.05.2020 05:54
Вярно е, Иво, че Православната църква отрича Петър Дънов. За Дойнов писах, защото е бил близък с мои роднини. От всички единствено леля ми, която наскоро почина се увличаше от бялото братство и често спорихме с нея.
Поздрави!
цитирай
6. barin - Здравей, Елена. За Дойнов зная, че е ...
04.05.2020 06:00
Здравей, Елена. За Дойнов зная, че е преродения Саабей- голямо име в астрологията. Поне така ми обясняваха. За смъртта му не зная точно кога е била. Мислих, че е птрез 1997 г., но на повечето места даваха 1998 г. Може да е и 1999 г., както пишеш. За това, че пределната възраст е била 84 г. зная от едно друго място- при разказа на уредниците на една изложба във Варна миналата година. Затова дори написах тема:
barin/history/2019/11/15/periodite-ot-jivota-na-chovek-spored-starite-bylgari.1682723
Не се познавам с неговите наследници и не зная нищо за тях. Благодаря ти за информацията, която даде. Трябва тези, които четат темата да обърнат внимание и на твоя коментар. Ако имаш още него по темата-пиши.
Поздрави!
цитирай
7. emelika - Барин,
04.05.2020 08:15
Няма разминаване. Същото казвам, но с цялото име - Саабей - Бен - Аадес. Дойнов пише за него. Живял в Едем, сегашния персийски залив.Нарекъл народа там Халдей - стремящ се към светлината.Всестранно и задълбочено запознавал своите ученици с астрологията, както и със зодиакалните съзвездия, със символите и съответните легенди, отразяващи естеството на силовите течения, излизащи от тях. Чрез легендите човекът от народа по-лесно и по-ясно е можел да разбира дълбоките истини. Символите на зодиакалните съзвездия са запазени и досега, а много от легендите, свързани с тях, са изгубени, други са преработени от гърците и нагодени към техните божества и религиозни разбирания. Саабей е дал имена на планетите, които отразяват същественото от тяхното влияние. Така например за планетата Меркурий той е дал името “Биб-Бу”, което на халдейски език значи човек, който бързо схваща и разбира; а това е най-характерното влияние на тази планета върху човека. На Венера е дал името “Дил – Баат”, което ще рече човек, който обича – любящ човек. На Марс е дал името “Зил-Батуни”, отговарящо на човек, който воюва и граби. На Юпитер е дал името “Мулу – Баб-Бар”, което ще рече подобен на Слънцето. На Сатурн Саабей е дал името “Каин Ману”, което - злият човек. С това име Саабей създал легендата за Каин и Авел, отбелязана в Библията. С тази легенда той е показал съдбата на малката група хора от Великата Първа раса в Атлантида – Авел, тъй като събитията станали на този континент, са били в тясна връзка със съдбата на земята Едем. Та затова и имал тези знания за големия астролог - като прероден.
И тъй като е роден на 1.12. 1904, то годините му до датата на кончината се наброяват 94. Ако се брои без датите излиза крайната година 1998. :)
цитирай
8. barin - Благодаря ти, Елена. Малко съм з...
04.05.2020 09:29
Благодаря ти, Елена. Малко съм забравил информацията за Саабей от преди години. Написала си коментара изчерпателно.
цитирай
9. bven - Хубаво е, че пишеш за малко известни на всички българи, барин.
04.05.2020 10:00
Аз съм чела някои книги на Дойнов - тези, които са в електронен вид и определено има какво да се научи от тях. Цяло щастие е човек да се е докоснал до тази светла личност.
Хубав ден !
цитирай
10. rosiela - Барин,
04.05.2020 12:17
много интересен материал. Не знаех за този астролог и ми беше много полезно. Не знаех, че е бил и ученик на Дънов, но за други ученици зная.
Наистина не всеки трябва да борави с астрология и хиромантия.
