Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2016 16:54 - Лъжата за българската история се повтаря от 100 години. И това не е случайно – 2 част
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 2166 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.09.2016 16:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Лъжата за българската история се повтаря от 100 години. И това не е случайно – 2 част  imageОт българските царе тръгва пътя на Атонската монашеска република/сн. НП

  http://www.zahariada.com
  • 01.09.2016 • 16:30
  • ;
  •  

В редакцията ни се получи писмо от наш зрител преди известно време, редакторите на предаването го бяха отделили, за да проучат част от твърденията в него. Днес, година по-късно, темата за лъжите в българската история виси като дамоклев меч над опазаването на националното ни достойнство. Ще публикуваме писмото на нашия зрител в две части и ако той прецени да се свърже с нас ще оповестим и името му. Авторството на публикацията е непроменено и без корекции. Следва текста в оригинал – част II:

Аз лично си мисля, че на Ганчо Ценов наистина сериозно са му повярвали в Германия. Хитлер не е третирал българският народ като славянски. А нацистите са имали една организация АНЕНЕБРЕ в която хората, които са работили там са разбирали от история. И междувпрочем, има няколко района в България, в които още се пази спомена за немските научни експедиции на Третият райх. А екипа на предаването добре знае какво са търсели експедициите на окултните организации на Райха. Но това също е друга тема.

imageАдолф Хитлер е бил запален окултист и вярващ в съществуването на древни цивилизации/сн. img.rt.com

Продължавам по темата. „Произходът на българите и начало на българската държава и българската църква“,  чийто автор е Ганчо Ценов не може да се намери в България. Аз поне лично не съм успял да я намеря. Тя се продава в луксозни издания за по 300 евро в Германия например и предполагам в някои други западни държави. 25 години след като комунизма си отиде неговите книги още не се издават в България. Лично аз не съм попадал на пълното издание, което е без съкращения. Наскоро чух, че само в една книжарница близо до площад „Славейков“ я има, но не съм имал възможност да проверя. Той е бил обявен за фашист и националист заради това, че в книгите си доказва, че българите са коренното население на Балканите. Самият той казва следното : „Противниците на моята теория не ме атакуват по същество, а ме обвиняват в национализъм.” Може би в случая не цитирам точно, но смисъл е същият. Тъй като противниците на Ценов не са можели да го оборят с научни аргументи, просто го обвинили в шовинизъм и национализъм. Така ли се прави наука и се пише история ?

Подчертавам че професор Ценов е бил уважаван историк в Западна Европа и учен. Историята, която е написал е призната от германски специалисти и  не му е дошла на ум медитирайки в калифорнийската пустиня. Не е получавал „свише” тази информация а я е търсел, записвал, и анализирал, пътувайки в редица държави. Накрая е стигнал и до архивите на Ватикана. Голяма част от фактите, за които г-н Маджаров спомена в предаването са написани преди повече от 80г. и са били  признати в много научни среди. Между другото последното предаване ме провокира да напиша това писмо.

imageРезиденцията на папата във Ватикан сити крие хилядолетни тайни/ сн. НП

Освен Ганчо Ценов, има и други професори и историци които се опитват да пробият стената но не им позволяват. Преди време попаднах на интервю с един български историк. Той обвини в национално предателство сума историци. Обвини ги в премълчаване и изопачаване на българската история. Изреди много, може би над 40-50  признака на съвпадение между траките и така наречените „прабългари”. Не си спомням името на професора, но ми направи впечатление изказването му, че той и още 15 учени и историци са се обединили около идеята за преразглеждане на историята. Лошата новина е, че това бе преди около 6 – 7 години и от тогава нищо не съм чул по въпроса. Но съм склонен да вярвам, че не само не им се оказва съдействие от институции и повечето медии, а вероятно им се пречи. Напомням, че книгите на Г. Ценов 25 години след прехода не се издават в България в пълно издание, а ни заливат със всякакви други лъжи.

Има редица спекулации с нашата история и произход. Включително ни се набива в съзнанието и една друга теза, че понеже държавата ни е била на кръстопът и който е минал от тук си е оставял гена. Ще ви разкажа един пример  :

Факт е, че при изследвания на генотипа на българското население е доказано, че нямаме нищо общо нито с гръцките гени, нито с турските и че нашия генотип е различен от другите народи.

