Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2016 21:31 - Стари карти на България
Автор: barin Категория: История   
Прочетен: 12017 Коментари: 8 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

               България е стара държава, която в Азия съществува от 165(153) г. Затова отбелязвам празника 26 март ежегодно от 1998 г. с приятели, които споделят идеята. През своето дълго съществуване България е била под различни имена на различни места из Азия,докато се установи на сегашното си място след 681 г. Преди  години тя е носила различни имена, като Балх, Болг, Балхара, Бактрия, Волжка България. Като ги четем виждаме, че имената са сходни и вероятно са транскрибирани на различните езици от съседните ни държави по различен начин. За тоива, че изброените държави са сродни с България може да се съди не само от името,а отпроизхода  и самоопределянето на народа. През старите времена народа не винаги има съзнанието за етническа принадлежност, тъй като се приобщават съседни завладяни народи и се навлиза в друга територия, населена с други племена и народи. България е"погълнала" много народи, като кумани, печенеги, узи, авари, хазари и още много из Азия и източната  част на Европа. Обръщам внимание на някои карти от различни времена.  През дълъг исторически период сме били сред водещите държави в Европа и другите са се съобразявали с нас.
                 Карта на Бактрия от III в. пр.Хр.


            Карта на Балхара
            Произход и разселване на българите
image
           Стара Велика България
image
             България по времето на кан Аспарух
image
                 Волжка България
 
           При кан Тервел с разширението към областта Загоре image

                Разширена България при управлението на кан Крум
image
                 Укрепване на държавата при княз Борис I
image
               БЪлгария при цар Симеон Велики
image
                 При братята  Асен и Петър
image
                 При другия брат цар Калоян
image
                Най-голямата територия при Иван Асен II
image
             България в нач.на XIV в. - Теодор Светослав



Гласувай:
14



1. starkmaster - Глупости
20.04.2016 21:43
Няма никакви доказателства и извори за древни и сегашни българи на Волга. И никога не е имало такива. Цялото това нещо е, че на руснаците не им отърва да признаят, че езикът им произлиза от БЪЛГАРСКИЯТ, и шашмата за произхода сътворена от руснакът Александър Дмитриевич Чертков (1789-1858) , който първи пуска в ход измислицата, че българите на Аспарух, които през 680 г. създават държава на юг от Дунав, са една малка орда, която славяните асимилирали. Тази откровена лъжа, създадена от Чертков през 1842 г., и дооформена от хазарите-юдеи Август Шльотцер и Константин Йосиф Иречек и еничарина Васил Златарски е точно за това. Това е мотивът великоруските и балканските (сърби, гърци) шовинисти с нокти и зъби да драпат да изкарат нашият народ - тюрки и татари. Точно езикът. Булгари(болгари) се явяват в писанията на арабите СЛЕД 12 в. под имато кипчаки, ( а кипачаките се кръщават пак от кръстниците на половци) и се репродуцират в 14-16 в. в руските писания на болгари. Целта е да се заличи разликата между измислените мюсулмани - болгари край Волга и реалните болгари край Дунав, които дадоха ЕЗИК И РЕЛИГИЯ на руските, азиатско-угро-фини и варяги по същество и род .Тези руски въжделения се чепкат и до днес от руски агенти в българско.
Заради тази лъжа ни разделиха след Берлинския конгрес. Заради нея осакатиха страната ни след Ньойския пакт, а после ни хвърлиха в мечешката прегръдка на СССР. Днес, когато сме на линията на разлома, отново ни заливат с лъжи. За да не помним, че ние Българите сме най - старите европейци, потомци на Траките.
"Татари" е руското название на всички мюсулмани, които се намират по тези места след 14 в.. За да "стоят" по-благозвучно и внушително в титлита на Иван Страшни, ги прекръстват на булгари. В 10 в. ТАТАРИ НЯМА.
Другото- Приликите и подобията НЕ доказват идентичност.
Волжки българи-българите от местноста Валога при врачанското село Оходен, Стара планина.
За Овчата битка- тя е между част от султаната Хорезм и монголотатарите на Тимуджин.

титлата на българските владетели:
КАНАС не е нищо друго освен един стар вариант на титлата КНЯЗ** както доказа отдавна проф. Ганчо Ценов, а пълната титла КАНАС У БИГИ има значението КНЯЗ В БОГА ( КНЯЗ ОТ БОГА). Гърците дават превод EK TEOI ARXONTOS – от Бога владетел ( владетел в Бога).
Никъде в изворите, в хрониките, по каменните надписи няма ХАН, нито КАН! "кан" и "хан" са една и съща дума произнесена по два различни начина. ХАН(КАН/ KHAN| е титла на монголо-тюркските владетели от Чингис( 1162 -18 август 1227) насетне. А българите не са нито монголи, нито тюрки.
Титлата е KANAC BIГI. Канас У Биги - Княза от Бога. BIГI - БИГИ е падежна форма на Бог. Бога, Бага, Биги. Канас е княз . Канас = Кня(е)с(з) Ако премахнем гласните то става още по ясно - Кнс =Кнс(з).