Относно Богомилите казваш също много верни неща. Лично Дънов обаче казва приживе / а той е бил известен с това да спира неочаквано на улицата и да се шепне с Бога, което изумявало учениците му/, че заради зверствата спрямо тях ни се връща кармата 500 години турско робство. И това е така, те са бягали чак във Франция от нашите земи, щото печените французи насмалко да си ги изкарат техни. Но един учител - французин, Мишел Муние, доказателствено оспорва този факт в три тома, че произходът им е български. Хубаво, но не щат да издадат книгата във Франция. Ти да ги видиш французите - националисти. И тогава моята преводачка му помогна да я издаде в Лулу, там, където аз издавам моите книги. Разграбваше се на мига от българи по света. И аз я имам, тя преведа два от трите тома и на български. Купуваше се и на български, и на френски. За третия том не успя, остаря, закъса със здравето и вече е починала разбрах. Казваше се Невена Керемедчиева. Но приживе оставила на колежка да преведе и третия том за богомилството от Мишел Муние и мисля, че е сторено. Но аз не я познавам и нямам този том.
Също така Муние доказва, че приказките на братя Грим имат български корен. Преплетено е в същите книги като друга тема.
Просто искам да допълня, доколкото мога, този твой крайно интересен материал.
цитирай
11. vled - от Vled, Здравей, Барин,
04.05.2020 16:55
Интересен е този материал, засягащ „звездните материи” и „звездното познание”, към които човек се стреми от хилядолетия. Какво има извън това което виждаме и усещаме със сетивата си?...
Докато астрологията и всички останали окултни науки се занимават със света на въображаемото като КАРМА, МАНТРИ, ЧАКРИ, ПРЕРАЖДАНЕ и други недоказани чудесии има още един феномен, който се докосва до езотериката, но за разлика от нея има своето чисто МАТЕРИАЛНО ИЗРАЖЕНИЕ, което го виждаме с очите си, когато махалото или багетата се завърти на ляво или на дясно.
Днес този феномен на ДВОИЧНИЯ КОД се нарича Радиестезия, а най-древните – Траките са го наричали ВРАЧИНИ. От там идва и останалите и днес думи ВРАЧ и ВРАЧКА, което най-общо означава ЛЕЧИТЕЛ, ЛЕЧИТЕЛКА.
Най – ценното в Радиестезията не е това, че могат да се намират води, руди, дори хора на терен или по карта или скица, а приложението му в медицината. Днес когато се сблъскваме с един прост вирус човечеството разбира колко е безсилно и даже смешно в самооценката си за величие, базиращо се на последните постижения в технологиите и света на материалното, докато все още не знае почти нищо за причинителите на много болести като Рака, Спина, Алцхаймера, Множествената склероза и много други, за които медицината е безсилна и си е измислила без никакви доказателства удобна ниша за около 80 болести, които нарича Автоимунни заболявания…
За древните елини Тракия е земя на лечители, магьосници и вещици. Това отлично се обяснява с тракийските дума ВРАЧ, ВРАЧКА, които във времето са се превърнали в двусмислица. Като се започне от известните лечители безсребърници Козма и Дамян, от богомилите - лечители и най-известният от тях Василий Врач, св. Иван Рилски – патрон на днешните български медици, продължим с неизвестния Свети Врач, на когото е кръстен днешния град Сандански, добавим и селото Световрачене до София, можем да си дадем сметка защо и днес България е земята на нестандартната, алтернативна медицина, а и на феномени като Ванга...
цитирай
12. barin - Здравей, Татяна. Случих в непод...
05.05.2020 09:55
Здравей, Татяна. Случих в неподходящ момент да се срещна с Дойнов. Първият път бях съвсем малък, а вория той беше на възраст.
Поздрави!
цитирай
13. barin - Здравей, Роси. За богомилите не...
05.05.2020 09:58
Здравей, Роси. За богомилите нещата, които съм писал са верни. Те не са идеални и в много отношения мога да ги критикувам. Например нА Бялото братство не харесва, че поставят Петър Дънов по-високо от Исус Христос. При срещата с Николай Дойнов се ограничихме да говорим само за астрология. Не стана дума за Изгрева и Бялото братство. Аз знам, че ой освен че е сред най-добрите български асролози е и последовател на Дънов.
