Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2020 16:15 - Кой Владимир е имала предвид Ванга?
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 650 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

На Баба Ванга се приписват от десетилетия следните думи: "Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще се развива, ще расте, ще крепне. Всичко ще се разтопи като лед, само едно ще остане незасегнато – славата на Владимир, славата на Русия. Твърде много жертви са принесени. Никой не може вече да спре Русия. Всичко ще помете по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света." (Валентин Сидоров, "Людмила и Ванга", 1979 г.).

Според Иван Стаменов - Стопанина (собственик на сайта otizvora.com), този Владимир е "историческия княз Владимир" (http://www.otizvora.com/2011/04/2762/comment-page-1). Българският антропософ и путинофоб твърди, че Ванга била уточнявала това пред племенницата си. 
От една страна - не изглежда нелогично да е именно така и Стопанина да е прав. От друга страна - от къде сляпата Ванга ще знае за този руски княз? Някой би могъл да каже, че тя е знаела за него благодарение на дарбата и. Обаче ако знае за Владимир благодарение на ясновидската дарба, тогава би могло да се каже, че може да е имала предвид днешния Владимир... - и него да е съзряла чрез дарбата (освен, ако наистина е правила уточнения за кой Владимир е говорила и това да е светецът: но аз поне, засега не съм срещал такива уточнения). Не изключвам варианта и да е  чула за историческия княз Владимир (тоест, може да е знаела за него и да го е коментирала и без да е получила информация по свръхестествен начин). Ако е знаела за княза, нищо чудно именно него да е визирала, а не Путин. Все пак князът е православен светец. Князът е светец, а Ванга е била набожна, общувала е с попове. Но при положение, че думите и са ориентирани към бъдещето на мен ми изглежда по - логично да иде реч за бъдещ спрямо нейното време управник, а не за някой управлявал преди хилядолетие.

В небезизвестния сайт bradva.bg са написали следното: "Тогава никой не знаеше за кой Владимир става дума. Всеки по-известен руски гражданин носещ това име, се свързваше с предсказанията на Ванга. От Владимир Ленин до княз Владимир Светославич. Днес обаче, е повече от ясно за кого се отнасят думите на пророчицата." (http://bradva.bg/bg/article/article-65795#.WGZUcSmS07t). Няма и дума за някакви уточнения пред племенницата и. Не мога да твърдя, че такива е нямало, но аз досега за толкова години нито съм чел, нито съм чул за подобни уточнения освен в сайта на Стопанина, който обаче не си е направил труда да ги цитира и да посочи къде ги е прочел. Ако някой може да направи тези неща: нека да ги направи, за да се разбере имаме ли свобода на тълкуване в случая или работите са ясни. 
Преди изборите за американски президент, милиардерът Доналд Тръмп беше против санкциите срещу Русия и признаваше Крим за руски. След това се отметна и друга песен запя. Още по - лошото за света е, че се отказа от намерението си да превърне САЩ в държава водеща по - изолационистка политика. Не виждам как може да си хем за добри отношения с Русия, хем да си за санкциите и за връщането на Крим в украинска власт. За нас като граждани на България е важно да има добри отношения между двата колоса. Важно е за целия свят. Смятам, че би ни било полезно, ако САЩ си намалят влиянието върху политиката на страната ни. Ако приемем, че Ванга е предсказала именно възхода на Русия при Путин, то отмятането на американския милиардер няма да спре напредъка на евразийския гигант. А доколко това ще е за добро или зло - времето ще покаже. За мен ако избухне Трета световна война ще е виновен не само този, който е дал физическото и начало. И САЩ, и Русия са държави с империалистическа политика. Ако великите сили биха поставили силата си в служба на Бога, светът би започнал с ускорени темпове да става все по - добро място за живеене за все повече хора.

 




Гласувай:
0



1. krumbelosvet - Путин май остаря и се изхаби.
25.05.2020 13:09
Или му хакнаха мозъка при многобройните посещения в чужбина.
Но той започна да живее в телевизора. И олеква. Има контраст между безупречните му изяви в чужбина, и почти Горбачово многословие у дома.
Мисля си, че мощната пета колона в Русия е превзела медиите и изобщо информационните канали, възможно и образованието. Ако е така, само Бог може да спаси Русия... както го е правил не веднъж...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 641989
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031