Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2018 19:19 - Как се подхвърля мъртво родено?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1091 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Утре стават точно СТО дни, откакто на 12-ти октомври 2017-та реактор №2 и осем парогенератора за проекта АЕЦ "Белене" бяха предадени от производителите за транспорт до България. Истинската им съдба още дълго ще бъде изкуствено покривана с мъгла, но преди ДВА дни Българско национално радио (БНР) пусна поредния епизод на криминалния трилър под формата на урок в две части, където в рамките на един учебен час ни показва ... вижте заглавието.
За по-добър преглед и прочит на двете публикации на БНР кликнете с мишката върху долната снимка:

image

В нито една от двете публикации не се споменава изрично, за окончателното и безпроблемно пристигане на желязото у нас, но се правят дебелашки намеци, че това е факт, без да се уточняват подробности. Първата публикация съдържа прикачен аудио-файл на разговора с шефа на ядрения регулатор, но понеже БНР не го е свалила в текстов вариант ви предлагам неговото начало сега:

Водеща от студиото (БНР) - ... Сега оборудването вече е на площадката на АЕЦ "Белене" и не е ясно, колко време ще остане то там. От съхранението на оборудването започва и разговорът на Юлиана Корнажева с председателя на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) Лъчезар Костов.

Лъчезар Костов (АЯР) - Проведохме проверката, която Националната електрическа компания (НЕК) поиска, във връзка с организацията на дейностите по съхранение на доставеното основно оборудване по проекта АЕЦ "Белене". Целта на тая проверка беше да се установи възможността на НЕК да извършва дейностите по съхраняване на оборудването, включително организационната структура, която е създала компанията, човешкия и финансовия ресурс. Основната констатация е, че с така създадената организация НЕК може да осъществява необходимите дейности по съхраняване на доставеното оборудване. Притежава необходимия финансов и човешки ресурс. Направени са препоръки относно подобряване на организационната структура и процедурите с които се управлява процеса. Констатирано е също така, че оборудването се съхранява на площадката в Белене, като стриктно се изпълняват препоръките, които са дадени от производителя на самото оборудване, което касае както местоположението на отделните компоненти от оборудването така и самият начин на неговото съхранение.

 

Корнажева (БНР) - Във момента, при какви условия се съхранява самото оборудване на площадката? Имаше притеснения, че няма изградени навеси, щяха да бъдат правени поръчки за доставка на такива? Някак замря тази тема. За това моля Ви опишете.

Лъчезар Костов (АЯР) - Ние НЕ СМЕ ХОДИЛИ НА ПЛОЩАДКАТА В БЕЛЕНЕ и НЕ СМЕ ИМАЛИ ЗА ЦЕЛ ДА ПРАВИМ ПОДОБНА ПРОВЕРКА, защото това е въпрос на договорни отношения между НЕК и производителя на оборудването. За нас беше важно да се убедим, че НЕК изпълнява указанията на производителя, за мястото и начина на съхранение.


Първо - не се прави изрично уточнение за новата пратка желязо. Второ - проверката е била направена ... дистанционно. Най-вероятно по същият начин е провеждан и контрола по време на самото производство на желязото? Следователно самият шеф на ядрения регулатор нито знае, нито пък иска да знае, какво и как е пристигнало? Причината за това е повече от елементарна - той прекрасно знае, че желязото НЕ СТА-ВА!
Втората част от урока на БНР ни показва поредния напън на всички комунисти по света да правят бедните още по-бедни, а себе си още по-богати.

Пристигнало ли е всичкото старо желязо цялото до нас и кога? Със сигурност някой ден ще научим, но в момента звездите не са в правилната подредба?
Защо, за разлика от първата пратка желязо, доставена през март 2017-та, сега всичко е тайно и скрито-покрито? Отговорете си сами!

От долното кратко видео (под 15 мин.) можете да си припомните или да се запознаете, какво беше отношението на руснаците към нашия реактор №2, по време на дългото му транспортиране.

Георги Котев





Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9835376
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031