Поздрави!
цитирай
14. barin - Здравей, vled. Късно отговарям на ...
05.05.2020 10:03
Здравей, vled. Късно отговарям на теб, както и на предните два коментара, защото сега се връщам от дежурството. Благодаря за информацията, която даваш. Аз се постарах да напиша за Николай Дойнов главно от срещата с него и от разказите на моите роднини, които вече не са живи. Моят хороскоп е направен преди много време именно от Николай Дойнов. Сегашните астролози не пишат, а диктуват хороскопите, както се случи с този на сина ми.
Поздрави!
цитирай
15. batogo - !!!:))) Поздравления за качествения постинг и духовната тема, приятелю!
05.05.2020 10:39
Този твой роднина наистина е един достоен ученик на Учителя Петър Дънов /Беинса Дуно/ , чието учение е благословия за България и българите, защото представлява изповед на Истините, съставляващи същинското Христово Учение и Съзнание, отстоявано от Богомилите, които са едни Достойни Българи, Последователи на Христа, отстояващи Морала, Етиката и Духовността, проповядвани от Него, въпреки репресиите, мъченията и изгарянията, на които са подложени от тъй нареченото православие.
"Николай Дойнов е един от най-видните и самобитни български астролози.
Оригиналните му трудове в областта на астрологията, окултната философия, френологията и хиромантията са добре познати в десетки страни по света. Възгледите му поразяват с блестящата си логика, съчетала в себе си древното мистично познание с най-новите научни открития. Животът на този лъчезарен човек е низ от възходи и падения, борба за преодоляване на безбройните препятствия, които съдбата му отрежда по пътя към нравственото съвършенство."
Нека Божията благословия е винаги с теб, Ванка!
цитирай
16. barin - Здравей, Оги. Аз имам много добри ...
05.05.2020 10:45
Здравей, Оги. Аз имам много добри впечатления от знанията на Николай Дойнов. Добре се получи, че няколко потребители добавиха още информация. Много съм доволен, ако някой напише още нещо по темата, а се е случвало да вдъхновя няколко потребители да напишат подобно нещо. Аз често търся за личности, за които ням достатъчно информация. Нека разкриваме историята и етнографията на България.
Поздрави!
цитирай
17. barin - Здравей, vled. Диктуването нан ...
06.05.2020 17:12
Здравей, vled. Диктуването нан хороскопите не става по телефона. Първо давам на астроложката данните и след няколко месеца, когато дойде във Варна за водене на курсове се срещнахме. Тя ми разказваше по звездната карта в мига на раждане, а аз записвах. Според мен на добрите астролози и повече от половината се сбъдва. Има много събития, които зависят от някои фактори и не може да се предскажат с точност. Бъдещето ще покаже колко е познала.
Поздрави!
цитирай
18. kolevdobri - Има ли...
22.05.2020 13:05
ivoki написа:
Дънов е ертик отречен о БПЦ

...някой свестен човек, който да не е отречен от църквата?
цитирай
19. barin - Здравей, Гери. Интересувам се от ...
06.06.2020 05:48
Здравей, Гери. Интересувам се от астрономия и астрология. Миналата година посещатих една сбирка във Варна. На два пъти се отменя идването на астроложката, която трябва да ми направи хороскопите на племенничките ми и един близък приятел. Тя ми направи за сина. Аз не си внушавам ден за ден какво пише, защото на дневни хороскопи не вярвам.
Поздрави!
цитирай
20. barin - Здравей, Гери. Моите роднини имат ...
08.06.2020 05:36
Здравей, Гери. Моите роднини имат хороскопи и съм се заел и аз да осигуря на следващите. Тъй като познавах Николай Дойнов , а сега и още една астроложка затова съм се насочил към тях. Астрологията в древността са я наричали"Царската наука", но времената се менят и сега не е така.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: barin
Категория: История
Прочетен: 3644861
Постинги: 423
Коментари: 5974
Гласове: 67332
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031