Проблемът е не в гените, а в душата на нашия народ. Тя е болна.

imageКостницата на българските монаси в Света гора в Атон, съхранява паметта на отдадените роду/сн. НП

Иначе несъответствия в тезите  на  така наречените ни историци, колкото иска човек, само да чете между редовете. Ето един пример от пътепис писан  през 1870г. касаещ една интересна местност :

“извор, при който се намира един изкусно изработен мраморен глобус (кълбо) до 100 оки тежък и от двете му страни са вдълбани по една ръка с отворени пръсти”. В непосредствена близост се намирала гора, в която растяла самодивската билка росен. Там всяка година през русалийската седмица се събирали много болни, които лежали по една нощ в росена в търсене на изцеление (Захариев 1870, 78). За странния паметник край извора не се споменава нищо в по-късните съобщения – той вероятно е бил унищожен още в годините на турското робство. Както П. К, така и И. Б. обаче потвърждават сведенията на С. З.  за устойчивостта сред околното население на древните езически вярвания и ритуали, свързани с това място.“  и четеш няма как да не се попиташ, хем говорят за тракийско светилище, тракийски обичаи и обреди и хем местно население, което ще да е претопено от славяни и смесено с не знам на кой генофонда, изведнъж си държи на стари вярвания и тракийски обичаи от незапомнено време. Може и да ми е слаба тезата в случая, но когато нещата се подредят и систематизират картината става по-различна. Защото обичаите, народният бит, езика могат да говорят също като книга. Тях никой не може да затвори в архивите в подземията на Кремъл например. / Самите руснаци признават, че ако се отворят тайните архиви на Кремъл от времето Руската империя, историята на Европа трябва да се пренапише. Изразът съм го запомнил от книгата „Война без изстрел” от руски автор. /

Други интересни моменти за които не се говори или са теми „табу” за нашите историци :

Интересен е случаят със сборникът народни песни „Веда – Словена” от началото на века, в който са отразени редица песни на населението в Родопите. В тези песни се пее за Великото преселение на народите, за индийският бог Вишну, и други странни събития и имена. Половината специалисти в Европа застават зад тезата, че песните са автентични, и са доказателство за това че българите са коренно население на Балканите. Най-големият противник на тезата за тяхната автентичност е един френски професор, който е заявил, че даже няма да ги прочете защото според него нямало смисъл. Но въпреки това ги обявява за измислица ?! И за съжаление, точно той е подкрепен от някои видни  българи по онова време.

image

Друг премълчаван факт е, че траките са имали писменост и до ден днешен така пише в учебниците :траките нямат писменост. Професор Стафан Гайд доказа, че траките са имали писменост и тя предхожда египетската. „Тракийското писмо е абсолютно аналогично и предшестващо египетското. В Египет има абсолютно същите пиктограми, които са идентични на тези у нас. Не говорим за подобни – а за абсолютно същите, създадени две хиляди години по-късно. В Египет не ги е имало, когато в Тракия са били създавани. Изводът е логичен – писмото е възникнало в Тракия, пренесено е в Египет, където е доразвито.”

И какво правят нашите историци, когато по телефона се обаждат историци от Британският исторически музей и се интересуват от спомената тема … нашите историци заявяват, че такова нещо няма… От край време има данни, че тракийски племена са дали началото на първите египетски династии. А в самият Египет има район в който до преди няколко години са се правили ….гайди… идентични с  родопските гайди. Информацията бе публикувана за това преди години в мрежата.

Сам по себе си този момент дава повод за интересна теория свързана с историята на тайните общества и езотериката. Ваша гостенка археоложка, в много интересно предаване спомена за Хермес, най-почитаният от елита на траките –гети.

imageЛедендите за Атлантика сочат няколко локации/сн. Wikipedia

Хермес, наричан още Хермес Трисмегист, както и Тот Атланта е този, който според езотерични източници е дал началото на египетската цивилизация. В самият „Изумруден скрижал” на Хермес Трисмегист се споменава, че той Тот, след потъването на Атландида, което не е станало за един миг,  е заминал на юг и е достигнал при народа на Хем / египтяните/ и ги е научил на много тайни. По този въпрос има още доста интересни неща, но не искам да рискувам да досадя с и без това вече доста дългото си писмо.  Честно казано на тези нещата, попаднах благодарение на вашето предаване. В едно от тях г-н Димитър Недков, на въпрос на зрител знае ли какво е Кибалион, отрече да е чувал. Изучавал съм езика на тялото и ми се стори, че той премълча нещо. Което възбуди любопитството ми. Разтърсих се какво е това Кибалион и след като го намерих, смятам че няма как Д. Недков да не е чувал. Кибалион е сред настолните книги на много „ученици” по пътя им към посвещение, в тайни общества като Розенкройцери, Франкмасони и др. Според езотеричните източници, наследството на Хермес което е оставил / и което е близко до смисъл до това което разказа вашата гостенка за ритуалите и вярванията на гетсктите жреци и елит / е дало основа за написването на Кибалион.  Относно древната цивилизация в района на Варна и заговора против нашата история и потопа в Черно море. От край време от морето край Варна се вадят странни и древни артефакти.

imageАртефакти свидетелсващи за развита цивилизация по нашите земи преди 8000 години /сн. книга „Черноморската Атлантида“