цитирай
2. kvg55 - Май днес можем да кажем в следния ...
20.04.2016 22:21
Май днес можем да кажем в следния смисъл : "Били сме троянци, била е Троя и великата слава на троянците".
цитирай
3. getmans1 - Извинявай, но безсмислено зани...
20.04.2016 22:56
Извинявай, но безсмислено занимание е това, да търсиш някакъв национален идеал в най-вехтите времена, то работа на учените е.
Сега най-прагматичното е, че трябва да се поучим от историята на Третото Българско Царство.
Там са живите въглени, тях трябва да разпалим за да гори и стария кюмюр, и за да ни бъде.
цитирай
4. zaw12929 - Авторе, занесете на starkmaster малко българска пръст,
21.04.2016 01:04
[quote=starkmaster]Няма никакви доказателства и извори за древни и сегашни българи на Волга. И никога не е имало такива. Цялото това нещо е, че на руснаците не им отърва да признаят, че езикът им произлиза от БЪЛГАРСКИЯТ, и шашмата за произхода сътворена от руснакът Александър Дмитриевич Чертков (1789-1858) , който първи пуска в ход измислицата, че българите на Аспарух, които през 680 г. създават държава на юг от Дунав, са една малка орда, която славяните асимилирали. Тази откровена лъжа, създадена от Чертков през 1842 г., и дооформена от хазарите-юдеи Август Шльотцер и Константин Йосиф Иречек и еничарина Васил Златарски е точно за това. Това е мотивът великоруските и балканските (сърби, гърци) шовинисти с нокти и зъби да драпат да изкарат нашият народ - тюрки и татари. Точно езикът. Булгари(болгари) се явяват в писанията на арабите СЛЕД 12 в. под имато кипчаки, ( а кипачаките се кръщават пак от кръстниците на половци) и се репродуцират в 14-16 в. в руските писания на болгари. Целта е да се заличи разликата между измислените мюсулмани - болгари край Волга и реалните болгари край Дунав, които дадоха ЕЗИК И РЕЛИГИЯ на руските, азиатско-угро-фини и варяги по същество и род .Тези руски въжделения се чепкат и до днес от руски агенти в българско.
Заради тази лъжа ни разделиха след Берлинския конгрес. Заради нея осакатиха страната ни след Ньойския пакт, а после ни хвърлиха в мечешката прегръдка на СССР. Днес, когато сме на линията на разлома, отново ни заливат с лъжи. За да не помним, че ние Българите сме най - старите европейци, потомци на Траките.
"Татари" е руското название на всички мюсулмани, които се намират по тези места след 14 в.. За да "стоят" по-благозвучно и внушително в титлита на Иван Страшни, ги прекръстват на булгари. В 10 в. ТАТАРИ НЯМА.
Другото- Приликите и подобията НЕ доказват идентичност.
Волжки българи-българите от местноста Валога при врачанското село Оходен, Стара планина.
За Овчата битка- тя е между част от султаната Хорезм и монголотатари
цитирай
5. zaw12929 - ПОЗДРАВИ ЗА точната преценка и п...
21.04.2016 01:07
ПОЗДРАВИ ЗА точната преценка и подробната информация
Успешен ден!
цитирай
6. iliyanv - Нужен е рядък талант,
21.04.2016 08:52
за да се събере безкритично боклука от интернет пространството и да се изпляска такава мощна глупост.
цитирай
7. barin - Мнение за коментарите досега
21.04.2016 10:00
Не съм съгласен със Starkmaster, особено, че Овнешката битка не е между монголци и волжки българи. Хорезм е завладян от Чингис хан през 1218-1220 г, а битката е през 1223 г. За нея имам отделна публикация и е спомената в темата" Великите битки на българите". Вярно, че малко преувеличавам, когато пиша за България. Благодаря на zaw12929 за подкрепата тук и на други места преди това. Картите на България са взети от различни източници, не съм ги измислил аз. Ние сме най-старите в Европа и това дразни останалите държави.
цитирай
8. atil - Толкоз луди и откачени коментари, ...
08.05.2017 13:33
Толкоз луди и откачени коментари, човек ще каже че лудницата се е събрала в Блог БГ да коментира.
Без Волжка България нямаше да има днес Дунавска България. Без помоща на Габдула Челбир за Асеневците никакво Второ Българско царство нямаше да има.
Такива хора с такива твърдения ги наричат китайците - "луди бандити", анархисти и рушители, фалшификатори и просто мерзавци! Неблагодарни нищожества.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: barin
Категория: История
Прочетен: 3649072
Постинги: 423
Коментари: 5974
Гласове: 67335
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031