Повечето от тях заминават по каналите за антики в чужбина. В скоба ще, кажа че каналите за износ на антики преди 1989г. са били организирани от държавата и според мен това не е случайно. Тогава също и като сега се е криела историята ни и свързани с нея артефакти. Това, че върху древният Севтополис е построен язовир също не е случайно. Но морето крие още  много тайни. Над плажа на Иракли има висок хълм. Всеки който се покачи на него при хубаво време може да види огромни каменни блокове останки от мегалитни съоръжения, които продължават на вътре в морето. Никой ли не ги е виждал през всичките тези години. Защо никой не се е опитал да ги изследва? Плажа там е девствен и природата трябва да се пази. Но ако залитна в сферата на конспирациите, щях да си помисля, че може би някой се е сетил, че ако построи голям хотел точно там от високите етажи, при спокойно море  щеше да лъсне като на тепсия какво се вижда навътре в  морето.

imageЛегендите мълвят за намеса в опорочаването на българската история от гръцката църква и управници стотици години преди Възраждането/сн. НП

Следващият пример. Приятели на моя баща, са видели с очите си преди много години, как от Пантеона в Гърция са били извозвани останки и на други храмове, които днес там не съществуват. Останки от храмове на друга култура, тази на Пеласгите, тракийско племе за което Раковски пише, че българите са негови потомци. Целта на гръцката държава е да бъде заличена всяка следа от други цивилизации в днешна Гърция, за да не се допуснат никакви диспути за това елинската култура взаимствала ли е от други народи знания, обичаи и религия. Но все пак гърците не успяха да си присвоят всички знания и културно исторически наследства от други народи за които твърдят, че са техни. След разчитането на клиновидното писмо от плочките в Шумер и Вавилон се оказа, че голяма част от знанията на Питагор по математика са получени именно от Вавилон и това вече е доказан факт.

От свой приятел съм, чувал, а съм попадал и на статии по въпроса,  че редица от топонимите в Гърция до ден днешен носят български имена или имена с български корени. А на много такива имената просто са обърнати на обратно като например : било – олимп. Все пак на гърците им е трудно да кажат „б”, както и на арабите, но и това е друга тема.

imageВестник Работническо дело пропагандираше тезите на Политбюро

До ден днешен има хора които помнят още през 70-те години на миналият век, как хора от Политбюро са ходели на иманярски разкопки на Перперикон. Още тогава е бил известен. Помнят защото бащите им са ги посрещали и са отговаряли за почивната база в Хасково в която са отсядали. Вечер на маса висшите членове на ЦК са обсъждали как на другият отиват да търсят злато там. Какво е изнесено от Перперикон може само да се предполага. Макар, че една възрастна баба от селата наоколо с учудване разбра, че Перперикон е „открит” едва през 2000 г. Тя си спомняше за руските въртолети, които изнасяли големи каменни саркофази от там още през седемдесет и някоя си година … репортажа с възрастната жена съм го гледал лично, изпуснаха се и го излъчиха преди години по Канал 1. Прикриването на много исторически артефакти със сериозно значение  е ставало с участието или по-скоро по указания на представители на СССР. По простата причина, че не бива да виждат публичност, неща които могат да оборят доктрината за славянското наследство. В началото на 80 –те години, при разкопки край Велинград, археолози попадат на важен тракийски комплекс. Обекта се  оказва много интересен, но така и не вижда бял свят. Малко след като стартират сериозните разкопки, на обекта пристигат военни, района е заграден. Разкопките продължават но без участието на археолозите. На случая, до преди няколко години имаше жив очевидец, участвал в откриването но не и в закриването на находката.

imageКакво е изнесено от Перперикон може само да се гадае, предполага автора/сн. YouTube

Може би прекалявам и писмото стана твърде дълго но това е болна тема за мен. Преди години си казах, че не бива да се занимавам защото душата ме боли да виждам как нашият народ загива, като дърво с отрязани корени, а нямам позициите и влиянието да направя нещо. Един народ трябва да  гледа в бъдещото, но ако не знаеш кой си, не знаеш и къде отиваш.

Дали има конспирация срещу България, не зная. Има една според мен добра книга „Геноцидът срещу българите, провеждан от гърци, сърби, турци, руснаци и други” В нея има интересни факти. Дали конспирацията продължава и до ден днешен, фактите говорят.

Малко се отплеснах, но ако все пак  прочетете всичко това, значи ще си е струвал риска да Ви досадя. Но подробностите ги има само на човек трябва да му пука и да се разтърси и ще намери информация.

Проблемът е, че истината докато си обуе ботушите, лъжата вече е обиколила света. А лъжата за произхода и историята на българският народ се повтаря от 100 години. И това не е случайно. Надявам се истинската причина за това един ден да се разбере.

Край на писмото

заб. ред. Публикуваме текста в оригинал без коректорска намеса.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39741162
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031